Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ «ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ» (ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ «ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ»
(ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ)

«Έχει η ζωή γυρίσματα» λένε και δεν έχουν άδικο. Για παράδειγμα τον Δεκέμβρη του 2023 ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναγκαζόταν «να κόψει λάσπη» και να εγκαταλείψει την Προεδρία της SUPER LEAGUE πριν συζητηθεί η πρόταση μομφής σε βάρος του. Με δεδομένο το κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι πρωτοβουλίες του «τα κουκιά δεν έβγαιναν». Τότε την πρόταση μομφής είχαν καταθέσει οι: Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο., Άρης και ο «Γαύρος του Βορρά» (βλέπε εδώ). 6,5 μήνες μετά ο Βαγγέλας επιστρέφει στον προεδρικό θώκο του Συνεταιρισμού των ομάδων. Απέναντι του είχε τον Αλαφούζο, που όπως και να το κάνουμε (πολύ) δύσκολα τον θεωρείς καλύτερο του Βαγγέλα στα θέματα του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Έτσι, με βάση τον αντίπαλο οι ελπίδες επανεκλογής του για 3η φορά ήταν πάρα πολύ καλές.

Στις 26 Ιούνη το μόνο που άλλαξε σε σχέση με τον Δεκέμβρη του 2023 ήταν η στάση του «Γαύρου του Βορρά» (βλέπε εδώ). Είναι μάλλον απίθανο ο Ιβάν Σαββίδης να θεώρησε πως ο Βαγγέλας είναι ο άνθρωπος που χρειάζεται για να προωθήσει τα συμφέροντα του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και να λύσει τα ζητήματα του. Επίσης, σε σχέση με τον έλεγχο της Ε.Π.Ο. (τον οποίο ότι και να έλεγε η προπαγάνδα δεν έχασε όπως αποδεικνύεται ποτέ) ο Ιβάν δεν πρέπει να νοιώθει απειλή από τον Βαγγέλα. Οπότε, άλλη είναι η εξήγηση για την (βραχύβια;) «λυκοσυμμαχία».

Συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα (τα πολιτικά κυρίως) καταλήγουμε στο αβίαστο συμπέρασμα πως Ιβάν και Βαγγέλας ένωσαν τις δυνάμεις τους γιατί και οι δύο δεν περνάνε ούτε από το πεζοδρόμιο του Μεγάρου Μαξίμου. Ο Ιβάν από τη μιά δεν έχει τις προσβάσεις που είχε επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ από την άλλη ο Βαγγέλας βλέπει πως κανείς από τους υποστηριζόμενους απ’ αυτόν Βουλευτές δεν είναι στην Κυβέρνηση του Κυριάκου. Την ίδια στιγμή ένα από τα «εργαλεία» του (Αυγενάκης) διαπομπεύεται και του ζητείται «να παραδώσει την έδρα». Αν στα προηγούμενα προσθέσουμε και τις επιχειρηματικές απογοητεύσεις του Βαγγέλα για κρατικά έργα που θεωρούσε ότι έπρεπε να πάρει (και δεν πήρε) έχουμε την πλήρη εικόνα.

Ανεξάρτητα, όμως, από τους τσακωμούς των «επιχειρηματιών» για την διανομή του κρατικού χρήματος η ανάδειξη στην Προεδρία του Συνεταιρισμού των ομάδων του Μαρινάκη είναι μια απολύτως λάθος επιλογή. Όχι μόνο επειδή θα προσπαθήσει να εργαλειοποιήσει τον Συνεταιρισμό προκειμένου να υποστηρίξει τα συμφέροντα της ομάδας του και να πάει κόντρα στην Κυβέρνηση▪ αλλά κυρίως γιατί δεν είναι σε θέση να προωθήσει τη λύση κανενός από τα προβλήματα του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Γιατί η λύση τους προϋποθέτει συνεργασία και όχι κόντρα τόσο μεταξύ των ομάδων όσων και με την Κυβέρνηση. Επιπρόσθετα ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι απολύτως ακατάλληλος επειδή εκπροσωπεί την ομάδα που εκτρέφει φονιάδες αστυνομικών και μη ξεχνάμε πως η ποινική δίκη του φόνου του Γιώργου Λυγγερίδη είναι μπροστά μας. Μπορεί από μια άποψη η «ομάδα του Λιμανιού» να ήταν άτυχη επειδή σε επεισόδια με οπαδούς της σκοτώθηκε ο Λυγγερίδης (στο κάτω-κάτω όλοι οι «οργανωμένοι» πλακώνονται με τα Μ.Α.Τ.), αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Μαρινάκης είναι κατάλληλος για την θέση του Προέδρου της SUPER LEAGUE. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια» έτσι δε λένε;

Πάντως για εμάς είναι απορίας άξιο πως αφού έτσι έχει η κατάσταση οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Α’ Εθνικής δεν αποφασίζουν να μισθώσουν τις υπηρεσίες επαγγελματιών μπας και αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση στον Συνεταιρισμό.

06 Ιούλη 2024
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 57 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΤΑΝ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ «ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ» (ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ)