ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ «BIG-4» ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΛΕΪ-ΟΦ
(2 ΝΙΚΕΣ – 2 ΗΤΤΕΣ)
Και την 5η αγωνιστική των πλέι-οφ τα δύο ντέρμπι διεξήχθησαν ταυτόχρονα στις 8μ.μ. Α.Ε.Κ. και «γνήσιος Γαύρος» έδιναν τους τελευταίους εντός έδρας αγώνες τους με τους «ερυθρόλευκους» να στήνουν στον αγώνα αυτό το πάρτι για την κατάκτηση του Τίτλου. Στη Ν. Φιλαδέλφεια η Α.Ε.Κ. φιλοξενούσε τον Π.Α.Ο. με μοναδικό στόχο τη νίκη προκειμένου «να δώσει τα ρέστα της» για την 2η θέση. Την ίδια ώρα οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονταν το «αδελφό σωματείο» τους το οποίο κάνει την ύστατη προσπάθεια για την κατάληψη της 2ης θέσης.
Η χειρότερη Α.Ε.Κ. των τελευταίων ετών έδινε την τελευταία φετινή παράσταση της μπροστά στο κοινό της αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό. Τα ζητούμενα του αγώνα αυτού ήταν δύο: αν μπορούσαν οι «κιτρινόμαυροι» να πετύχουν την πρώτη φετινή τους νίκη στα πλέι-οφ και ποια θα ήταν η αντίδραση όσων πήγαιναν στο γήπεδο. Το μόνο σίγουρό ήταν πως ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ο τελευταίος του Αλμέιδα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο τελευταίο λεπτό του α’ ημιχρόνου. Το ζήτημα ήταν αν θα κατάφερναν να κρατήσουν τη νίκη και τους 3β. της. Το β’ ημίχρονο ήταν εφιαλτικό για τους «κιτρινόμαυρους». Με 2 γκολ μέσα σε 10’ (51’ & 61’ πέναλτι) βάζοντας τους γηπεδούχους σε μια απίστευτα μειονεκτική θέση από την οποία δεν βγήκαν ποτέ. Μοναδική αναφορά στο φύλλο αγώνα για τους «κιτρινόμαυρους» στο β’ ημίχρονο εκτός των 4 κίτρινων καρτών ήταν το δοκάρι του Τσιλούλη στο 97’. Η ομάδα του Αλμέιδα κατάφερε να καταγράψει μια ακόμα ντροπιαστική ήττα.
Στο Φάληρο οι «ερυθρόλευκοι» για τελευταία φορά στη σεζόν μπροστά στο κοινό τους αντιμετώπιζαν τον «Γαύρο του Βορρά». Το ζητούμενο του συγκεκριμένου παιχνιδιού ήταν αν οι γηπεδούχοι κατάφερναν για πρώτη φορά φέτος να νικήσουν τους Θεσσαλονικείς «αδελφούς» τους. Πριν ακόμη συμπληρωθεί το 1’ οι φιλοξενούμενοι «πήραν κεφάλι» στο σκορ για να δεχτούν την ισοφάριση στο 14’. Στο 30’ οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 2-1 μόνο και μόνο για να ισοφαριστούν 2’ αργότερα. Στο β’ ημίχρονο και με βάση το αποτέλεσμα του αγώνα της Ν. Φιλαδέλφειας οι φιλοξενούμενοι έδωσαν το δικαίωμα (και τη χαρά) στους γηπεδούχους να σκοράρουν 2 φορές (81’ & 87’) με το τελικό σκορ να τους αφήνει όλους ευχαριστημένους.
Στο τέλος της 5ης αγωνιστικής των πλέι-οφ ο απολογισμός για το «BIG-4» ήταν: 2 νίκες (Π.Α.Ο. & «γνήσιος Γαύρος») και 2 ήττες (Α.Ε.Κ. & «Γαύρος του Βορρά»). Μετά τα παραπάνω παιχνίδια η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: στην 1η θέση ο «γνήσιος Γαύρος» με 72β., ακολουθούμενος από τον Π.Α.Ο. με 59β., τον «Γαύρο του Βορρά» με 56β. και την Α.Ε.Κ. με 55β. Στην επίθεση την καλύτερη επίδοση έχει ο «Γαύρος του Βορρά» με 61 γκολ, ακολουθούμενος από τον «γνήσιο Γαύρο» με 57, την Α.Ε.Κ. με 48 και τον Π.Α.Ο. με 42. Στην άμυνα την καλύτερη επίδοση έχει ο «γνήσιος Γαύρος» με 22, ακολουθούμενος από τον Παναιτωλικό με 26, την Α.Ε.Κ. με 27, τον Άρη με 30, τον Π.Α.Ο. με 31, τους Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακό με 36 και τους Ατρόμητο και «Γαύρο του Βορρά» με 37.
05 Μάη 2025
«πουθενάδες».