Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Ή ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ; (ΟΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Ή ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ;
(ΟΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ)

Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα κείμενα των αθλητικών συντακτών είναι απλοϊκά και δεν διακρίνονται από ιδιαίτερη παιδεία, υπάρχουν ωστόσο και κάποια που αποτελούν φωτεινή εξαίρεση. Ακόμη όμως και αυτά ώρες-ώρες δημιουργούν σύγχυση και ερωτήματα περισσότερα απ’ όσα λύνουν. Η δε σύγχυση είναι τόσο μεγαλύτερη όσο περισσότερο ενημερωμένος είναι ο συντάκτης, ειδικά όταν αποκαλύπτει «σενάρια» ή «πληροφορίες» προφανώς «από τα μέσα».

Με δύο μέρες διαφορά δύο διαφορετικοί συντάκτες δημοσίευσαν στην ίδια ιστοσελίδα (www.gazzetta.gr) δύο κείμενα για την «Αγιά Σοφιά». Πρώτο χρονικά ήταν αυτό του Β. Σαμπράκου (βλέπε εδώ) ο οποίος στις 31 Δεκεμβρίου μας ενημερώνει ότι υπάρχει το «σενάριο» να παραχωρήσει η Α.Ε.Κ. την έκταση της Ν. Φιλαδέλφειας στους Ρομά (Τσιγγάνους) για να αθλούνται (σε ποιες εγκαταστάσεις άραγε;) μέχρι ν’ αρχίσουν τα έργα. Υποτίθεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σαμπράκου οι συνεννοήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι προχωρημένες, ενώ η παραχώρηση θα λάβει χώρα αφού πρώτα διευθετηθεί ο χώρος.

Διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο (και με την προϋπόθεση ότι το παίρνουμε στα σοβαρά) μπορούμε να αναρωτηθούμε τα εξής:

  • Ποια Α.Ε.Κ. θα παραχωρήσει προσωρινά την έκταση στους Ρομά; Η Ερασιτεχνική μήπως; Μα η Ερασιτεχνική δεν έχει καλά-καλά νόμιμα λειτουργούν Δ.Σ. Μήπως η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.»; Αν όντως η Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» έχει στα χέρια της παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική, της δίνει αυτό το παραχωρητήριο το δικαίωμα να την παραχωρήσει σε τρίτους;
  • Που θα αθλούνται οι Τσιγγάνοι αφού δεν υπάρχει καμία εγκατάσταση στον χώρο; Έχει υπάρξει στα χρονικά χώρος άθλησης χωρίς αποδυτήρια και εγκαταστάσεις για την υδροδότηση και την αποχέτευση; Τι είδους άθληση εκτός του τρεξίματος θα μπορεί να γίνει στον χώρο του πρώην «Ν. Γκούμας»; Μήπως αγώνες με DATSUN;
  • Η παραχώρηση της έκτασης του «Ν. Γκούμας» στους Τσιγγάνους θεωρείται από κάποιους ασύμβατη με τους όρους της αρχικής παραχώρησης του 1934. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με κάποιους που είναι σε θέση να γνωρίζουν με τον Ν. 4277/2014 έγινε εκ νέου παραχώρηση της έκτασης στην Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. Ούτε όμως και με τους όρους που περιγράφονται στον νόμο (βλέπε εδώ) στις παραγράφους 1 & 2 οι οποίοι και συνδυάζονται με το άρθρο 2 του Καταστατικού της Ερασιτεχνικής (βλέπε εδώ) είναι δυνατή μια τέτοια παραχώρηση. Συνεπώς είναι απορίας άξιο ποιός και με ποιά κριτήρια σκέφτηκε αυτό το σενάριο, αφού μετά ακόμη και από μια επιφανειακή ανάγνωση των παραπάνω κειμένων είναι ξεκάθαρο ότι η κίνηση αυτή θα δώσει επιχειρήματα σ’ όσους επιδιώκουν την ανάκληση της παραχώρησης από το κράτος στην Α.Ε.Κ. (Ερασιτεχνική) της έκτασης του «Ν. Γκούμας» και την παραχώρηση της ακολούθως στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας.    

Είναι προφανές ότι αυτό (αν γίνει) θα γίνει για να δημιουργήσει προβλήματα στον Δήμαρχο, την ίδια ώρα που θα θέτει σε αχρείαστη δοκιμασία τα νεύρα των ΑΕΚτζήδων τόσο στην Ν. Φιλαδέλφεια όσο και στην υπόλοιπη υφήλιο. Την ίδια όμως στιγμή δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στην «επίσημη Α.Ε.Κ.» Παρακάμπτοντας (σκόπιμα και αυτή τη φορά) όλα όσα μπορούν να γραφτούν σχετικά με την αναγκαιότητα μιάς τέτοιας ενέργειας από την πλευρά της Α.Ε.Κ. θα παραμείνουμε σε όσα μπορούν και πρέπει να επισημανθούν. Η εγκατάσταση (γιατί με τον καιρό για εγκατάσταση θα πρόκειται) των Τσιγγάνων στο οικόπεδο μας στη Ν. Φιλαδέλφεια θα οξύνει -εξαιτίας των προβλημάτων και των τριβών με την τοπική κοινωνία και ειδικά με τους περίοικους του οικοπέδου μας- τα πνεύματα και θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο ρεύμα εναντίον του γηπέδου. Αν κάποιος στην Α.Ε.Κ. νομίζει πως με τον τρόπο αυτόν θα σπάσουν τα νεύρα του Βασιλόπουλου γελιέται. Ίσα-ίσα με τον τρόπο αυτό η Α.Ε.Κ. δεν θα είναι η μόνη όμηρος του Δημάρχου· θα προστεθεί και η πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας την οποία μάλιστα θα στρέφει ο Δήμαρχος εναντίον της άλλου ομήρου. Θα παλεύουν για την επικράτηση της η μία σε βάρος της άλλης η Ν. Φιλαδέλφεια με την Α.Ε.Κ. Κανονικό ριάλιτι δηλαδή. Καλύτερο ακόμα και από γυναικεία Αμερικανική Επαγγελματική Πάλη ή από λασπομαχία. Έτσι θα βοηθήσουν τον Άρη Βασιλόπουλο να κάνει τον «αντιστασιακό» και να κερδίσει θέσεις στο κόμμα του που δύσκολα θα κατόρθωνε διαφορετικά να πάρει (όπως άλλωστε υποδεικνύει και ο Σαμπράκος στο υπόλοιπο άρθρο του). Και όλα αυτά με χορηγό την «Α.Ε.Κ. του Μελισσανίδη» και πρώτα βιολιά τον Κ.Κ. (ΑΕΚ365), την «ΩΡΑ» και τους συν αυτώ.

Για εμάς είναι προφανές ότι με μια τέτοια κίνηση (αν πραγματοποιηθεί) η Α.Ε.Κ. ακυρώνει η ίδια το εγχείρημα της κατασκευής του γηπέδου, την ίδια στιγμή που η κίνηση αυτή δεν της προσφέρει ουσιαστικά κανένα άλλοθι. Επίσης όπως αναφέραμε εκτενέστερα και παραπάνω διευκολύνει τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας να ζητήσει την ανάκληση της παραχώρησης από το κράτος στην Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. της έκτασης του «Ν. Γκούμας» και την ακόλουθη παραχώρηση της σ’ αυτόν, αφού με την κίνηση αυτή αν δεν παραβιάζονται οι όροι της παραχώρησης τουλάχιστον όμως δεν εξυπηρετούνται. Ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και πως το «σενάριο αυτό δεν θα προχωρήσει.

Κατά τ’ άλλα το υπόλοιπο άρθρο του Β. Σαμπράκου συμφωνεί (άλλωστε πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά για όποιον έχει τα μάτια του ανοιχτά) με όσα κατά καιρούς σας έχουμε γράψει και μάλιστα σε πιο περιληπτική μορφή.

Στην εισαγωγή μας όμως κάναμε λόγο για δύο άρθρα. Το δεύτερο (βλέπε εδώ) το οποίο αναρτήθηκε δύο μέρες μετά (2 Γενάρη 2015). Στο άρθρο αυτό ο Δήμος Μπουλούκος αναφέρεται στις επόμενες ενέργειες του Δημάρχου οι οποίες σύμφωνα με τον συντάκτη θα οδηγήσουν σε οριστική ματαίωση του σχεδίου της «Αγιά Σοφιάς».

Σχετικά με όσα αναφέρονται σ’ αυτό το κείμενο έχουμε να παρατηρήσουμε ότι τα δύο πρώτα βήματα είναι στο χέρι του Δημάρχου. Το τρίτο όμως είναι πολύ απίθανο με τις παρούσες συνθήκες. Δεδομένου ότι ο Δ. Μπουλούκος τεκμηριώνει τα γραφόμενα του εμείς δεν έχουμε να σημειώσουμε τίποτα περισσότερο. Απλώς επιθυμούμε ν’ αφιερώσουμε (ειδικά στους θερμόαιμους ΑΕΚτζήδες) την τελευταία παράγραφο του κειμένου, την οποία δεν γράψαμε εμείς (αν και θα μπορούσαμε) αλλά κάποιος που πληρώνεται (σ’ αντίθεση μ’ εμάς) για να γράφει τόσο ρεπορτάζ όσο και την γνώμη του αφού είναι επαγγελματίας του χώρου.

Κλείνοντας θέλουμε να πούμε σ’ όσους διαχειρίζονται το ζήτημα της ανέγερσης του νέου μας γηπέδου ότι πρέπει να μιλήσουν τίμια και ανοικτά σε όλους μας και να μην καλύπτονται πίσω από τα κείμενα του Κ.Κ. (ΑΕΚ365), της «ΩΡΑΣ» και των συν αυτώ. Γιατί αν αυτό το κείμενο (του Δ. Μπουλούκου) δεν είναι παρά η εκτίμηση ενός συντάκτη, τότε έχουμε πρόβλημα μεγάλο. Έχουμε πρόβλημα γιατί τότε το κείμενο αυτό αποτελεί(;) τους τίτλους τέλους για την «Αγιά Σοφιά» μόνο που δεν βγαίνει κανείς να μας το πεί ξεκάθαρα και ανοιχτά, παρά επιχειρείται να δημιουργηθεί το σχετικό «κλίμα» για να το πάρουμε απόφαση. Βέβαια το ερώτημα στην περίπτωση αυτή είναι αν:

«Υπάρχει κανείς να ελέγξει τις αντιδράσεις του κόσμου της Α.Ε.Κ.;» ή αν θέλετε κάπως διαφορετικά «Λειτουργεί η βαλβίδα εκτόνωσης της χύτρας ή θα σκάσει στα μούτρα μας και θα καούμε;».

   

Υ.Γ.1. Η λέξη gazzettaείναι ιταλική και σημαίνει την εφημερίδα. Γι’ αυτό και χρησιμοποιείται και σαν πρώτο συνθετικό σε τίτλο αθλητικής εφημερίδας η οποία ονομάζεται απλά «Εφημερίδα των Σπόρ» (GAZZETTA DELLO SPORT).

Υ.Γ.2. Στο σενάριο της παραχώρησης της έκτασης του «Ν. Γκούμας» στους Τσιγγάνους υπάρχει και η ειρωνεία. Γιατί δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αλλιώς μια τέτοια παραχώρηση από την «Τσιγγάνα Α.Ε.Κ.» (διάβαζε άστεγη) προς τους καθεαυτού Τσιγγάνους. Έτσι (μέσω αυτής της ανάγνωσης) αυτό το σενάριο μόνο ως αστείο και μάλιστα κακόγουστο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και όχι κάπως αλλιώς.

 

6 Γενάρη 2015.
παρατηρητήριο.

 

 

Διαβάστηκε 4638 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Ή ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ; (ΟΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ)