Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ (ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Ο ΔΕΛΛΑΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ
(ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Ο ΔΕΛΛΑΣ)

Ευτυχώς που ο Δέλλας (άρα και οι παίκτες) δεν έδινε προχθές εξετάσεις για το αν κάνει για τον πάγκο της Α.Ε.Κ. Επειδή ενδέχεται να υπάρχουν κάποιοι που να μην γνωρίζουν ποιος υποστήριξε τέτοια παπαριά ερχόμαστε να σας λύσουμε την απορία: αυτό το υποστήριξε ο Μέγας Κ.Κ. Αν δεν μας πιστεύετε πατήστε εδώ. Στο «Καραϊσκάκης» παρουσιάστηκε μια ομάδα με τα χρώματα της Α.Ε.Κ. Παρουσιάστηκε μια ομάδα με πολλά προβλήματα για τα οποία θα διαβάσετε αλλού. Βέβαια ο Δέλλας είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του. Ευτυχώς που δεν έδινε εξετάσεις προχθές γιατί τότε ποιος ξέρει τι θα δήλωνε.

Ευτυχώς που οι παίκτες διάβασαν την ανακοίνωση της Θύρας 7 την οποία φρόντισε να τους μοιράσει ο Δημητριάδης (αλήθεια πρόλαβε και την μετέφρασε και στα Ισπανικά και τα Σουηδικά ή μόνο στ’ Αγγλικά;). Φανταστείτε να μην την διάβαζαν πόσο πάθος θα έβγαζαν. Ευτυχώς που οι παίκτες (μαζί με τον Δέλλα) δεν έδιναν εξετάσεις προχθές. Την επόμενη φορά πολύ απλά θα μπορούσαν να σκεφτούν τους ΑΕΚτζήδες μικρούς και μεγάλους που την επόμενη μέρα θα πάνε στο σχολείο ή στη δουλειά. Ίσως τότε να παίξουν καλύτερα όλοι τους (παίκτες και προπονητής).

Αυτό που ισχυρίστηκε ο Κ.Κ. (ότι ο Δέλλας προχθές δεν έδινε εξετάσεις) είναι ταυτόχρονα και μεγάλη χαζομάρα και σωστό. Είναι μεγάλη χαζομάρα γιατί από την στιγμή που κάποιος συμμετέχει κάπου δίνει συνεχώς εξετάσεις. Είναι όμως και σωστό γιατί ο Δέλλας δεν χρειάζεται να δώσει εξετάσεις για ν’ αποδείξει ότι κάνει για τον πάγκο της Α.Ε.Κ. (όπως δεν έδωσε για να πάρει την δουλειά). Ο λόγος που δεν έδωσε εξετάσεις προχθές (όπως και τα προηγούμενα χρόνια άλλωστε) για ν’ αποδείξει την αξία του είναι ότι η παρουσία του βολεύει την σημερινή διοίκηση της Π.Α.Ε. Έχουν βρεί ένα κατά γενική ομολογία καλό παιδί το οποίο δεν έχει απαιτήσεις, θεωρεί (και δικαίως) τιμή του να είναι στον πάγκο της Α.Ε.Κ. και παρά τα κάποια παράπονα που πήγε κάποια στιγμή να ψελλίσει δεν αμφισβητεί αυτούς που κάνουν κουμάντο στο ποδοσφαιρικό τμήμα αντί για κείνον. Γνωρίζει ότι μόνο τυπικά (βάσει διπλώματος) είναι προπονητής, όπως επίσης γνωρίζει ότι η ομάδα που του έχουν δώσει δεν είναι αυτή που πρέπει. Δεδομένου όμως ότι δεν είναι κανονικός προπονητής δεν τον παίρνει να έχει απαιτήσεις. Έτσι μαθαίνει στην πράξη στου κασίδη (του καραφλού) το κεφάλι.

Ευτυχώς που ο Δέλλας προχθές δεν έδινε εξετάσεις, γιατί αν έδινε θα έπρεπε να τον κόψουν (με την προϋπόθεση ότι είχε τους παίκτες που ήθελε) και να ψάξουν να βρούν άλλον για την θέση του. Αυτό θα έπρεπε να κάνει μια κανονική διοίκηση σ’ έναν κανονικό προπονητή μιας κανονικής ομάδας. Όταν λέμε για κανονική διοίκηση εννοούμε για τον ιδιοκτήτη ο οποίος προσλαμβάνει έναν κανονικό προπονητή και του δίνει τα μέσα (εγκαταστάσεις και χρήματα) για να φτιάξει μια κανονική ομάδα.

Κοντολογίς η σημερινή ομάδα της Α.Ε.Κ. δεν έχει την απαιτούμενη ποιότητα και το απαιτούμενο έρμα (βάρος) για Α.Ε.Κ. Το «βάρος της φανέλας» αυξομειώνεται με τον χρόνο. Το «βάρος της φανέλας» της Α.Ε.Κ. μετά τον οικειοθελή υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική μειώθηκε σημαντικά και αυτό φαίνεται ότι κι αν λένε και γράφουν μερικοί. Και δεν θ’ αυξηθεί αν δεν γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις (οι οποίες δεν έχουν σχέση με αυτές που έγιναν την προηγούμενη τριετία).

Κλείνοντας πρέπει (οφείλουμε) να κάνουμε και μια αναφορά στην διοίκηση. Η διοίκηση/ιδιοκτησία έχει βολευτεί πολύ με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Γνωρίζει (και ποντάρει σ’ αυτό) ότι όσο η κατασκευή του γηπέδου είναι πιθανή τόσο οι αντιδράσεις για το φάντασμα της Α.Ε.Κ. που κατεβαίνει στο γήπεδο θα είναι περιορισμένες και θα προέρχονται μόνο από κάποιους «γραφικούς». Το πολύ-πολύ ν’ ανακατέψει λίγο τη τράπουλα φέρνοντας πίσω τον Ντέμη (κάποιοι λένε και τον Κατσουράνη) για ν’ αναλάβει διοικητικό ρόλο (να ρίξει πάλι έξω οικονομικά την Π.Α.Ε.;). Ίσως γι’ αυτό ν’ ασχολούνται κάποιοι με το τι γράφει ο Θεμιστοκλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ζήτημα όμως είναι πως αυτές οι κινήσεις αν δεν υποστηριχτούν με καλές μεταγραφές (οι οποίες απαιτούν λεφτά) δεν θ’ αλλάξουν κάτι. Στο κάτω-κάτω με πορδές δεν βάφονται αυγά.      

Πάλι καλά να λέμε που ο Δέλλας (και μαζί μ’ αυτόν οι παίκτες και οι διοίκηση) δεν έδινε προχθές εξετάσεις… Ευτυχώς που υπάρχει και ο Κ.Κ. και εκτός από τα γέλια που μας προκαλεί η πλειοψηφία των κειμένων του μας ανοίγει και τα μάτια όπως το περασμένο Σάββατο. Τι θα κάναμε χωρίς αυτόν. Θα έπρεπε ν’ αρκεσθούμε στους Καζαντζόγλου, Γεωργίου & Σία. Πάλι καλά να λέμε…          

Η επόμενη μέρα το πολύ-πολύ να έχει έντονη αμφισβήτηση (για το καλό του) του Δέλλα από αυτούς που μέχρι τώρα τον αποθέωναν. Απόλυση δεν προβλέπεται ειδικά από την στιγμή που τον καλύπτει ο Μέγας Κ.Κ. όταν σε κείμενο του μετά το παιχνίδι με την Βέροια προέτρεπε τον Δέλλα να προχωρήσει αφού του βγήκαν τα ρίσκα (βλέπε εδώ).

 

Απορία 1η: Οι προ τριετίας υποσχέσεις για την ομάδα που θ’ ανέβαινε τραίνο στην Α’ Εθνική και θα χτυπούσε κατευθείαν το Πρωτάθλημα ήταν στην φαντασία των δημοσιογράφων του ΑΕΚτζήδικου ρεπορτάζ (όπως η Ημερήσια Διάταξη της Γ.Σ. στις 3 Φλεβάρη) ή ήταν πραγματικές; Βέβαια θα πεί κάποιος πως και ο Τσίπρας έταξε «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και σέρβιρε ΘΕΣΜΟΝΙΟ οπότε τι ψάχνουμε τώρα…

Απορία 2η: Η «ΩΡΑ» (βλέπε εδώ) ασκεί κριτική ή χτυπά την Α.Ε.Κ.; Αν αυτά που έγραφε η «ΩΡΑ» χθές τα έγραφε κανένας άλλος τι θα γινόταν;

Υ.Γ.1. Αν κάποιος μέχρι σήμερα νόμιζε ότι η Α.Ε.Κ. έπαιζε προχθές στο Φάληρο για το Πρωτάθλημα προφανώς δεν είχε διαβάσει τα «σφηνάκια» του Σαββάτου στα οποία και παραπέμπουμε παραπάνω. Αν τα είχε διαβάσει θα έβλεπε ότι με νίκη της Α.Ε.Κ. προχθές δεν θα έπεφτε η «Χούντα του Γαύρου». Άρα για ποιο λόγο να παίξεις για την νίκη; Βέβαια για την ισοπαλία δεν έγραψε τίποτα, τουτέστιν είτε την σνομπάρει, είτε την έχει σαν ήττα.

Υ.Γ.2. Όσο αφορά το σκόρ, αυτό ελάχιστα πράγματα σημαίνει. Οι ομάδες δεν γίνονται μεγάλες εξαιτίας των μεγάλων σκόρ, όπως και δεν μικραίνουν με τις βαριές ήττες. Η Ρεάλ δεν μίκρυνε μετά την πεντάρα από την Μπαρτσελόνα και η Α.Ε.Κ. δεν είναι μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό μέγεθος στην Ευρώπη από την Πόρτο στην οποία είχε κάποτε ρίξει έξι.  

Υ.Γ.3. Κάποιοι ταυτίζουν την Α.Ε.Κ. και τον Μελισσανίδη. Μια τέτοια ταύτιση είναι λάθος. Οι δηλώσεις Μαρινάκη δεν είναι προσβλητικές για την Α.Ε.Κ. αλλά για όσους διαχειρίστηκαν τις τύχες της από τον Ντέμη και μετά (όταν και υποτίθεται ότι με την υπαγωγή στο άρθρο 44 και την πολύ-ιδιοκτησία η Π.Α.Ε. είχε μπεί σε νέα εποχή). Αν η ταύτιση Α.Ε.Κ. και Μελισσανίδη γίνεται για να δημιουργηθεί κλίμα πρόσκαιρης ενότητας (χτυπούν την Α.Ε.Κ. του Μελισσανίδη) τότε τα οφέλη θα είναι πρόσκαιρα. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι επικίνδυνη. Άσε που ο Μελισσανίδης δεν έχει καμία οργανική σχέση με την Π.Α.Ε., την Κ.Α.Ε. ή την Ερασιτεχνική. Μήπως το ξεχάσανε;

 

19 Οκτώβρη 2015
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 4837 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ (ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Ο ΔΕΛΛΑΣ)