Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΠΙΕΤΑ (ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ) ΤΟΥ ΘΕΟΥ (Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΠΙΕΤΑ (ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ) ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ)

Πάντα σε κάθε πράξη μας υπάρχει ένας θύτης και ένα θύμα▪ ενίοτε και ένας ηθικός αυτουργός. Πολύ συχνά υπάρχουν και θύματα που δεν σχετίζονται άμεσα με την υπόθεση▪ αυτές είναι οι αποκαλούμενες «παράπλευρες απώλειες». Όπως ο Αξαρλιάν στην δολοφονική απόπειρα της 17Ν σε βάρος του Γιάννη Παλαιοκρασά. Έτσι και στην υπόθεση του ντέρμπι «αιωνίων» εκτός από τους θύτη, θύμα και ηθικούς αυτουργούς έχουμε και δύο παράπλευρες απώλειες. Η μια αφορά νομικό πρόσωπο και είναι το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Metropolitan» και η άλλη ένα φυσικό πρόσωπο τον Χρήστο Θέο (βλέπε εδώ & εδώ). Για να μην μπερδεύεστε μπορεί ο Χουάνκαρ να μεταφέρθηκε στο «Υγεία», αλλά το «Υγεία» και το «Metropolitan» (όπως και το «Μητέρα») ανήκουν στον ίδιο όμιλο.

Προφανώς, το «Metropolitan» και ο Θέος πληρώνουν το μάρμαρο για την εμπλοκή του «Υγεία» στην υπόθεση Χουάνκαρ. Διαβάζοντας τα δύο παραπάνω δημοσιεύματα καταλαβαίνουμε πως αφενός οι Πειραιώτες ήταν δυσαρεστημένοι από καιρό (εδώ και 2 χρόνια) από την ποιότητα της συνεργασίας τους με το «Metropolitan» αλλά παρ’ όλα αυτά δεν αποφάσιζαν την διακοπής της συνεργασίας μαζί του μέχρι τώρα και αφ’ ετέρου χρεώνουν στο «Υγεία» μια σειρά ενεργειών σε βάρος της ομάδας τους. Η συγκεκριμένη τακτική επιλέγεται -δυστυχώς- απ’ όλες τις ομάδες και μέσω αυτής γίνεται προσπάθεια να εξαφανιστεί η ουσία (που και στη περίπτωση μας είναι η ρίψη της κροτίδας).

Αν τα πράγματα έμεναν εκεί το πρόβλημα δεν θα ήταν μεγάλο. Ωστόσο, ποτέ τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα που δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα. Έτσι, συνέβη και με τις δηλώσεις του Χρήστου Θέου (βλέπε εδώ) ο οποίος προσπάθησε να «χρυσώσει το χάπι» για την διακοπή της συνεργασίας της ομάδας του Λιμανιού μαζί του. Διαβάζοντας τις δηλώσεις του υπάρχουν δύο ενδεχόμενα είτε δεν ήξερε πως είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς είτε θεωρούσε ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά και έπαιξε την φήμη και αξιοπιστία του σε μια δήλωση.

Σύμφωνα με τον Θέο στην περίπτωση του Χουάνκαρ παραβιάστηκε κάθε πρωτόκολλο άμεσης αντιμετώπισης ιατρικού περιστατικού. Ισχυρίστηκε κανείς ότι ο τραυματισμός του Χουάνκαρ ήταν ένα άμεσης αντιμετώπισης ιατρικό περιστατικό; Μήπως ο Θέος εννοούσε πως ο Χουάνκαρ μπορούσε να πάει στο νοσοκομείο και μετά τον αγώνα άσχετα αν ο ίδιος θα ήταν σε θέση ν’ αγωνιστεί; Ο πρώην γιατρός των «γνήσιων Γαύρων» σχολιάζει δηκτικά την μεταφορά του σε νοσοκομείο που απέχει 13 χλμ. μακριά από το «τηγάνι».

Από το σημείο αυτό ξεκινά το γνωστό μας γαϊτανάκι σχετικά με αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος. Δεν υπάρχει χαρακτηριστικότερη περίπτωση απ’ αυτή του προπονητή της ομάδας του Λιμανιού Όσκαρ Γκαρσία πριν την έναρξη ενός ντέρμπι στην Τούμπα. Και σ’ εκείνη την περίπτωση ο τραυματίας διακομίσθηκε σε μακρινό σε σχέση με το γήπεδο ιδιωτικό νοσοκομείο με το οποίο συνεργαζόταν τότε η «ερυθρόλευκη» Π.Α.Ε.

«Πράσινοι» και «κόκκινοι» έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η μόνη τους διαφορά είναι πως οι «κόκκινοι» είναι σε θέση να κάνουν δυνατότερο θόρυβο. Λειτουργώντας με την λογική «όλα ή τίποτα» σε συνδυασμό με το «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας» γεμίζουν ενοχές τους (πρώην) συνεργάτες τους οι οποίοι για ν’ αλαφρώσουν το βάρος των ενοχών τους προβαίνουν σε δηλώσεις όπως αυτές του Χρήστου Θέου. Τώρα, πόσοι πιστεύουν ότι η ομάδα του Βαγγέλα ήταν μεν δυσαρεστημένη από την ποιότητα της συνεργασίας που είχε με το «Metropolitan» -δεχόμενη πλήθος παραπόνων από τους κατόχους διαρκείας που χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες του την ίδια στιγμή που δεν έπαιρνε απάντηση από το ιδιωτικό θεραπευτήριο- και περίμενε καρτερικά για 2 χρόνια μέχρι να γίνει ότι έγινε με τον Χουάνκαρ για να διακόψει τη συνεργασία μαζί του αυτό είναι κάτι που το αφήνουμε στην κρίση του καθενός σας.

21 Νοέμβρη 2023
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 53 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Η ΠΙΕΤΑ (ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ) ΤΟΥ ΘΕΟΥ (Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ)