Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ (Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ & ΥΙΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
(Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ & ΥΙΟΥ)

Ο μόνος λόγος για τον οποίο ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ο τρόπος λειτουργίας της Π.Α.Ε. στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Συνεπώς, οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι σκόπιμα λανθασμένη και όποιος την επιλέξει το κάνει μόνο και μόνο για ν’ αποφύγει την ουσία του ζητήματος που είναι: ο τρόπος λειτουργίας της Π.Α.Ε. υπό τον Μάριο Ηλιόπουλο. Τούτου λεχθέντος ας περάσουμε στην ουσία του ζητήματος που σχολιάζουμε σήμερα.

Τις περισσότερες φορές όταν αναθέτεις κάτι στους συνεργάτες σου δεν γίνεται όπως θα επιθυμούσες. Είναι τότε που λες: «Τίποτα δεν κάνετε σωστά. Αν δεν το κάνω εγώ τίποτα δεν γίνεται εδώ μέσα.» και αμέσως μετά αναλαμβάνεις δράση. Κάπως έτσι σκέφτηκε ο ξάδερφος του Μάριου, Αντώνης Ηλιόπουλος ο οποίος σαν καλός γονιός ενδιαφέρεται για το μέλλον του υιού του. Ο Αντώνης επέστρεψε πέρυσι στα διοικητικά της Α.Ε.Κ. μιας και η πρώτη φορά που ασχολήθηκε μ’ αυτά ήταν η σεζόν που τις τύχες της πρώην Π.Α.Ε. διηύθυνε ο Θ(ε)ωμάς Μαύρος.

Στην επιστροφή του ο Αντώνης ανέλαβε τις Ακαδημίες και μαζί του έφερε τον Τζιμπούρ ως μάνατζερ με τον οποίο συνδέονται φιλικά από τότε που έπαιζε στην Α.Ε.Κ. και διατήρησαν τις σχέσεις τους και μετά την μεταπήδηση του στον «γνήσιο Γαύρο». Οι Ακαδημίες και οι μάνατζερ είναι ιδιαίτερα σημαντικές παράμετροι για το χτίσιμο μιας δυνατής ομάδας. Θεωρητικά μέσω της σωστής οργάνωσης και λειτουργίας των Ακαδημιών η Π.Α.Ε. μπορεί όχι μόνο να κάνει μεγάλη οικονομία, αλλά και να κερδίσει κιόλας.

Στις 18 Απρίλη διαβάσαμε αυτό το κείμενο στη sportday. Θέμα του κειμένου ήταν αφ’ ενός ο εξωθεσμικός ρόλος του Αντώνη στην Π.Α.Ε. και αφ’ ετέρου η προσπάθεια του ως γονιού να βρει μια θέση στην Α.Ε.Κ. για τον υιό του ο οποίος προσπαθεί να κάνει καριέρα ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υιός Ηλιόπουλος πριν χρόνια είχε κοπεί από τις Ακαδημίες της Α.Ε.Κ. συνεχίζοντας σ’ αυτές της Κηφισιάς. Με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ο υιός Ηλιόπουλος επέστρεψε στις Ακαδημίες της Α.Ε.Κ. με πλάγιο όμως τρόπο.

Για να επιστρέψει στις Ακαδημίες της Α.Ε.Κ. ο Αντώνης αγόρασε τις Ακαδημίες του Αθηναϊκού τις οποίες μετονόμασε σε ΑΕΚ Κ18. Τελικά ο υιός του βρήκε τον δρόμο για να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα ξεπερνώντας στην αξιολόγηση παιδιά της ΑΕΚ Κ19 αλλά και της ΑΕΚ Β’. Να προόδευσε τόσο; Μακάρι, ωστόσο εξαιτίας του ρόλου του πατέρα του πάντα θα υπάρχει η σκιά-αμφιβολία της ευνοϊκής μεταχείρισης.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για τον εξωθεσμικό ρόλο της συζύγου του Νίκου Γεωργέα στην Π.Α.Ε. Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά παραπέμπουν σε λειτουργία συνοικιακής ομάδας την οποία αγόρασε ο χασάπης της περιοχής και όχι σε μια μεγάλη Π.Α.Ε. και μάλιστα την Α.Ε.Κ.

Τέλος το δημοσίευμα επιβεβαιώνει όσα ακούγονται για τον ρόλο του Αντώνη σχετικά με τις αναρτήσεις στα Μ.Κ.Δ. της Π.Α.Ε. μέσω των οποίων διαμορφώνεται η δημόσια εικόνα της. Δεδομένης της εικόνας που σκιαγραφεί η sportday φαίνεται να επιβεβαιώνεται απόλυτα η πληροφόρηση μας σχετικά με το παρασκήνιο της απόλυσης-αποχώρησης της Ανθής Παπακώστα (βλέπε εδώ).

Συμπερασματικά, απ’ όλα όσα ακούγονται μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος προκύπτει πως η Π.Α.Ε. λειτουργεί ερασιτεχνικά και σε καμία περίπτωση «επαγγελματικά» όπως θα έπρεπε και θα επιθυμούσαμε. Προκειμένου η Α.Ε.Κ. να πρωταγωνιστήσει η Διοίκηση-ιδιοκτησία οφείλει να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων και ν’ αλλάξει ρότα ειδικά όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας της Π.Α.Ε.

21 Μάη 2025
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 319 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ (Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ & ΥΙΟΥ)