Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ (ΑΦΟΥ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ «ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ» ΜΕΤΡΑΝΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ
(ΑΦΟΥ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ «ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ» ΜΕΤΡΑΝΕ)

Η δολοφονία Λυγγερίδη έξω από το Κλειστό του Ρέντη ήταν ακόμη μια εκδήλωση ανυποληψίας όσων δεν είναι «δικοί μας». Εκείνη τη φορά οι «οργανωμένοι» των «ερυθρόλευκων» έβαλαν στο στόχαστρο τους όχι τους «οργανωμένους» μιας άλλης ομάδας αλλά τον «κοινό εχθρό» όλων των «οργανωμένων» την Αστυνομία. Στο πρόσωπο του Λυγγερίδη δεν είδαν έναν εργαζόμενο συνάνθρωπο τους που πήγαινε στη δουλειά του▪ έβλεπαν το όργανο επιβολής της Εξουσίας, έναν άνθρωπο που δούλευε για την «Άρχουσα Τάξη». Η ειρωνεία (ή μάλλον η στραβωμάρα τους) είναι πως αυτός που υποτίθεται ότι υπηρετούσε ο Λυγγερίδης θα μπορούσε να είναι το «αφεντικό» της ομάδας τους. Ωστόσο, για την «Θ-7» ο Μαρινάκης δεν ήταν ποτέ (και ούτε πρόκειται να είναι) ο «εχθρός».

Η συμπαράσταση τους στους προφυλακισμένους είναι τόσο σιχαμερή όσο συνδέεται με τους νεκρούς εξαιτίας μιας μισόκλειστης πόρτας. Επίσης είναι εξόχως προβληματική αφού οι νεκροί εκείνης της μέρας χρησιμοποιούνται αναδρομικά για να προσδώσουν ένα κάποιο «ηθικό πλεονέκτημα» μέσω του οποίου «δικαιολογούν» τα πάντα. Για τους «γνήσιους Γαύρους» όλος ο υπόλοιπος κόσμος τους χρωστά ενώ αυτοί δεν χρωστάνε σε κανέναν.

Πλέον, θα το χρησιμοποιήσουν και για να μη πάνε φυλακή για την δολοφονία του Λυγγερίδη. Βέβαια, η επίκληση οποιουδήποτε «ηθικού πλεονεκτήματος» από κάποιους οι οποίοι δεν δίνουν δεκάρα για τις ζωές των «αλλόθρησκων» είναι ανήθικη. Αυτό, όμως, εκτός από Ηθική απαιτεί και κάποιου βαθμού ευφυία.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα οι ιδιοκτήτες των Π.Α.Ε. και των Κ.Α.Ε. και το Κράτος οφείλουν ν’ αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους ακόμα και αν πρέπει να γεμίσουν μια ολόκληρη φυλακή με «οργανωμένους». Εδώ που έφτασαν τα πράγματα μικρή αξία έχει η απάντηση στο ερώτημα αν οι ιδιοκτήτες (οι νυν και οι πρώην) φταίνε για την εξέλιξη των «οργανωμένων» σε «εγκληματικές οργανώσεις» ή αν αυτή θα ήταν έτσι κι αλλιώς η εξέλιξη▪ οπότε οι «οργανωμένοι» εκβίασαν τους ιδιοκτήτες οι οποίοι εκτός του Βαρδινογιάννη υποτάχθηκαν και συνεργάστηκαν μαζί τους έχοντας, ίσως, την ψευδαίσθηση ότι τους ελέγχουν.

Οι πανηγυρισμοί για την ιστορική πρόκριση τους στον Τελικό της 3ης σε δυναμικότητα Διοργάνωσης της UEFA είναι υποκριτικοί και θα σκεπάσουν για λόγο την ντροπή του «πανό συμπαράστασης». Θα είναι χωρίς νόημα μόνο στην περίπτωση που ο Μαρινάκης αποφασίσει να συνεχίσει να πορεύεται όπως μέχρι τώρα. Αλλά και πάλι ίσως να μη μπορεί ν’ αλλάξει πορεία αφού όπως αβίαστα προκύπτει από τη μέχρι τώρα έρευνα οι δικές του ευθύνες είναι πολύ μεγάλες. Το αίσθημα της αυτοσυντήρησης θα τους κρατήσει μαζί (τον Μαρινάκη και την «Θ-7» ως το τέλος. Σε κάθε περίπτωση ίσως οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες προλαβαίνουν να κάνουν κάτι για τις δικές τους ομάδες.

11 Μάη 2024
«πουθενάς 1».

Διαβάστηκε 52 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ (ΑΦΟΥ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ «ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ» ΜΕΤΡΑΝΕ)