Στις 6 το απόγευμα ο κομπάρσος Βόλος που δεν έχει κανένα στόχο (ωστόσο κατάφερε να κόψει 2β. από τον Π.Α.Ο. στη «Λεωφόρο») φιλοξενούσε την Α.Ε.Κ. Στο συγκεκριμένο αγάνα το ζητούμενο δεν ήταν το τελικό αποτέλεσμα αλλά το τελικό σκορ. Δεδομένου ότι ο Βόλος έχει συμμαζευτεί αμυντικά και αυτή την βδομάδα οι ομάδες παίζουν ανά 3 μέρες το ένα γκολ που βρήκε η Α.Ε.Κ. στο 9’ της ήταν αρκετό για να πάρει τους 3β. της νίκης.
Μιάμιση ώρα αργότερα στο Χαριλάου ο Άρης υποδεχόταν τον πρωτοπόρο Π.Α.Ο. Και οι δυό τους -αν και για διαφορετικούς λόγους- είχαν μεγάλη ανάγκη τους 3β. της νίκης. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο α’ ημίχρονο, αλλά ο πρωτοπόρος Π.Α.Ο. επικράτησε στο β’ ημίχρονο και με ένα γκολ στο 69’ (το 39ο σε 29 αγώνες) πήρε το 3ποντο της νίκης.
Το βράδυ της Κυριακής (9 μ.μ.) το πρόγραμμα έκλεινε το ντέρμπι μεταξύ του «γνήσιου Γαύρου» και του «Γαύρου του Βορρά». Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να προηγηθούν στο α’ ημίχρονο με το οριακό 1-0, αλλά οι γηπεδούχοι επικράτησαν πλήρως στο β’ ημίχρονο και με 3 γκολ πήραν όχι μόνο τους 3β. της νίκης αλλά και μια νίκη ψυχολογίας εν’ όψη του «ντέρμπι αιωνίων» στην «Λεωφόρο» την Κυριακή.
Μετά το τέλος και της 3ης αγωνιστικής των πλέι-οφ ο απολογισμός για τους «5 Μεγάλους» ήταν 3 νίκες (Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο. & «γνήσιος Γαύρος») και 2 ήττες (Άρης και «Γαύρος του Βορρά»). Μετά τα παραπάνω αποτελέσματα η βαθμολογία παρέμεινε αναλλοίωτη. Μόνη διαφορά η αύξηση της διαφοράς από την κορυφή για τον «Γαύρο του Βορρά» στους 9β. στην κορυφή με 66β. βρίσκονται η Α.Ε.Κ. και ο Π.Α.Ο., ακολουθούμενοι από τον «γνήσιο Γαύρο» με 63β, τον «Γαύρο τους Βορρά» με 57β, τον Άρη με 41β και τον Βόλο με 40β. Από άποψη επίθεσης την καλύτερη επίδοση έχει ο «γνήσιος Γαύρος» με 61, ακολουθούμενος από την Α.Ε.Κ. με 53, τον «Γαύρο του Βορρά» με 46, τον Άρη με 41, τον Π.Α.Ο. με 39 και τον Βόλο με 31. Από άποψη άμυνας την καλύτερη επίδοση με 12 έχει ο Π.Α.Ο. ακολουθούμενος από την Α.Ε.Κ. με 14, τον «γνήσιο Γαύρο» με 17, τον «Γαύρο του Βορρά» με 20, τον Άρη με 29 και τον Βόλο με 42.
06 Απρίλη 2023
«πουθενάδες».























































































