Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ Η ΕΛ.ΑΣ. ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ (ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Η ΕΛ.ΑΣ. ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
(ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ)

Η τιμωρία ενός εγκλήματος είναι μια διαδικασία πολλών σταδίων. Το πρώτο ανήκει στην Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)▪ είναι αυτή που συλλέγει τα στοιχεία μετά από το έγκλημα και στη συνέχεια προχωρά σε συλλήψεις. Ενδιαμέσως έχει συντάξει το «διαβιβαστικό» στο οποίο αναφέρονται όλα της τα ευρήματα μέχρι τότε. Από εκεί και πέρα το επόμενο στάδιο ανήκει στον ανακριτή για να συνεχιστεί με τα στάδια της δίκης (σε α’ & β’ βαθμό) ώσπου η υπόθεση να τελεσιδικήσει. Δυστυχώς, στη Χώρα μας η τιμωρία ενός εγκλήματος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στάδιο μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια. Ακόμη χειρότερα μπορεί στο τέλος να μην αποδοθεί «Δικαιοσύνη» σύμφωνη με την «Κοινή Γνώμη».

Ωστόσο, εξίσου σημαντικό (ίσως και σημαντικότερο) με τον κολασμό ενός εγκλήματος είναι η τεκμηριωμένη περιγραφή του «πως» φτάσαμε μέχρι το έγκλημα. Το ιστορικό και ο τρόπος δράσης των εγκληματιών (αλλά και το πλαίσιο στο οποίο αυτοί κινήθηκαν) περιλαμβάνονται στο «διαβιβαστικό» της Αστυνομίας.

Για την (προσχεδιασμένη όπως φαίνεται) δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έχουν γίνει πλέον πολλές παράμετροι γνωστές. Τόσο για την επιλογή του Κλειστού του Ρέντη επειδή δεν διαθέτει κάμερες παρακολούθησης όσο και για διαλόγους αλλά και βίντεο των εμπλεκομένων. Οι σχετικές διαδικτυακές δημοσιεύσεις είναι αρκούντως διαφωτιστικές (βλέπε εδώ, εδώ & εδώ).

Ωστόσο, η συγκεκριμένη υπόθεση καθώς αφορά τους «οργανωμένους» της ομάδας του Πειραιά θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως την «υπόθεση ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο». Η περιγραφή της άμεσης και έμμεσης οικονομικής χρηματοδότησης των «οργανωμένων» θα μπορούσε να ισχύει για τους «οργανωμένους» κάθε ομάδας. Δωρεάν προσκλήσεις, εισιτήρια που πωλούνται με «καπέλο», αναθέσεις της «προστασίας» των θυρών των γηπέδων που αγωνίζεται η ομάδα και τελικά προσλήψεις σε «συνδεδεμένες» με την ομάδα επιχειρήσεις είναι οι επιλογές του «μενού».

Για την ώρα ας σταματήσουμε εδώ και ας αναλογιστούμε όλα τα παραπάνω. Γιατί στη συνέχεια η κατάσταση αρχίζει να γίνεται προβληματική. Τόσο, όσο η απέλπιδα προσπάθεια των τραμπούκων να τρομάξουν Αστυνομία, Ανακριτή και Δικαστές. Για την Αστυνομία χρησιμοποιούν «εκφοβιστικά(;)» συνθήματα από παλαιότερα μεταξύ τους σκηνικά▪ για τους δικαστικούς απλά επικαλούνται τα «Τέμπη». Δεν είναι κι άσχημο να θες να σκοτώνεις ατιμώρητα επειδή ατιμώρητα σκοτώνει το Κράτος (είναι εύκολο να κρυφτεί ο «ηθικός» και πολλές φορές ο «φυσικός» αυτουργός μέσα στο χάος του «Κρατικού Μηχανισμού». Γιατί, ακόμα, και αν υπάρχει κάποιος φταίχτης ποτέ δεν είναι ο μόνος που φταίει. Στο κάτω-κάτω όλοι μας είμαστε προϊόντα του συστήματος που άμεσα ή έμμεσα υπηρετούμε. Τόσο εμείς όσο και οι «οργανωμένοι». Κανένας δεν είναι (τόσο) καλύτερος από τους υπόλοιπους. Η διαφορά έγκειται στο πόσο ζωντανή συνείδηση διαθέτουμε.

27 Απρίλη 2024
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 65 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΤΑΝ Η ΕΛ.ΑΣ. ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ (ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ)