Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ... (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΟΡΩΝΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΗΑ...)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ...
(ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΟΡΩΝΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΗΑ...)

Η μπασκετική Α.Ε.Κ. βρίσκει τον δρόμο της (αν και με κάποια καθυστέρηση) και αποδεικνύει ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι αν υπήρχε καλύτερος προγραμματισμός. Με αυτό εννοούμε την από την αρχή της ίδρυσης της Κ.Α.Ε. επιστράτευση/εμπλοκή του Αγγελόπουλου, η οποία (εμπλοκή) θα έδινε την ευκαιρία για ποιοτικότερες επιλογές και θα είχε αποφευχθεί η δημιουργία μιάς φτηνής και ανάξιας της ιστορίας της Α.Ε.Κ. ομάδας. Στο κάτω-κάτω ο Αγγελόπουλος (κυρίως) ήταν η μοναδική επιλογή για τον ρόλο του χρηματοδότη αφού δεν υπήρχε καμία περίπτωση να εμπλακεί κάποιος στην Κ.Α.Ε. αν δεν ήταν της «αρεσκείας» του επιτελείου του Μελισσανίδη. Φαίνεται ότι με τις τελευταίες αλλαγές η ομάδα δυναμώνει αρκετά και δεν θ αντιμετωπίσει πρόβλημα να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα. Βέβαια πολλά θα κριθούν στους εκτός έδρας αγώνες.

Ωστόσο σε όσους έχουμε ζήσει την Α.Ε.Κ. της περιόδου Φιλίππου κάτι δεν μας «πάει καλά» με την φετινή ομάδα. Πρίν προχωρήσουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το παρόν σχόλιο είναι η έκφραση μιάς διαπίστωσης/παράπονου και τίποτα άλλο. Από μιά άλλη όμως ανάγνωση θα μπορούσε ν αποτελεί και προτροπή πρός την ιδιοκτησία της Κ.Α.Ε. Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. η Α.Ε.Κ. είναι πλέον μιά «παγκοσμιοποιημένη ομάδα» (ο χαρακτηρισμός αυτός ηχεί καλύτερα από το «ομάδα Ο.Η.Ε.»). Σίγουρα οι ξένοι παίκτες είναι «ποιοτικοί» αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε και ικανοποιημένοι από τη σύνθεση του «ρόστερ». Βλέπουμε ότι η σύνθεση της Α.Ε.Κ. στον τελευταίο της αγώνα με το Ρέθυμνο είχε μόνο 3 Έλληνες οι οποίοι αγωνίστηκαν: Παπαντωνίου 17’, Πολυτάρχου 1’ και Αθηναίου 26’ και οι οποίοι μάζεψαν 3 από τα 32 ριμπάουντ και έδωσαν 10 από τις 24 ασίστ. Από τους 85 πόντους οι 83 μπήκαν από τους ξένους παίκτες της «Βασίλισσας».

Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη ειδικά για μιά ομάδα η οποία περηφανευόταν για τους παίκτες που είχαν στο παρελθόν φορέσει την φανέλα της και την μετέπειτα πορεία τους. Πρέπει η ομάδα ν αρχίσει τον προγραμματισμό και να προσπαθήσει να στελεχωθεί με ταλαντούχους Έλληνες παίκτες, όπως είχε κάνει στο παρελθόν επί Φιλίππου όταν είχε αποκτήσει τα 3/5 της πεντάδας της Εθνικής Εφήβων. Προσοχή! Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Μας απασχολεί μόνο η «Βασίλισσα». Ένας από τους τρόπους απόκτησης νέων και ταλαντούχων Ελλήνων παικτών -ειδικά σε δύσκολους οικονομικά καιρούς όπως αυτός που διανύουμε- είναι η δημιουργία δικτύου συνεργαζόμενων Ακαδημιών κατά τα πρότυπα του ποδοσφαίρου. Άσε που η απόκτηση Ελλήνων παικτών θα βοηθήσει και στην άμυνα. Γιατί με 3-4 εκτελεστές οι οποίοι «μαρκάρουν με τα μάτια» δεν μπορείς να πάς μακριά. Όπως λέει και το διαφημιστικό: «Δεν θέλω δίκιο, άμυνα θέλω».  

Κλείνοντας ευχόμαστε στην «Βασίλισσα» για την συνέχεια του Πρωταθλήματος «καλή τύχη και καλά αποτελέσματα», καθώς όπως έδειξαν τααποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής ακόμη και ο τελευταίος (Πανιώνιος) μπορεί να κάνει σημαντικές νίκες σε ζόρικες έδρες από τις οποίες η Α.Ε.Κ. δεν πέρασε νικηφόρα (Ελευσίνα).

 

Υ.Γ. Αλήθεια γιατί σε μιά «παγκοσμιοποιημένη» ομάδα ο αρχηγός να είναι Έλληνας; Πόσες ξένες γλώσσες ξέρει ο συμπαθέστατος Πολυτάρχου για να είναι σε θέση να συνεννοείται με τους ξένους συμπαίκτες του; Τι ωφελεί να έχει η ομάδα Έλληνα αρχηγό αν δεν παίζει ούτε 10’; (ο μ.ο. συμμετοχής του στα παιχνίδια που έπαιξε ήταν 11’. Τα στατιστικά τα πήραμε από εδώ). Πώς θα διαμαρτύρεται στους διαιτητές (καθότι αρχηγός) αν δεν βρίσκεται στο παρκέ;

Εκτός και αν επιφυλάσσουν για τον ρόλο του «συντονιστή από τα μετόπισθεν», κάτι σαν τον Στρατηγό Παπάγο της «Βασίλισσας». (Ο Σ/γός Αλ. Παπάγος διηύθυνε τον Πόλεμο της Αλβανίας από την Αθήνα, ενώ μιά φορά που επισκέφθηκε το μέτωπο έφτασε μέχρι τα Ιωάννινα. Γιαυτό κάποια φαρμακόγλωσσα είπε πως η μοναδική φορά που ο Παπάγος άκουσε ήχο κανονιού ήταν στην κηδεία του όταν η πομπή περνούσε από τον Λυκαβητό του οποίου το κανόνι απέδιδε τιμές). Για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση (σκόπιμη ή όχι) σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο σχόλιο δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση μομφή για τον παίκτη μας. Κάθε άλλο.

 

6 Γενάρη 2015.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5452 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Η «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ... (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΟΡΩΝΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΗΑ...)