Η οποία «θεσμική εκπροσώπηση» σχετίζεται και με το ενδεχόμενο η Ελληνική Διαιτησία να βγει από τον «γύψο» το 2026 όταν τελειώνει το συμβόλαιο του Λανουά. Δηλαδή, από το 2026 η Κ.Ε.Δ. να έχει Έλληνα και όχι ξένο Αρχι-Διαιτητή. Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να βρεθεί ο «πρόθυμος ηλίθιος» (αν υπάρχει τέτοιος) ν’ αναλάβει τη θέση. Το κείμενο του Κυριάκου της 29ης Απρίλη είναι διαφωτιστικό (βλέπε εδώ).
Έλα, όμως, που δεν είναι όλοι για όλα (βλέπε εδώ) οπότε πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος ρόλος για τον καθένα τους. Αυτό ίσως είναι εύκολο για τον πρώτο καιρό. Τα προβλήματα θα προκύψουν στη συνέχεια ειδικά όσο η Ε.Π.Ο. δεν ασχολείται με τα μακροχρόνια και δομικά (υπαρξιακά θα λέγαμε) της Ελληνικής Διαιτησίας. Γιατί όσο δεν αντιμετωπίζονται τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το «αναπτυξιακό» της κομμάτι τόσο οι όποιες λύσεις προκύπτουν θα είναι βραχύβιες και σπασμωδικές τη στιγμή που για να έχει μέλλον η Ελληνική Διαιτησία πρέπει αυτές να είναι μακροχρόνιες και ριζικές.
Πάντως για την ώρα στην Ε.Π.Ο. ασχολούνται σοβαρά μόνο με το Κύπελλο Ελλάδας του οποίου για μια ακόμα φορά θέλουν ν’ αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής. Από την άποψη αυτή είμαστε σε καλύτερο σημείο από την Αγγλική Ομοσπονδία που συνεχίζει να επιμένει δεκαετίες τώρα στο ίδιο σύστημα διεξαγωγής. Να και κάτι στο οποίο είμαστε πιο μπροστά από τους ξένους.
08 Μάη 2025
«πουθενάδες».