Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ (ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
(ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ)

Είναι φορές στη ζωή που τα γεγονότα σε ξεπερνάνε. Δεν μπορείς ή καλύτερα δεν θες να τ’ αντιμετωπίσεις. Είναι τότε που αφήνεσαι έρμαιο των συναισθημάτων σου αντιδρώντας σπασμωδικά. Πρέπει να δείχνεις δυνατός αλλά δεν σου βγαίνει. Τις περισσότερες φορές μέσα σου έχεις αποδεχθεί το αποτέλεσμα και πολύ συχνά ξέρεις πως όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα δεν υπήρχε άλλη εξέλιξη. Ωστόσο, παρά και πέρα από τη διαχείριση του πένθους σου πρέπει να βγάλεις μια αντίδραση για όλους τους άλλους που με καρφωμένα τα μάτια τους πάνω σου παρακολουθούν με άγρυπνο βλέμμα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή που βιώνει το τελευταίο διάστημα το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας του Βαγγέλα. Δεν είναι μικρό πράγμα να σπάει η τόσο καλά προφυλαγμένη παρθενιά και για πρώτη φορά να μηδενίζεται σε αγώνα η ομάδα του Πειραιά και να της αφαιρείται και ένας βαθμός. Για την ομάδα που καταδικάζεται σε μια τέτοια ποινή δεν έχει καμία σημασία αν δίκαια ή άδικα τιμωρήθηκε▪ πόνος τα σκεπάζει όλα. Δεν έχει καμία σημασία αν από τη στιγμή που θεωρήθηκε υπεύθυνος (διάολε κάποιος πρέπει να είναι) δεν γινόταν παρά να εφαρμοστεί ο «τιμοκατάλογος» του Κανονισμού.

Εκτός, όμως, από την ποινή και τις επιπτώσεις της (άμεσες και έμμεσες) υπάρχει και το «ηθικό σκέλος» το οποίο μιας και όλοι «για ένα (καθαρό) κούτελο ζούμε» είναι και το πλέον αβάσταχτο. Δεν είναι και λίγο μια καταδίκη να σου αφαιρεί το «ηθικό πλεονέκτημα» που με τόσο κόπο έχτιζες για χρόνια και διαφύλαττες «ως κόρη οφθαλμού». Άλλωστε, «καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τ’ όνομα» δε λένε; Μπορεί να ισχυρίζεσαι πως η καταδίκη είναι άδικη (διάολε δεν πέθανε και κανένας) και εσύ για τον εαυτό σου και τους ομοίους σου να είσαι άσπιλος σαν νεογέννητο, αλλά πρέπει να το διατυμπανίζεις και με τις αντιδράσεις σου.

Δεν είναι πως οφείλεις να το κυνηγήσεις νομικά ως τον ανώτατο βαθμό, είναι ότι ταυτόχρονα πρέπει να διαμαρτυρηθείς για την αδικία που σου έγινε. Και δεν υπάρχει καλύτερος «στόχος» για τις διαμαρτυρίες σου από τους κάθε λογής αιρετούς. Δυστυχώς, για τους «ερυθρόλευκους» δεν μπορούν να πάνε να διαμαρτυρηθούν στον Δήμαρχο γιατί είναι δικός τους και τα ξέρει από πρώτο χέρι. Ωστόσο, μπορούν και πρέπει να διαμαρτυρηθούν στους ομοϊδεάτες Βουλευτές τους και ειδικότερα σ’ αυτούς της περιφερείας τους. Το αποκορύφωμα έρχεται με μια συνάντηση-διάβημα στον Πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση οι διαμαρτυρίες για την άδικη απόφαση συνοδεύονται από παράπονα που όλοι αυτοί δεν πίστεψαν την αθωότητα της ομαδάρας τους ώστε να πουν μια καλή κουβέντα στους δικαστές και τέλος με μια απειλή ότι ο κόσμος της ομάδας θα θυμηθεί ότι δεν έκαναν γι’ αυτή όταν στηθούν ξανά οι κάλπες. Α! μη το ξεχάσω μια δόση διαμαρτυρίας-απειλής οφείλεται στους δικαστές που δίκασαν την υπόθεση και την Ομοσπονδία.

Τώρα, αν όλα αυτά γίνονται είτε για το θεαθήναι, είτε για να πείσουν τους εαυτούς τους ότι είναι πραγματικά αθώοι δυστυχώς δεν γνωρίζω να σας πω. Μπορεί να ισχύουν και τα δύο, ποιος ξέρει▪ άλλωστε δεν είμαι στο κεφάλι του Βαγγέλα για να ξέρω τι σκέφτεται.

16 Νοέμβρη 2023
«πουθενάς 1».

Διαβάστηκε 68 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ (ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ)