Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΘΛΗΜΑΤΩΝ ΒΟΛΕΪ (ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΘΛΗΜΑΤΩΝ ΒΟΛΕΪ
(ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ)

Μια διοργάνωση είναι επιτυχημένη όταν προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου (οπότε έχει και εμπορικό ενδιαφέρον). Προϋπόθεση της επιτυχίας είναι η αξιοπιστία, η οποία με τη σειρά της απαιτεί να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι για όλους όσοι έχουν καίριες θέσεις. Η αξιοπιστία πρέπει να διαφυλάσσεται «ως κόρη οφθαλμού» τόσο ουσιαστικά όσο και τυπικά. Δυστυχώς, είμαστε μια μικρή χώρα και γι’ αυτό παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι να «παντρεύονται» τη θέση που καταλαμβάνουν για πολλά χρόνια. Αυτό είναι ο κανόνας τόσο στις Αθλητικές Ομοσπονδίες όσο και στις Διοργανώτριες των Πρωταθλημάτων. Τόσες που είναι και με δεκάδες τακτικά και αναπληρωματικά μέλη Δ.Σ. η καθεμία η ανανέωση είναι μεγάλη πρόκληση.

Στην Ελλάδα το Βόλεϊ έρχεται τρίτο σε δημοφιλία μετά το Μπάσκετ και το Ποδόσφαιρο. Με όλα τα «μεγάλα» σωματεία να διαθέτουν ομάδες θα πίστευε κανείς πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ένα δυνατό Πρωτάθλημα. Ωστόσο, δεν έχουν όλα τα «μεγάλα» σωματεία την ίδια οικονομική δύναμη με αποτέλεσμα τελικά ο Τίτλος τις περισσότερες φορές να διεκδικείται από τους «αιώνιους». Και στο Βόλεϊ -όπως στο Μπάσκετ και παλιότερα στο Ποδόσφαιρο- οι Γαύροι έχουν στήσει την «παράγκα» τους.

Μόνο που στο Βόλεϊ το κάνουν ανοιχτά, δηλαδή ξεδιάντροπα. Για να λειτουργήσει μιά παράγκα πρέπει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ή της Διοργανώτριας να είναι «δικός» σου. Ωστόσο, για λόγους ευπρέπειας αυτό γίνεται όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες συγκαλυμμένα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» δεν ενδιαφέρονται να κρατήσουν τα προσχήματα. Όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών η οποία διοργανώνει το Πρωτάθλημα είναι ταυτόχρονα Πρόεδρος του Μίλωνα και μέλος του Δ.Σ. του Γαύρου! Προφανώς δεν γνωρίζει από «συγκρούσεις συμφερόντων» (όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε).

Ακόμα κι έτσι δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν το Πρωτάθλημα παιζόταν στα ίσια. Δυστυχώς στην Α1 συμμετέχουν μόνο 9 ομάδες οπότε ο Τίτλος κρίνεται μεταξύ των τεσσάρων πρώτων. Την τελευταία αγωνιστική και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνταν εκτός έδρας του Μίλωνα με 2-0 κατάφεραν τελικά να χάσουν με 3-2 με αποτέλεσμα εκείνοι μεν να τερματίσουν 2οι (πίσω από τον Π.Α.Ο.) ο δε Μίλων 3ος (αφήνοντας 4ο τον Π.Α.Ο.Κ.). Έτσι, στα ημιτελικά διασταυρώθηκαν εκ νέου με την ομάδα της Ν. Σμύρνης. Η μεταξύ τους σειρά έληξε με 3-2 νίκες υπέρ των Γαύρων (3-0, 0-3, 3-1, 0-3 & 3-0).

Σαν να μην έφτανε η πολυθεσία του Τορνατόρου η δήλωση του προπονητή της ομάδας του (Μίλωνα) ότι οι Γαύροι επέλεξαν στον τελευταίο αγώνα να παίξουν με την Β’ ομάδα τους για να χάσουν και να τους βρουν εκ νέου αντιπάλους στα ημιτελικά χειροτέρεψε τα πράγματα. Αυτό που πριν τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής ήταν «κοινό μυστικό» και οδήγησε τις στοιχηματικές εταιρείας να μη δέχονται στοιχήματα γι’ αυτόν έπαιρνε πλέον σάρκα και οστά.

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία οι αρμόδιες αρχές (βλέπε εδώ) θα αναλάμβαναν δράση. Ακόμη περισσότερο όταν η δήλωση του προπονητή του Μίλωνα είναι ο ορισμός του «στημένου αγώνα» (βλέπε εδώ). Δυστυχώς, εκτός του ότι δεν ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν πρόκειται να προκύψει έστω ίχνος απόδειξης. Στο κάτω-κάτω όλοι μας γνωρίζουμε πως όπου υπάρχουν διασταυρώσεις όσες ομάδες μπορούν επιλέγουν αντιπάλους φέρνοντας κατά περίπτωση το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι η Αθλητική Ηγεσία να ξηλώσει τον Τορνατόρο από τις δύο εκ των τριών θέσεις που κατέχει. Άλλωστε, όπως όπως υποστήριξε και ο Σαίξπηρ δεν γίνεται να είσαι πιστός υπηρέτης δύο αφεντάδων.

29 Μάρτη 2024
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 80 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΘΛΗΜΑΤΩΝ ΒΟΛΕΪ (ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ)