Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Α.Κ.Ε.; (ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Α.Κ.Ε.;
(ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ)

Ποιος μπορεί ν’ αρνηθεί ένα δωρεάν (ή σχεδόν δωρεάν) γεύμα; Ή ακόμα καλύτερα μια δωρεάν εκδρομή στον προορισμό των ονείρων του; Η αμέσως καλύτερη πρόταση είναι «να μοιραστούμε τα έξοδα». Έτσι, ένας συγκάτοικος μειώνει την χρηματική από μέρους μας εκροή. Από την άλλη η μοιρασιά του άλλοτε προσωπικού μας χώρου θα δημιουργήσει κάποιες τριβές. Σε κάθε περίπτωση με λίγη καλή διάθεση εκατέρωθεν όλα μπορούν να λυθούν. Ωστόσο, εξ αιτίας της συγκατοίκησης κάποια από τα «χούγια» του συγκάτοικου ενδέχεται να μας επηρεάσουν.

Ο κίνδυνος αυτός ελλοχεύει ακόμη περισσότερο στις συγκατοικήσεις συλλόγων, κομμάτων, εταιρειών, ομοσπονδιών κ.λπ. Το «τυράκι» είναι οι «οικονομίες κλίμακας» που προκύπτουν εξ αιτίας της συγκατοίκησης και τα οφέλη από τους αυξημένους συνολικά πόρους που οι συγκάτοικοι έχουν στην διάθεση τους για την επίτευξη των σκοπών τους. Ειδικά, όταν η δράση τους είναι συμπληρωματική η μιά της άλλης και κάποιες φορές αλληλο-επικαλυπτόμενη πως να πεις «όχι»; Από την άλλη ο Λαοκόωντας είχε πει «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» αλλά δεν τον άκουσαν (επειδή έτσι θέλησαν οι Θεοί) και τελικά το μετάνιωσαν οι Τρώες (όσοι επέζησαν της άλωσης της Τροίας).

Διαβάζοντας αυτή την είδηση δεν μπόρεσα να μη σκεφτώ ότι αργά ή γρήγορα Ε.Ο.Κ. και Ε.Σ.Α.Κ.Ε. θα «μπερδέψουν τα μπούτια τους» καθώς για μια σειρά από θέματα (ειδικά όταν αρχίσει η φαγωμάρα μεταξύ των ομάδων) τα όρια των αρμοδιοτήτων θα είναι δυσδιάκριτα. Μεταξύ των δύο ο πιο δυνατός εταίρος είναι η Ομοσπονδία, δηλαδή μέσω του Λιόλιου οι Αγγελόπουλοι▪ οπότε αν υπάρχει κίνδυνος κάποιος ν’ απορροφηθεί από τον άλλο αυτός είναι αναμφίβολα ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε.

Σε μια κανονική χώρα οι λειτουργίες της Ομοσπονδίας και της Διοργανώτριας του Πρωταθλήματος θα έπρεπε να συγχωνευθούν τουλάχιστον σ’ ότι αφορά την Διεξαγωγή του Πρωταθλήματος. Μια «Ένωση των Ιδιοκτητών» των ομάδων έχει νόημα μόνο σ’ ότι αφορά την προσπάθεια αύξησης των εσόδων τους με παράλληλη μείωση του κόστους λειτουργίας τους. Στα υπόλοιπα, όμως, κουμάντο κάνει η Ομοσπονδία.

Μένει να δούμε πως θ’ ανταποκριθεί ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. στην πρόσκληση-πρόκληση της Ομοσπονδίας η οποία διοικείται από τον Λιόλιο front man των Αγγελόπουλων.

25 Ιούλη 2023
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 945 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Α.Κ.Ε.; (ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ)