Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΡΟΣ «ΚΟΝΤΡΑ»: ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΦΛΩΣΕΙ (ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΡΟΣ «ΚΟΝΤΡΑ»: ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΦΛΩΣΕΙ
(ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ)

Το ζήτημα του νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ. είναι ζήτημα αιχμής για κάποιους μη ΑΕΚτζήδες οι οποίοι και επιθυμούν να ακυρώσουν την προοπτική αυτή. Στην προσπάθεια τους αυτή δεν έχουν πρόβλημα ν’ ανακατεύουν άσχετα μεταξύ τους πράγματα, να παρανοούν (σκόπιμα εννοείται) και να ειρωνεύονται (χωρίς μεγάλη επιτυχία) και όλα αυτά με μπόλικο αντι-ΑΕΚτζήδικο κόμπλεξ.

Στο τελευταίο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ» γίνεται αναφορά σε μια γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία «βάζει πάγο» στα σχέδια του Μελισσανίδη (βλέπε εδώ). Δεν θα τοποθετηθούμε σχετικά με την γνωμάτευση την οποία και ζητήσαμε από τον συντάκτη της για να την διαβάσουμε αυτούσια, αφού αποτελείται από τέσσερις σελίδες (με την πρώτη να είναι η εισαγωγή) και εμείς δεν εμπιστευόμαστε την «ΚΟΝΤΡΑ» σχετικά με την αυτούσια μεταφορά όλου του κειμένου.

Αυτό όμως που θα κάνουμε σήμερα είναι να ξεκαθαρίσουμε στους κομπλεξικούς με την Α.Ε.Κ. της «ΚΟΝΤΡΑ» μερικά πράγματα καθώς από αυτά που γράφουν αποδεικνύεται ότι έχουν πρόβλημα στην κατανόηση της Νέας Ελληνικής γλώσσας. Γράφουν για να υποστηρίξουν την ερμηνεία τους ότι η γνωμοδότηση «βάζει πάγο» στον Μελισσανίδη ότι:

«2. Όμως, το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Έργου, ακόμη και με βάση το άρθρο 42 του ν. 4277/2014, βάζει πάγο στα σχέδια του Μελισσανίδη. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 42, που προβλέπει ότι το αθλητικό σωματείο ΑΕΚ, για την εκπλήρωση των σκοπών της παραχώρησης της έκτασης από το Δημόσιο δύναται να υπογράφει ειδικές προγραμματικές συμβάσεις αθλητικής ανάπτυξης με τον οικείο Δήμο, την Περιφέρεια, ιδρύματα, το Δημόσιο ή άλλους φορείς του Δημοσίου τομέα.

Ξεκινώντας απ’ αυτό, ζητάει από τη ΔΑΟΚΑ να διαπιστώσει αν η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία.
Γράφει συγκεκριμένα, ότι η ΔΑΟΚΑ πρέπει να ζητήσει από την ΑΕΚ: «Κάθε αναγκαίο στοιχείο, όπως προγραμματική σύμβαση ή συμβολαιογραφική πράξη κλπ που να συνδέει την εταιρεία “Δικέφαλος 1924 ΑΕ’’ με την εκπλήρωση του σκοπού της παρ. 1 του άρθρου 42 που έχει αναλάβει η “Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως’’ ήτοι βάσει ποίων στοιχείων και ειδικότερου νομικού πλαισίου έχει αναλάβει η “Δικέφαλος 1924 ΑΕ’’ για λογαριασμό του Αθλητικού σωματείου “Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως’’ (ΑΕΚ) όλες τις δαπάνες ανέγερσης του εν θέματι Αθλητικού Κέντρου, την έκδοση οικοδομικών αδειών, τις αμοιβές μελετητών, την εκπόνηση μελετών κλπ καθόσον πέραν του από 16.9.2014 εγγράφου του Αθλητικού Σωματείου “ΑΕΚ’’ που πρόκειται περί απλού ενημερωτικού εγγράφου, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το ποιος ή ποιες συμβάσεις έχουν υπογραφεί για την εκπλήρωση των σκοπών της παραχώρησης κατά χρήση της έκτασης, ποιο το αντικείμενο αυτό, ποιες δράσεις υλοποιούνται, ποιοι φορείς ή οργανισμοί ή νομικά πρόσωπα είναι οι συμβαλλόμενοι στις συμβάσεις αυτές που σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 42 δύνανται να υπογράφουν με το ως άνω ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο (σ.σ. η υπογράμμιση στο κείμενο της υπηρεσίας) “ΑΕΚ’’ ειδικές προγραμματικές συμβάσεις αθλητικής ανάπτυξης κλπ. Τα ως άνω στοιχεία, θεωρούμε, απολύτως αναγκαίο να τεθούν υπόψη σας, για την συμπλήρωση του φακέλου και τον έλεγχο όλων των κατά τις κείμενες διατάξεις απαιτουμένων όρων και προδιαγραφών που συγκροτούν το ειδικότερο νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου είστε ως Υπηρεσία αρμόδια για τη χορήγηση των αιτουμένων αδειών δόμησης»

(Σημείωση: Το παραπάνω κομμάτι παρατίθεται όπως ακριβώς αναδημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδες. Η μόνη μας παρέμβαση ήταν ο χρωματισμός με κίτρινο και πράσινο φόντο των τμημάτων που θα εξετάσουμε παρακάτω.)

Όποιος αφιερώσει μόνο τρία λεπτά προσεκτικού διαβάσματος για μια μόνο φορά θα δεί ότι άλλα γράφει η γνωμάτευση και άλλα καταλαβαίνουν οι της «ΚΟΝΤΡΑ». Αυτό γίνεται φανερό ειδικά αν συγκρίνει κάποιος τα σημειωμένα με κίτρινο φόντο αποσπάσματα (για το απόσπασμα σε πράσινο φόντο θα κάνουμε λόγο μετά). Οι της «ΚΟΝΤΡΑ» (που με την στάση τους πάνε «κόντρα» στους ΑΕΚτζήδες και όχι στον Μελισσανίδη) μπερδεύουν (τυχαία από ασχετοσύνη ή μήπως σκόπιμα;) την «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» με τις οντότητες με τις οποίες μπορεί να συμβληθεί (υπογράψει συμβάσεις) η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. για την πραγματοποίηση του έργου. Αυτό το μπέρδεμα δεν προκύπτει από την γνωμάτευση αφού ο συντάκτης της είναι σε θέση να καταλάβει ότι η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» έχει σχέση μόνο με την παράγραφο 2 του άρθρου 42 και όχι με την παράγραφο 3 (εκτός και αν την θεωρήσουμε ως εκπροσωπούντα την Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. Η παράγραφος 3 μπήκε για να καλύψει νομικά την υπογραφή της σύμβασης με την Περιφέρεια για την κάλυψη της υπογειοποίησης των γύρω δρόμων καθώς και οποιαδήποτε άλλη σύμβασης με το Δημόσιο.

Το μόνο που σχετίζεται με την «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» είναι η αναζήτηση των εγγράφων που την νομιμοποιούν να δρα για λογαριασμό της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. (βλέπε κείμενο σε πράσινο φόντο). Κάνει λόγο για την ύπαρξη παραχωρητηρίου. Έχει βέβαια την αξία του το ζήτημα ότι προκειμένου να γνωματεύσει ο δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας ζητά πληροφορίες και για το ειδικότερο νομικό πλαίσιο που έχει εφαρμογή στην περίπτωση αυτή. Επειδή οι της «ΚΟΝΤΡΑ» λόγω της αμάθειας τους ειρωνεύονται ότι δεν υπάρχει τέτοιο ειδικότερο νομικό πλαίσιο να τους ενημερώσουμε ότι υπάρχει. Το πλαίσιο αυτό είναι ο Ν. 2725/1999 όπως ισχύει σήμερα και ο οποίος απαγορεύει σε Σωματεία και Α.Α.Ε. να έχουν στην κατοχή τους αθλητικές εγκαταστάσεις (η απαγόρευση όμως δεν ισχύει για τις καθ’ εαυτού Α.Ε.). Άλλωστε σχετικά με την κατασκευή του γηπέδου ακολουθείται η ίδια συνταγή (και από τους ίδιους ανθρώπους) όπως και με το «Καραϊσκάκη». Αν τώρα η Α.Ε.Κ. δεν μπορεί να συμβληθεί με την «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» ούτε και τότε ήταν δυνατόν. Ειδικότερα το άρθρο 7 παράγραφος 5 απαγορεύει τη «συστέγαση αθλητικού σωματείου και εμπορικής επιχείρησης» κάτι που ουσιαστικά απαγορεύει στο Σωματείο να είναι ιδιοκτήτης αθλητικών εγκαταστάσεων (αφού τα σύγχρονα γήπεδα για τους σκοπούς της συντήρησης τους έχουν εμπορική δραστηριότητα). Επιπρόσθετα το άρθρο 65 περιγράφει δεσμευτικά τον σκοπό των Α.Α.Ε. Για τους λόγους λοιπόν αυτούς (και εφ’ όσον δεν αλλάξει το νομικό πλαίσιο) είναι απαραίτητη η παρεμβολή μιάς Α.Ε. ως κατασκευαστή/ιδιοκτήτριας της αθλητικής εγκατάστασης. Άλλωστε έχουμε γράψει σχετικά όταν αναλύαμε τα άρθρα για τις Α.Α.Ε. του τελευταίου Σχεδίου Νόμου για τον νέο Αθλητικό Νόμο. Αυτά για το ειδικότερο νομικό πλαίσιο.

Από κεί και πέρα το μόνο που ίσως χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά είναι πως η παραχώρηση της έκτασης έγινε εκ νέου με την παράγραφο 1 του άρθρου 42 του Ν. 4277/2014 «για χρήση, διοίκηση και διαχείρηση… για την εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού…». Παραχωρήθηκε δηλαδή το 2014 για να χρησιμοποιείται, να διοικείται και να διαχειρίζεται από την Α.Ε.Κ. για τη εκπλήρωση του καταστατικού της σκοπού (όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του παρόντος και όχι του ιδρυτικού καταστατικού). Περαιτέρω με την επόμενη παράγραφο παρέχεται το δικαίωμα στην Α.Ε.Κ. να παραχωρήσει σε τρίτους δικαιώματα και υποχρεώσεις της προκειμένου να εκπληρώσει τους σκοπούς της παραχώρησης της παραγράφου 1 (να πως μπαίνει η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» στο κάδρο).

Σχετικά με τα υπόλοιπα για ακύρωση της παραχώρησης, επιστροφή του φακέλου κ.λ.π. πιείτε ξύδι μπας και σας περάσει.

Μην ανησυχείτε δεν ξοδέψαμε και τόση φαιά ουσία (τουλάχιστον όχι όση ξοδεύετε εσείς για να γράψετε τόσες σελίδες κείμενο). Έτσι κι’ αλλιώς επαναλαμβάνεστε μονότονα ακόμη και σε θέματα που θα έπρεπε να έχετε καταλάβει το λάθος σας και έτσι δεν μας κουράζετε και τόσο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο γνωματεύων δικηγόρος δέχεται ότι ισχύει το άρθρο 42 του Ν. 4277/2014. Τέλος έχουμε να παρατηρήσουμε την ειρωνεία να μας χαρακτηρίζετε «ρόμπες» εσείς που δεν μπορείτε να καταλάβετε σε ποιές παραγράφους αναφέρεται ο γνωματεύων δικηγόρος και να μπερδεύετε την «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» με το Δημόσιο και τους φορείς του. Αλήθεια πιστέψατε ότι ο Μελισσανίδης θα έβαζε μπροστά τέτοιο σχέδιο και δεν θα ήταν σε θέση να γράψει σωστά μια ρύθμιση;

 

Υ.Γ. Αν δεν είχαμε αγωγή θα μπαίναμε στον πειρασμό να σας ανταπαντήσουμε ότι αν εμείς είμαστε «ρόμπες», τότε εσείς είστε «ρόμπες ξεκούμπωτες», αλλά επειδή έχουμε αγωγή δεν θα το κάνουμε. Την επόμενη φορά καλό θα ήταν να ελέγχετε τα κείμενα σας πρίν την δημοσίευση τους.          

 

23 Φλεβάρη 2015.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5933 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΡΟΣ «ΚΟΝΤΡΑ»: ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΦΛΩΣΕΙ (ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ)