Το κέρδος από το χθεσινό παιχνίδι στις Σέρρες ήταν ότι η ομάδα έπαιξε καλά για τους ντόπιους ΑΕΚτζήδες αποκλείοντας την τοπική ομάδα με σχετική άνεση χωρίς να πονοκεφαλιάζει. Πλέον η ομάδα είναι στα ημιτελικά και τα εύκολα παιχνίδια γι’ αυτή τέλειωσαν.
Απέναντι της θα βρει σε δύο παιχνίδια (το πρώτο εντός) με τον «γνήσιο Γαύρο». Η Α.Ε.Κ. του Αλμέιδα καλείται όχι μόνο να προκριθεί σε βάρος του μισητού αντιπάλου της, αλλά κυρίως ν’ αποδείξει ότι ξαναέγινε «μεγάλη ομάδα». Να το αποδείξει τόσο στον εαυτό της όσο και σ’ εχθρούς (κυρίως αυτούς) αλλά και φίλους. Μέσα από αυτά τα δύο ντέρμπι πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι επέστρεψε.
Ακόμα περισσότερο που αντιμετωπίζει τον περσυνό Πρωταθλητή και έναν από τους διεκδικητές του Τίτλου▪ άσε που εκτός πολύ σοβαρού απροόπτου στον Τελικό θα βρεί τον «Γαύρο του Βορρά». Για τις μεγάλες ομάδες το σημαντικό δεν είναι οι νίκες και οι τίτλοι, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτά έρχονται. Ένας τρόπος που πρέπει στους λιγόψυχους να εμπνέει φόβο και στους υπόλοιπους σεβασμό.
Αυτό είναι το στοίχημα των δύο αγώνων με τον Γαύρο για την Α.Ε.Κ. του Αλμέιδα.
26 Γενάρη 2023
«πουθενάδες».