Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
(ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ)

Η ανακοίνωση των τιμών διαρκείας από την Π.Α.Ε. μας εξέπληξε ευχάριστα ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψη τις διαρροές σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική της. Φαίνεται πως κάποιοι ξανασκέφτηκαν την σκοπιμότητα αύξησης των τιμών αφού βέβαια ζύγισαν την γενικότερη συγκυρία και έλαβαν υπ’ όψη τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις διαρροές (αν υποθέσουμε ότι ήταν ακριβείς).

Οι τιμές παρέμειναν σταθερές στην μεγάλη πλειοψηφία των θυρών, ενώ αυξήθηκαν μόνο στις θύρες 29, VIP και MEMBERS. Ειδικότερα 50 Ευρώ περισσότερο πωλείται το διαρκείας στην θύρα 29 (700 από 650 πέρισυ) και κατά 500 Ευρώ στην θύρα VIP(2.500 από 2.000 πέρισυ). Τέλος στην θύρα MEMBERS το εισιτήριο πήγε στις 5.000 από 4.000 πέρισυ. Έτσι κι’ αλλιώς τα μηνύματα από την φετινή στατιστική των εισιτηρίων (βλέπε εδώ) δεν ήταν αυτά που ενδεχομένως υπολόγιζαν κάποιοι ένα χρόνο πριν και σίγουρα έπαιξε και αυτό τον ρόλο του.

Ενδεχομένως και με βάση την εικόνα που έχουμε από την φετινή χρονιά η «οικογενειακή εξέδρα» στην θύρα 21 ν’ αποδειχτεί μικρή. Επίσης έχουμε να κάνουμε μια πρόταση η οποία έχει να κάνει με όσους πάνε στο γήπεδο με τα παιδιά τους που είναι κάτω των 11 και τα οποία δεν αγοράζουν παιδικό/εφηβικό εισιτήριο. Φέτος τα παιδιά αυτά μπαίνανε εφοδιασμένα με μια πρόσθετη κάρτα (αντί εισιτηρίου) η οποία όμως δεν τους εξασφάλιζε θέση και σε θύρες οι οποίες είχαν μεγάλο ποσοστό διαρκείας αυτό δημιουργούσε πρόβλημα. Έπρεπε να περιμένει ο πατέρας κάτοχος του διαρκείας μέχρι την έναρξη για να δει ποιοί θα έρχονταν προκειμένου να ξέρει που θα καθόταν το παιδί.

Στον βαθμό που ξεκίνησαν οι ανανεώσεις όσων είχαν και πέρισυ εισιτήριο και θέλουν να κρατήσουν την ίδια θέση ίσως να είναι δύσκολο να γίνουν κάποιες ανακατατάξεις (κάποιοι να πάνε λίγο πιο δίπλα). Ίσως μια καλή λύση θα ήταν τέτοιου είδους περιπτώσεις (πατέρας & παιδί κάτω των 11 ετών) να ενταχθούν στην «οικογενειακή εξέδρα» πληρώνοντας -για λόγους δικαιοσύνης- το αντίστοιχο με την εξέδρα που ήταν πριν αντίτιμο.

Επίσης όπως σημειώνει και ο σχολιαστής του blog SPORTS TRIUNFO (βλέπε εδώ) από τη μια η οικονομική κατάσταση κάποιων χειροτέρεψε σε σχέση με πέρισυ, ενώ θα μπορούσαν οι τιμές στην «οικογενειακή εξέδρα» να είναι ελαστικές, δηλαδή να παρέχεται έκπτωση όσο περισσότερα εισιτήρια αγοράζονται. Για παράδειγμα μια οικογένεια που αποτελείται από μαμά, μπαμπά και δυο παιδιά με τα τωρινά δεδομένα χρειάζεται 650 Ευρώ. Θα μπορούσε να παρέχεται το ένα από τα δυο παιδικά εισιτήρια δωρεάν οπότε το κόστος θα έπεφτε στα 550 Ευρώ ή θα μπορούσε να στρογγυλέψει και άλλο και να κατέβει στα 500.

Τέλος καλό θα ήταν να βρεθεί μια λύση για όσα αδέρφια μας είναι στα κατάστιχα του Ο.Α.Ε.Δ. Θα μπορούσε να υπάρξει μια κατηγορία διαρκείας με συμβολική τιμή (π.χ. 20 Ευρώ) στα πρότυπα του εισιτηρίου 1 Ευρώ που εκδίδει η Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (βλέπε εδώ).  

Για περισσότερα σχετικά με τα διαρκείας πατήστε εδώ.

 

Υ.Γ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ (βλέπε εδώ) με την αγορά του διαρκείας μπορείς να κάνεις δωρεά ένα ποσό στην Ε.Φ.ΑΕΚ. Η «δωρεά» στην Ε.Φ.ΑΕΚ είναι άλλο πράγμα και άλλο η εγγραφή σ’ αυτή ως μέλος και η πληρωμή συνδρομής. Η δωρεά ενισχύει την Ε.Φ.ΑΕΚ (η οποία είναι μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. χωρίς αυτός που την κάνει ν’ αποκτά οποιοδήποτε δικαίωμα ελέγχου στην Ε.Φ.ΑΕΚ. Προφανώς με τα λεφτά της «δωρεάς» η Ε.Φ.ΑΕΚ θ’ αγοράσει μετοχές της Π.Α.Ε. ενισχύοντας την. Όμως στο ίδιο ταμείο θα καταλήξουν τα λεφτά έτσι κι αλλιώς με την αγορά του διαρκείας. Συνεπώς προς τι η δωρεά; Εκτός και αν στην Α.Ε.Κ. έχουν αποφασίσει για την ώρα να μην δέχονται μέλη στην Ε.Φ.ΑΕΚ και να κάνουν κουμάντο μόνο τα ιδρυτικά μέλη της (όσα από αυτά ασχολούνται ενεργά) και μάλιστα με τα λεφτά των άλλων. Το νεότερο ρεπορτάζ είναι πολύ διαφωτιστικό (βλέπε εδώ), θέτοντας τα αυτονόητα πλεόν ερωτήματα στα οποία πρέπει ν' απαντήσει (και) η Π.Α.Ε. Ωστόσο για να λύσουμε και καμία απορία αν όλα τα λεφτά του εισιτηρίου διαρκείας (π.χ. των 300 Ευρώ) καταλήξουν στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. τότε σ' όλο το ποσό θα υπολογιστεί Φ.Π.Α. (265,49 καθαρά) και το ποσό αυτό θα διαμορφώσει τ' αποτελέσματα της εταιρείας. Όταν όμως στην Π.Α.Ε. καταλήγει το 60% (159,29 καθαρά) τότε τ' αποτελέσματα της Π.Α.Ε. διαμορφώνονται ανάλογα προς τα κάτω. Βέβαια τα λεφτά που συγκεντρώνει η Ε.Φ.ΑΕΚ καταλήγουν στην Π.Α.Ε. -αν και από διαφορετικό δρόμο- ως Μετοχικό Κεφάλαιο δεν βοηθούν όπως είπαμε παραπάνω στην κερδοφορία. Οπότε πρέπει να δωθούν επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις.

Θεωρούμε ότι η Π.Α.Ε. πρέπει να βρεί τρόπο να δέχεται λεφτά για αγορά μετοχών της από όσους οπαδούς θα επιθυμούσαν ν’ αγοράσουν και μετοχές της (εκτός από διαρκείας), ενώ αν θα ήθελε να διευκολύνει την Ε.Φ.ΑΕΚ θα μπορούσε να δέχεται αιτήσεις εγγραφές σ’ αυτή και να εισπράττει την αξία της συνδρομής (εκδίδοντας φυσικά απόδειξη με τα στοιχεία της Ε.Φ.ΑΕΚ).            

 

29 Ιούνη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 6088 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ)