Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ «ΝΟΜΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ»; (ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ΠΑΝΤΑ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ «ΝΟΜΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ»;
(ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ΠΑΝΤΑ;)

Ανήκουμε σ’ αυτούς που άσκησαν από την πρώτη στιγμή «σκληρή» (αλλά όχι άδικη) κριτική στον Υφυπουργό (τυπικά Αναπληρωτή Υπουργό) για τις ενέργειες του μέσω των οποίων «συστήθηκε» στην κοινωνία. Η κριτική μας ήταν «σκληρή» γιατί θεωρήσαμε πως παρ’ ότι ο Στ. Κοντονής αναλάμβανε για πρώτη φορά δημόσιο αξίωμα θα έπρεπε ωστόσο να ήταν καλύτερα προετοιμασμένος δεδομένου ότι ήταν από αρκετό καιρό γνωστό ότι θ’ αναλάμβανε αυτή την θέση. Επίσης τόσο ο Υφυπουργός όσο και ο νυν Γ.Γ.Α. ζούν όλη τους την ζωή στην Ελλάδα και συνεπώς γνωρίζουν «από πρώτο χέρι» την κατάσταση στην Χώρα και ειδικά στον χώρο του Αθλητισμού (Ερασιτεχνικού και Επαγγελματικού). Άρα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερο προετοιμασμένοι, εκτός και αν προέκυψαν κωλύματα άλλου τύπου.

Ένας άλλος λόγος για την «σκληρή» κριτική είναι γιατί δεν θέλουμε να χάνεται αδίκως χρόνος και ευκαιρίες, ειδικά σε μια ρευστή από πολιτικής άποψης περίοδο όταν η παρούσα (1η Ιούνη 2015) κυβέρνηση μπορεί να μην είναι αύριο στην εξουσία. Δεν είναι «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» να προκληθεί σοβαρή κυβερνητική κρίση εξαιτίας της συμφωνίας με τους δανειστές μας, η οποία να οδηγήσει σε πτώση την κυβέρνηση. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανό να δούμε μια (σχεδόν) «οικουμενική κυβέρνηση». Ποιός ξέρει που θα καταλήξει η θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού και αυτή του Γ.Γ.Α. αν ξαναμοιραστεί η κυβερνητική τράπουλα;

Τέλος ο κυριότερος λόγος για την «σκληρή» κριτική είναι γιατί ενδιαφερόμαστε ν’ αλλάξει η κατάσταση μια και καλή, μπας και μπεί κάποτε ο Ελληνικός Αθλητισμός σε νέες και υγιείς βάσεις. Αυτή η αλλαγή όμως πρέπει να μεθοδευτεί σωστά και να εκτελεστεί και σωστά (όχι τσαπατσούλικα όπως έγινε τώρα). Βέβαια δεν είμαστε οι μόνοι που ενδιαφερόμαστε όπως ακριβώς δεν είμαστε οι μόνοι με ανησυχίες. Ένας από αυτούς που κατά την γνώμη μας αποδεδειγμένα ανησυχεί και ενδιαφέρεται ν’ αλλάξουν τα πράγματα (παρ’ ότι επαγγελματικά ίσως να μην τον συνέφερε και τόσο) είναι ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Αναφερθήκαμε και σε προηγούμενο σημείωμα μας σε κείμενο του κου Θωμαΐδη (βλέπε εδώ) στο οποίο γινόταν λόγος για το πώς ο Κοντονής μπορούσε ήδη να είχε απαλλαγεί από το παρόν Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. Σήμερα σας παρουσιάζουμε (σε όσους δεν το έχετε ήδη υπ’ όψη σας) ένα νεότερο κείμενο του (βλέπε εδώ) με το οποίο ο Κυριάκος Θωμαΐδης αναφέρεται στα πρακτικά προβλήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή του «Νόμου Κοντονή» και τα οποία απειλούν να τον ακυρώσουν στην πράξη.

Προφανώς ο κος Θωμαΐδης γνωρίζει περισσότερα από εμάς τόσο για τα προβλήματα του νόμου όσο και για το παρασκήνιο πρίν και μετά την ψήφιση του νόμου. Εμείς το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι ότι δυστυχώς επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο η αίσθηση προχειρότητας που διακρίναμε ότι υπήρχε στο νομοθέτημα, η οποία ελπίζουμε να μην επαναληφθεί στις μελλοντικές προσπάθειες του Υφυπουργού.

Απλά εφιστούμε την προσοχή της πολιτικής ηγεσίας στην σωστή προετοιμασία αλλά και εκτέλεση των νομοθετημάτων της γιατί η προχειρότητα δεν είναι μόνο ανασταλτικός παράγοντας της επιτυχούς εφαρμογής ενός νόμου, αλλά υποσκάπτει την εμπιστοσύνη του κοινού (όση και όταν αυτή υπάρχει) στην πολιτική ηγεσία ότι «αυτή ξέρει τι πρέπει να κάνει και το κάνει». Αν μη τι άλλο ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορεί κάθε πολιτική ηγεσία να υπολογίζει είναι ο «κόσμος» (κοινωνία) η πίεση της γνώμης του οποίου αποτελεί την κινητήριο δύναμη κάθε αλλαγής (γι’ αυτό άλλωστε και πολλοί χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές για να τον ξεγελάσουν και να υφαρπάξουν την στήριξη του).

 

1 Ιούνη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5304 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ «ΝΟΜΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ»; (ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ΠΑΝΤΑ;)