Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων φιλοξενήθηκε στις Η.Π.Α. για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών εν όψη του (κανονικού) Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 που θα φιλοξενηθεί σε Καναδά, Μεξικό και Η.Π.Α. Αν το κατάφερε μένει να το δούμε του χρόνου το Καλοκαίρι. Μέχρι τότε θα έχουμε να συζητάμε για τις ημερομηνίες που πρακτικά δεν υπάρχουν, για τη χαμένη ξεκούραση αλλά και προετοιμασία των ομάδων εξαιτίας της, τις ώρες που έγιναν οι αγώνες για να μπορούν να μεταδίδονται στην Ευρώπη και για τους τραυματισμούς παικτών.
Ο Κυριάκος Θωμαΐδης σ’ ένα από τα γνωστά σύντομα κείμενα του (βλέπε εδώ) σημειώνει κάποια πολύ σημαντικά πράγματα:
- Τα συνολικά έσοδα έφτασαν στα 2 δις Δολλάρια.
- Η τροπαιούχος Τσέλσι πήρε 112 εκ. και η ερασιτεχνική Όκλαντ Σίτι από τη Ν. Ζηλανδία 4 εκ. Δολλάρια.
- Για λόγους δημοσίων σχέσεων (ειδικά αφού το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί σε Κανάδα, Μεξικό και Η.Π.Α.) η FIFAμετέφερε τα γραφεία της στο Μαϊάμι και αγόρασε γραφεία στον «Πύργο Τράμπ» μόνο και μόνο για να παραστεί αυτός στον Τελικό και να μη ξεκολλά από τους παίκτες της Τσέλσι την ώρα της απονομής.
Είναι προφανές πως η FIFA δεν νοιάζεται για το ανθρώπινο κόστος (τραυματισμούς και επιβάρυνση της υγείας των ποδοσφαιριστών). Το πολύ-πολύ να πληρώσει κάποια λεφτά στις ομάδες που είχαν τραυματίες. Για την FIFA ως κεντρικό αλλά και τις τοπικές οργανωτικές επιτροπές το μόνο κριτήριο είναι το κέρδος.
Το κακό για το Ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές είναι ο ανταγωνισμός της UEFA και της FIFA. Καθεμιά τους θέλει ν’ αυξήσει τα έσοδα και την επιρροή της αλλά αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει σε βάρος της άλλης. Για την ώρα «το πάνω χέρι» το έχει η FIFA και ο Τζιάνι Ινφαντίνο με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν να παρακολουθεί εκνευρισμένος περιμένοντας τη «σωστή στιγμή». Για την ώρα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υποστηρίζει τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν πλέον καταλήξει να είναι σκλάβοι στις ομάδες τους παραπέμποντας στους κωπηλάτες στις Ρωμαϊκές γαλέρες.
21 Ιούλη 2025
«πουθενάδες».























































































