Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΝΤΑ ΘΙΑΣΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΝΤΑ ΘΙΑΣΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ)

Η ομάδα του Δέλλα (η οποία όποτε πάει «τρένο» η επιτυχία της οφείλεται στον Ντούσκο ο οποίος τον «πιστεύει πολύ») παιχνίδι το παιχνίδι εξελίσσεται μαζί με τον προπονητή της. Είναι νεανική και έχει όρεξη για διακρίσεις. Είναι δε γνωστό ότι το πρώτο και κύριο είναι να υπάρχει όρεξη και όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται. Για ομάδες όπως αυτή του Δέλλα και στο εξελικτικό στάδιο που βρίσκεται είναι πολύ σημαντική και η «τύχη» ή όπως αλλιώς λέμε η «συγκυρία». Τα «μεγάλα λόγια» είναι εύκολα και σχεδόν πάντα λέγονται με μεγάλη ευκολία. Έτσι η καθ’ εαυτό πρόκληση είναι η αντίδραση της ομάδας όταν αυτή αντιμετωπίζει εμπειρότερες ή «καλύτερες» από αυτήν ομάδες.

Φέτος η Μοίρα (η ειμαρμένη των Αρχαίων προγόνων μας) μας έφερε αντιμέτωπους σταδιακά με θεωρητικά (λόγω της συμμετοχής τους στην Α’ Εθνική και μόνο) «ανώτερους» αντιπάλους. Η τελευταία από αυτές τις διασταυρώσεις ήταν αυτή με τον Γαύρο. Σε όλα τα «τέστ» η απόδοση ήταν παραπάνω από ικανοποιητική. Ειδικά στο τελευταίο με τον Γαύρο κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο. Από την πλευρά μας σχετικά με τον αγώνα αυτόν δεν πρόκειται ν’ ασχοληθούμε με τίποτα άλλο εκτός από αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό. Άλλωστε όσα γράφτηκαν στον τύπο (γραπτό και ηλεκτρονικό) και όσα ειπώθηκαν στις ραδιοφωνικές συχνότητες είναι παραπάνω από αρκετά σχετικά με τακτικές και συστήματα.

Το μόνο που μας ενδιαφέρει από την ομάδα και επιθυμούμε να το βλέπουμε σε κάθε αγώνα της είναι η διάθεση (όρεξη) να τα «δώσει όλα» στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου. Και αυτό ειδικά είναι το γνώρισμα της ομάδας ειδικά φέτος. Ωστόσο μέσα στο γήπεδο δεν αγωνιζόμαστε μόνοι. Εκτός από την ομάδα μας υπάρχει η αντίπαλη ομάδα καθώς και οι διαιτητές. Για τους διαιτητές δεν έχουμε να πούμε (ή να γράψουμε) κάτι διαφορετικό απ’ ότι έχει ήδη γραφτεί και ειπωθεί στο παρελθόν. Είναι άλλωστε γνωστό ότι στο «Καραϊσκάκη» ισχύει άλλος «νόμος». Αυτό που δεν είναι όμως γνωστό και το αποκαλύπτουμε σήμερα είναι ότι γύρω από το «Καραϊσκάκη» υπάρχει μια ανωμαλία του χωρο-χρονικού συνεχούς που λένε και οι αστροφυσικοί. Η ανωμαλία αυτή ευθύνεται για την αδυναμία των εποπτών (βοηθών διαιτητών) να δίνουν σωστά τα οφσάιντ είτε υπέρ είτε κατά του Γαύρου. Βέβαια μερικές φορές «ξεφεύγουν» και κάποια λάθη σε βάρος του Γαύρου. Επίσης η ανωμαλία αυτή ευθύνεται και για τον υπερβολικό αριθμό φάουλ αλλά και την αναλογία κίτρινων και κόκκινων καρτών που δίνουν οι «άρχοντες των αγώνων) διαιτητές σε κάθε παιχνίδι στο Ν. Φάληρο.

Για την αντίπαλη όμως ομάδα έχουμε (με θλίψη μας εννοείται) να διαπιστώσουμε πως ούτε και με την βοήθεια της διαιτησίας είναι πλέον η «καλύτερη ομάδα της Ελλάδας» (αν ήταν και ποτέ). Αυτό που είδαμε από τον «μόνιμο Πρωταθλητή Ελλάδος» ήταν απογοητευτικό ειδικά αν δεχτούμε ότι ισχύει πως «η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή». Είδαμε μια ομάδα ανομοιογενή, χωρίς όρεξη με τα 8/11 της ν’ αποτελούνται από «ξένους μισθοφόρους» (οι οποίοι όπως μας διδάσκει η Ιστορία -κυρίως η Βυζαντινή- είναι πάντα πηγή ανωμαλιών και παράγοντας αποσύνθεσης παρά βοήθειας) χωρίς όρεξη οι οποίοι μπήκαν στο γήπεδο για να διεκπεραιώσουν μια ακόμη «εκκρεμότητα». Η επιτυχία της Α.Ε.Κ. -την οποία όλοι παραδέχτηκαν- δεν έγκειται μόνο στο γεγονός της όρεξης με την οποία αντιμετώπισαν το παιχνίδι οι παίκτες της αλλά κυρίως στην ελληνικότατη σύνθεση της ενδεκάδας της. Οι Έλληνες παίκτες της αντιμετώπισαν το παιχνίδι ως πρόκληση και όχι ως εκκρεμότητα. Η Ελληνική (8/11) ενδεκάδα της αποτελείτο από γηγενείς μη μισθοφόρους ο καθένας από τους οποίους είχε κίνητρο «δώσει απαντήσεις» και να καταθέσει παρακαταθήκη για το μέλλον του. Στο σημείο αυτό φαίνεται η επιτυχία του προπονητή είτε είναι όντως ο Δέλλας είτε ο Ντούσκο, ο οποίος κατάφερε να τους εμφυσήσει πειθαρχία. Μόνο η πειθαρχία, η οποία όμως βασίζεται στην συνειδητή υπακοή στον ηγέτη και στην υποταγή στο σύνολο, μπορεί να τιθασεύσει τις προσωπικότητες και να τις μετουσιώσει σε σύνολο. Αντίθετα η πειθαρχία που βασίζεται στον φόβο της ποινής δεν μπορεί να παράξει διαρκή αποτελέσματα. Φυσικά την διαχείριση τόσων προσωπικοτήτων -και μάλιστα νεαρής ηλικίας- μπορεί να την φέρει σε πέρας μόνο κάποιος ο οποίος έχει μεγάλη σε εμπειρίες καριέρα. Από την άποψη αυτή τόσο ο Δέλλας (με θητεία στη Ρόμα) όσο και ο Ντούσκο είναι και οι δύο το ίδιο ικανοί.

Κλείνοντας το σχόλιο μας αυτό έχουμε να σημειώσουμε πώς η απάντηση στην ιταμή πρόκληση της Ε.Π.Ο. η οποία έχει μεταβάλλει τον ορισμό του επαναληπτικού αγώνα σε κλωτσοσκούφι πρέπει να δωθεί μέσα στο γήπεδο. Όσο δίκιο και να έχει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης και όσο είναι η πρόταση του εύλογη και ενδιαφέρουσα (βλέπε εδώ), η Α.Ε.Κ. πρέπει να τους δώσει ένα μάθημα «ποδοσφαιρικής παιδείας». Έτσι κι’ αλλιώς έχει πλέον αποδειχθεί περίτρανα πως ούτε οι Γαύροι ούτε η Ε.Π.Ο. δεν είναι σε θέση ν’ αντιληφθούν ηθικά ζητήματα (παρά μόνο όταν τους συμφέρει) και πολύ θα τους βόλευε αν η Α.Ε.Κ. υιοθετούσε την «πρόταση Μπραουδάκη». Άλλωστε η Ντίνπρο μας διευκολύνει όλους, αφού στην κατάσταση που είναι (κυρίως λόγω ηθικού) ο Γαύρος δεν φαίνεται ικανός να μπορεί να την αποκλείσει πηγαίνοντας το παιχνίδι για τον Απρίλη.

Επειδή όμως μας ενδιαφέρει κυρίως ο τρόπος (το σύστημα που λέμε) με τον οποίο λειτουργούν οι ομάδες και επειδή όπως φαίνεται σύντομα το «σύστημα του Γαύρου» θα καταρρεύσει πρέπει να σημειώσουμε κάτι ακόμη για την ομάδα του Πειραιά κυρίως σ’ ότι αφορά την διοίκηση/ιδιοκτησία της. Η παρατήρηση μας έχει και γενικότερη ισχύ και δεν περιορίζεται μόνο στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο τρόπος με τον οποίο «προφυλάσσει» η διοίκηση/ιδιοκτησία του Γαύρου την ομάδα την έχει κάνει μαλθακή. Οτιδήποτε προσπαθείς να το κρατάς περιορισμένο σε ελεγχόμενο περιβάλλον σταματά να εξελίσσεται μαζί με το αρχικό περιβάλλον του και μακροπρόθεσμα μετατρέπεται σε κάτι τόσο μαλθακό, που όταν για οποιονδήποτε λόγο βρεθεί εκτός του προστατευόμενου περιβάλλοντος του αδυνατεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στην πρόκληση. Κοντολογίς μετά από τόσα χρόνια προστασίας οι παίκτες του Γαύρου (ειδικά όσοι είναι χρόνια) έχουν αποκτήσει δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Είναι ανίκανοι ν’ αντιδράσουν όταν κάτι δεν γίνεται όπως προβλέπει το σενάριο. Συνεπώς όποτε και να γίνει η ρεβάνς αν η Α.Ε.Κ. μπεί αποφασισμένη δεν γλυτώνουν με λιγότερα από τρία τεμάχια. Με την ως τώρα παρασκηνιακή συμπεριφορά τους αποδεικνύουν πόσο φοβούνται την αναμέτρηση και με την συμπεριφορά αυτή παραδέχονται πώς έχουν ήδη χάσει ότι και αν λέει ο Μανιάτης και ο κυρ Σάββας.

Το καλύτερο πάντως (αυτό που έχει ανεκτίμητη αξία όπως λέει και η διαφήμιση) είναι όταν διαμαρτύρονται για «σφαγιαστικές διαιτησίες». Ανεξάρτητα από το οξύμωρο του πράγματος υπάρχει μόνο μια απάντηση στις κλάψες αυτές των Γαύρων, η οποία μάλιστα έχει χρησιμοποιηθεί απ’ αυτούς στο παρελθόν κατά κόρον (είτε από την διοίκηση, είτε από τους «αδέκαστους και αντικειμενικούς» δημοσιογράφους-παπαγαλάκια τους. Η απάντηση συνοψίζεται στην φράση: «Ναί (έχετε δίκιο να διαμαρτύρεστε), αλλά δεν παίξατε και μπάλα (για να δικαιούστε να κλαίγεστε)» ή «Εκτός από την φάση αυτή (για την οποία δικαίως διαμαρτύρεστε) δεν κάνατε άλλη ευκαιρία».

Βέβαια υπάρχουν και οι «θεωρίες συνωμοσίας» οι οποίες μετά το παιχνίδι με την Ντνίπρο (στην Ελλάδα περισσότερο γνωστή με την Ρωσική εκδοχή του ονόματος της Ντινιέπρ):

  • «Φταίει ο Τσίπρας (καθότι ηγείται της κυβέρνησης) γιατί τα έσπασε μ’ όλη την Ευρώπη και τώρα τα πληρώνει ο Ολυμπιακός» (βλέπε εδώ). Δεν έχει καμία σημασία αν ο διαιτητής ήταν Αυστριακός, δηλαδή από μια χώρα που ήταν τις ελάχιστες φιλικές σ’ εμάς.
  • «Για την εχθρική διαιτησία φταίει ο Χιού Ντάλας (και οι διαμαρτυρίες των ομάδων στο εσωτερικό)» όπως μας ενημερώνει ο Καραπαπάς (βλέπε εδώ).
  • Υπάρχει «δάκτυλος» (σχέδιο) εναντίον του «μόνιμου Πρωταθλητή Ελλάδας» (άρα και της Χώρας μας), αφού με ενδεχόμενο αποκλεισμό του Γαύρου ο Πρωταθλητής της περιόδου 2015-2016 θα παίζει προκριματικό για την είσοδο του στους ομίλους του CHAMPIONS LEAGUE (βλέπε εδώ).

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι για να προκριθεί ο Γαύρος σε βάρος την Ντνιέπρ πρέπει να υπάρχει «φιλική κυβέρνηση» (ή εναλλακτικά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να υπογράψει νέο μνημόνιο), να μην διαμαρτύρονται οι αντίπαλοι του στην Ελλάδα και να συνταχθούν όλοι μαζί του αφού τυχόν αποτυχία του θα έχει επιπτώσεις και στην κατάταξη της Χώρας στην βαθμολογία της UEFA με αποτέλεσμα οι επίδοξοι από δώ και πέρα (2015-2016) Πρωταθλητές να μην περνάνε αυτόματα στους ομίλους.

      

Υ.Γ. Είναι αναμενόμενο ότι μέχρι το δεύτερο μεταξύ μας παιχνίδι θα ενταθούν τα «καυστικά» τους σχόλια και τις προκλήσεις. Υποθέτουμε ότι η διοίκηση έχει λάβει τα μέτρα της προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα εντός της ομάδας.    

 

23 Φλεβάρη 2015.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5667 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΝΤΑ ΘΙΑΣΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ)