Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

TΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ «5 ΜΕΓΑΛΟΙ» ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ ΕΝΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3 ΝΙΚΕΣ - 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ - 1 ΗΤΤΑ )

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ «5 ΜΕΓΑΛΟΙ» ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ ΕΝΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(3 ΝΙΚΕΣ - 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ - 1 ΗΤΤΑ )

Μετά τη μείωση της διαφοράς του πρωτοπόρου Π.Α.Ο. από την Α.Ε.Κ. και τους δύο Γαύρους κάθε αγωνιστική είναι σημαντική. Την αυλαία της 19ης αγωνιστικής άνοιγε το βράδυ του Σαββάτου ο Άρης ο οποίος υποδεχόταν τον Βόλο. Την Κυριακή το απόγευμα η Α.Ε.Κ. δοκιμαζόταν στη Νίκαια με τον Ιωνικό. Το πρόγραμμα της Κυριακής έκλειναν οι αναμετρήσεις του Π.Α.Ο. με τον «Γαύρο του Βορρά» και του Ατρόμητου με τον «γνήσιο Γαύρο».

Το βράδυ του Σαββάτου ο Άρης μετά τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια στο Φάληρο για Πρωτάθλημα και Κύπελλο καλούνταν απέναντι στον Βόλο να πάρει μια εμφατική και άνετη εντός έδρας νίκη. Το 1-0 στο α’ ημίχρονο ήταν μια καλή βάση για μια τέτοια νίκη. Το τελικό 3-0 και οι 3β. που το συνοδεύουν σε συνδυασμό με την ανακοίνωση κατά της διαιτησίας για τον αγώνα Κυπέλλου φτιάχνουν ένα σχετικά καλό κλίμα για την ρεβάνς Κυπέλλου. Τουλάχιστον μετά τη νίκη του αυτή ο Άρης μπορούσε να προσδοκά ότι θα μείωνε την διαφορά από κάποιους ή και όλους από τους άλλους τέσσερις.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 4 μ.μ. η δεύτερη Α.Ε.Κ. καλούνταν ν’ αποδράσει από την Νίκαια με τους 3β. της νίκης. Προφανώς και διέθετε την ποιότητα να το πράξει. Επιπλέον το αντίστοιχο παιχνίδι του Α’ Γύρου ήταν το πρώτο της στη Ν. Φιλαδέλφεια το οποίο και είχε νικήσει με το εμφατικό 4-1. Το α’ ημίχρονο για την Α.Ε.Κ. ήταν πολύ κακό ειδικά αμυντικά και έτσι το σε βάρος της 1-0 δεν ήταν έκπληξη. Όταν συνειδητοποίησε πως δεν είχε τίποτα να χάσει εκτός από τους 3β. τότε έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους και με αντεπίθεση διαρκείας πήρε τη νίκη με 2-1 που την διατήρησε .

Τρεισήμισι ώρες μετά στο «Απ. Νικολαΐδης» διεξαγόταν το ντέρμπι μεταξύ του πρωτοπόρου Π.Α.Ο. και του «Γαύρου του Βορρά». Στο συγκεκριμένο αγώνα οι «πράσινοι» βρίσκονταν υπό πίεση εξαιτίας της ήττας τους στην Τούμπα για το Κύπελλο. Αν οι Θεσσαλονικείς νικούσαν πάλι αυτή θα ήταν η δεύτερη ήττα των «πρασίνων» (πρώτη εντός έδρας) και ως αποτέλεσμα «το Πρωτάθλημα θα έπαιρνε φωτιά» και ο «Γαύρος του Βορρά» θ’ αναγορευόταν ξανά «διεκδικητής» του. Το α’ ημίχρονο βρήκε εξαιτίας ενός αυτογκόλ τους γηπεδούχους πίσω στο σκορ. Ωστόσο, το β’ ημίχρονο αντί αντεπίθεσης έφερε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και στη συνέχεια την κατάρρευση. Το τελικό 0-3 είναι δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.

Μια ώρα μετά στις 8:30 μ.μ. ο «γνήσιος Γαύρος» φιλοξενούνταν στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο. Η νίκη ήταν απολύτως απαραίτητη, ειδικά μετά την εντός έδρας ήττα του Π.Α.Ο. λίγη ώρα νωρίτερα. Ωστόσο, το α’ ημίχρονο έληξε χωρίς να σημειωθεί κάποιο γκολ. Στο δεύτερο 45λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν και έτσι πήραν μόνο 1β. από το παιχνίδι ισοβαθμώντας πλέον με τον «Γαύρο του Βορρά» από τον οποίο υστερούν στην ισοβαθμία.

Στο τέλος της αγωνιστικής ημέρας ο απολογισμός για τους «5 Μεγάλους» ήταν νίκες (Άρης, Α.Ε.Κ., «Γαύρος του Βορρά»), 1 ισοπαλία («γνήσιος Γαύρος») και 1 ήττα (Π.Α.Ο.). Μετά τα παραπάνω αποτελέσματα ο Π.Α.Ο. εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα με 1β. διαφορά από την 2η Α.Ε.Κ., και 6β. από τους δύο Γαύρους. 5ος είναι πλέον ο Άρης 14β. πίσω από την κορυφή. Στην επίθεση η Α.Ε.Κ. με 38 γκολ έχει την καλύτερη επίδοση ακολουθούμενη από τον «γνήσιο Γαύρο» με 33, τον «Γαύρο του Βορρά» με 29 και τους Π.Α.Ο. και Άρη με 28. Στην άμυνα την καλύτερη επίδοση έχει η Α.Ε.Κ. με 9 ακολουθούμενη από τους Π.Α.Ο. με 10, τους δύο Γαύρους με 11 και τον Άρη με 14.

 

 

23 Γενάρη 2023
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 236 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου TΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ «5 ΜΕΓΑΛΟΙ» ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ ΕΝΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3 ΝΙΚΕΣ - 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ - 1 ΗΤΤΑ )