Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΝΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ Π.Α.Ο. & ΓΑΥΡΟΥ (ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΩΡΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΝΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ Π.Α.Ο. & ΓΑΥΡΟΥ
(ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΩΡΑ)

Σε προηγούμενα κείμενα μας είχαμε αναφερθεί στις ασάφειες του Ν. 2725/1999 τις οποίες εκμεταλλεύονταν οι ιδιοκτήτες των Π.Α.Ε. & των Κ.Α.Ε. για να δημιουργήσουν τις «παρένθετες» εταιρείες προκειμένου να εκμεταλλεύονται από τις Ακαδημίες ως το σήμα και το έμβλημα της ομάδας. Στο παρόν κείμενο θα παρουσιάσουμε και θα συγκρίνουμε τις αντίστοιχες εταιρείες των Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο. και Γαύρου προκειμένου να δούμε τι είδους επιλογές έχει κάνει καθεμιά τους. Ειδικά για την περίπτωση της Α.Ε.Κ. θ’ ασχοληθούμε και με την EMPIRE. Παρακάτω αναφερόμαστε στις «παρένθετες» εταιρείες των Π.Α.Ο. & Γαύρου με τις τρέχουσες επωνυμίες αφού κάποιες από αυτές άλλαξαν επωνυμία σε σχέση με εκείνη με την οποία συστάθηκαν.

Εισαγωγικά πρέπει να κάνουμε μια κρίσιμη για την παρουσίαση μας παρατήρηση. Ο Π.Α.Ο. παρά το γεγονός ότι έχει τρείς «παρένθετες» εταιρείες (μια για το γήπεδο, μια για την Ακαδημία και μια για την εκμετάλλευση των ειδών με το σήμα και το έμβλημα της ομάδας) ωστόσο τις έχει ενσωματώσει (ενοποιήσει) στην Π.Α.Ε. εξάγοντας ένα τελικό αποτέλεσμα για κάθε χρήση (βλέπε εδώ). Το σημείο αυτό είναι σημαντικό αφού κατ’ αρχάς αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει αξεπέραστο νομικής φύσης κώλυμα αν και εφ’ όσον κάποιος αποφασίσει ακόμα και με το υπάρχον νομικό πλαίσιο να ενσωματώσει (ενοποιήσει) στην Π.Α.Ε. τις εταιρείες αυτές.

Ακολουθούν τα Φ.Ε.Κ. με τους σκοπούς κάθε «παρένθετης» εταιρείας καθώς και συγκριτική τους παρουσίαση ανά κατηγορία. Στην περίπτωση που οι σκοποί έχουν τροποποιηθεί στην πορεία δημοσιεύεται μόνο το τελευταίο (πρόσφατο) σχετικό Φ.Ε.Κ., αλλιώς το Φ.Ε.Κ. είναι το αρχικό της σύστασης της.

 

Κατασκευή – εκμετάλλευση γηπέδου.

«Δικέφαλος 1924 Α.Ε.»:

 • Η κατασκευή και εκμετάλλευση Σταδίου και των εγκαταστάσεών του στην περιοχή του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, Νομού Αττικής στη θέση στην οποία προϋπήρχε το γήπεδο «Ν. Γκούμας» ιδιοκτησίας του σωματείου Αθλητική Ένωση Κων/λεως (ΑΕΚ).

«Γήπεδο Ελαιώνα Α.Ε.»:

 • Η κατασκευή, εκμετάλλευση και λειτουργία προπονητικών-αθλητικών-ποδοσφαιρικών γηπέδων και εγκαταστάσεων καθώς και κέντρων αθλητικού τουρισμού και πάσης φύσεως παρεμφερών εγκαταστάσεων.
 • Κατασκευή και εκμετάλλευση κλειστών σταθμών ιδιωτικής χρήσεως επιβατηγών αυτοκινήτων.
 • Κατασκευή και εκμετάλλευση Συγκροτήματος Ξενώνων.

«Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης Ανώνυμη Εταιρεία Κατασκευής & Εκμετάλλευσης»:

 • Η ανακατασκευή και εκμετάλλευση του Σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» και των εγκαταστάσεων του στην περιοχή Ν. Φαλήρου (Πειραιά).

Παρατηρούμε ότι εκτός της «Γήπεδο Ελαιώνα Α.Ε.» η οποία έχει σαν σκοπό την «κατασκευή κλειστών σταθμών πάρκινκ» και την «κατασκευή & εκμετάλλευση Συγκροτήματος Ξενώνων», οι άλλες δύο εταιρείες («Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» και «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης Ανώνυμη Εταιρεία Κατασκευής & Εκμετάλλευσης») περιορίζονται μόνο στην κατασκευή και εκμετάλευση των αντίστοιχων γηπέδων (και όχι σταδίων).

 

Ακαδημίες.

«Σχολές Ποδοσφαίρου Α.Ε»(Σημειώνεται ότι η «Σχολές Ποδοσφαίρου A.E.» έχει στο Καταστατικό της πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς, από τους οποίους επιλέξαμε αυτούς που με βάση την διατύπωση ταιριάζουν για την περίσταση):

 • Η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου πιστοποιημένων αθλητικών ακαδημιών − φυτωρίων, στελεχωμένου από εξειδικευμένους προπονητές −παιδαγωγούς.
 • Η εμπορία, αγορά, πώληση και διάθεση, εισαγωγή και εξαγωγή ειδών ρουχισμού και υπόδησης, αθλητικών ειδών και ειδών δώρου και λοιπών παρεμφερών ειδών. (μόνο σε σχέση με τις Ακαδημίες).
 • Η για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών και σε συνάρτηση με αυτούς αγορά, εκμίσθωση ή μίσθωση κινητών και ακινήτων συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων, χώρων γραφείων, αθλητικών χώρων, αιθουσών, μηχανημάτων, εξοπλισμού, οχημάτων κλπ.

«Θρύλος Α.Ε». (Σημειώνεται ότι η «Θρύλος Α.Ε.» έχει στο Καταστατικό της πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς, από τους οποίους επιλέξαμε αυτούς που με βάση την διατύπωση ταιριάζουν για την περίσταση):

 • Η συγκρότηση, οργάνωση,διαχείριση αθλητικών ποδοσφαιρικών και άλλων ομάδων και η συμμετοχή τους σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
 • Η διαχείριση και λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, γυμναστηρίων, γηπέδων, σταδίων και εν γένει χώρων άθλησης και διοργάνωσης αγώνων.
 • Η συγκρότηση, οργάνωση,διαχείριση αθλητικών ποδοσφαιρικών και άλλων ομάδων και η συμμετοχή τους σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
 • Η διαχείριση και λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, γυμναστηρίων, γηπέδων, σταδίων και εν γένει χώρων άθλησης και διοργάνωσης αγώνων.

«Α.Ε.Κ. FC Development Network Υποδομές Α.Ε.Κ.-Εμπορική Εταιρεία Α.Ε.»  (Σημειώνεται ότι η «A.E.K. FC Development Network Α.Ε.» έχει στο Καταστατικό της πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς, από τους οποίους επιλέξαμε αυτούς που με βάση την διατύπωση ταιριάζουν για την περίσταση):

 • Η δημιουργία Ακαδημίας ποδοσφαίρου, η εμπορία αθλητικών ειδών, ρούχων, άλλων ενδυμάτων και εξοπλισμού χονδρικώς είτε λιανικώς εντός και εκτός καταστημάτων, ακόμα και με αλληλογραφία είτε μέσω διαδικτύου και προμήθειες επί των πωλήσεων αυτών,
 • Η ανάπτυξη και η οργάνωση Δικτύου συνεργαζομένων Ακαδημιών−Συλλόγων ποδοσφαίρου (με συγκεκριμένες προδιαγραφές και εκπαιδευτικό πρόγραμμα) με την επωνυμία «ΑΕΚ FC ACADEMY NETWORK» με την συνεργασία Ακαδημιών−Συλλόγων εσωτερικού−εξωτερικού,
 • Η ανάπτυξη και ποιοτική εκπαίδευση των νεαρών παικτών στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου στα πλαίσια της προώθησης της αθλητικής και ψυχαγωγικής εκπαίδευσης, η παροχή υπηρεσιών προπόνησης των νεαρών αθλητών και υπηρεσιών σχολής αθλημάτων. Η συνεργασία των αθλητών μεταξύ τους, η στήριξη και προώθηση νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών στην ομάδα της ΑΕΚ και η παροχή κινήτρων για ενασχόληση με τον αθλητισμό,
 • Η παροχή υπηρεσιών αθλητικών σωματείων και παροχή οιωνδήποτε υπηρεσιών σχετικών με δραστηριότητες αθλητισμού και ψυχαγωγίας

 

Εμπορική δραστηριότητα.

«Green Team A.E.»:

 • Η παραγωγή, εμπορία, αγορά, πώληση και διάθεση, εισαγωγή και εξαγωγή ειδών ρουχισμού και υπόδησης, αθλητικών ειδών και ειδών δώρου και λοιπών παρεμφερών ειδών.
 • Η διεξαγωγή ερευνών αγοράς αναφορικά με την εγχώρια και διεθνή αγορά ποδοσφαίρου και εν γένει αθλητισμού, η εξεύρεση ποδοσφαιριστών και άλλων αθλητών και η διαμεσολάβηση για την σύναψη συμβολαίων από αυτούς με αθλητικές ομάδες καθώς επίσης και με διαφημιστικές εταιρείες ή/και χορηγούς.
 • Η εξεύρεση και υπόδειξη χορηγών (sponsors) για ποδοσφαιρικές και εν γένει αθλητικές ομάδες καθώς και η σύναψη σχετικών συμφωνιών.
 • Η παροχή υπηρεσιών διαμεσολάβησης, διαχείρισης και παρακολούθησης υλοποίησης χορηγικών προγραμμάτων για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
 • Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την διαμόρφωση, ανάπτυξη και παρακολούθηση υλοποίησης της εμπορικής και επικοινωνιακής στρατηγικής αθλητικών ομάδων.
 • Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την εμπορική εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων.
 • Η παροχή υπηρεσιών διαχείρισης ιστοσελίδων στο διαδίκτυο και η εμπορική εκμετάλλευση αυτών καθώς και η παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μέσω χρήσης του δημόσιου τηλεπικοινωνιακού δικτύου καθώς και η χρήση κυψελοειδούς τηλεφωνίας και συναφών τρόπων μετάδοσης.
 • Η παροχή υπηρεσιών οργάνωσης αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, συνεδρίων και catering.
 • Η παροχή υπηρεσιών κράτησης (booking) και διάθεσης εισιτηρίων αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
 • Η παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών και η μεσολάβηση για παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών.
 • Η άσκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση για λογαριασμό αθλητικών ομάδων, αθλητών ή αθλητικών οργανώσεων των δικαιωμάτων τους για ραδιοφωνική ή/και τηλεοπτική κάλυψη και αναμετάδοση των αθλητικών γεγονότων στα οποία αυτοί μετέχουν καθώς και η μεσολάβηση, για λογαριασμό τους, για την σύναψη των σχετικών συμφωνιών με μέσα μαζικής ενημέρωσης.
 • Η εμπορική εκμετάλλευση περιοδικών και λοιπών εντύπων καθημερινής, εβδομαδιαίας ή μηνιαίας κυκλοφορίας.
 • Διοργάνωση ταξιδιών συναφών με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
 • Η κατοχή και απόκτηση, κατοχύρωση και παροχή άδειας χρήσης και εκμετάλλευσης ή η με οποιονδήποτε άλλο τρόπο κατοχή ή/και εκμετάλλευση εμπορικών σημάτων, προϊόντων βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας, δικαιωμάτων εικόνας (image rights) αθλητών, διπλωμάτων ή προνομίων ευρεσιτεχνίας (πατέντες), μεθόδων επεξεργασίας/προετοιμασίας σχεδίων, σχεδίων μελετών, μεθόδων παραγωγής τεχνογνωσίας (know how) κ.λπ.
 • Η για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών και σε συνάρτηση με αυτούς αγορά, εκμίσθωση ή μίσθωση κινητών και ακινήτων συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων, χώρων γραφείων, μηχανημάτων, εξοπλισμού, οχημάτων κλπ.
 • Η αντιπροσώπευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό συναφών οίκων ή εταιρειών, ημεδαπών και αλλοδαπών.
 • Η ίδρυση εταιρειών οποιασδήποτε μορφής με σκοπούς όμοιους, παρεμφερείς ή συμπληρωματικούς ή απλώς χρησίμους (με έμμεσο ή άμεσο τρόπο) για την πραγματοποίηση του σκοπού της Εταιρείας Επίσης, η δημιουργία δικτύου αντιπροσωπείας, διανομής και δικαιόχρησης (franchising) αναφορικά με τα είδη που παράγει, εμπορεύεται, εισάγει και εξάγει η Εταιρεία.
 • Η συμμετοχή της Εταιρείας σε άλλες εταιρείες, οποιασδήποτε νομικής μορφής καθώς και σε ατομικές επιχειρήσεις που υφίστανται ή πρόκειται να συσταθούν.

«Σχολές Ποδοσφαίρου A.E(Σημειώνεται ότι η «Σχολές Ποδοσφαίρου A.E.»έχει στο Καταστατικό της πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς, από τους οποίους επιλέξαμε αυτούς που με βάση την διατύπωση ταιριάζουν για την περίσταση):

 • Η εμπορική εκμετάλλευση προϊόντων.
 • Η κατοχή και απόκτηση, κατοχύρωση και παροχή άδειας χρήσης και εκμετάλλευσης ή η με οποιονδήποτε άλλο τρόπο κατοχή ή/και εκμετάλλευση εμπορικών σημάτων, προϊόντων βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας, δικαιωμάτων εικόνας (image rights) αθλητών, διπλωμάτων ή προνομίων ευρεσιτεχνίας (πατέντες), μεθόδων επεξεργασίας/προετοιμασίας σχεδίων, σχεδίων μελετών, μεθόδων παραγωγής, τεχνογνωσίας (know how) κλπ.
 • Η διεξαγωγή και οργάνωση συνεδρίων και λοιπών αθλητικών εκδηλώσεων.
 • Η για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών και σε συνάρτηση με αυτούς αγορά, εκμίσθωση ή μίσθωση κινητών και ακινήτων συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων, χώρων γραφείων, αθλητικών χώρων, αιθουσών, μηχανημάτων, εξοπλισμού, οχημάτων κλπ.
 • Η αντιπροσώπευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό συναφών οίκων ή εταιρειών, ημεδαπών και αλλοδαπών.
 • Η ίδρυση εταιρειών οποιασδήποτε μορφής με σκοπούς όμοιους, παρεμφερείς ή συμπληρωματικούς ή απλώς χρησίμους (με έμμεσο ή άμεσο τρόπο) για την πραγματοποίηση του σκοπού της Εταιρείας. Επίσης, η δημιουργία δικτύου αντιπροσωπείας, διανομής και δικαιόχρησης (franchising) αναφορικά με τις υπηρεσίες που παρέχει και τα είδη που παράγει, εμπορεύεται, εισάγει και εξάγει η Εταιρεία.
 • Η συμμετοχή της Εταιρείας σε άλλες εταιρείες, οποιασδήποτε νομικής μορφής καθώς και σε ατομικές επιχειρήσεις που υφίστανται ή πρόκειται να συσταθούν στο μέλλον και η συνεργασία με αυτές.

«Α.Ε.Κ. FC Development Network Υποδομές Α.Ε.Κ.-Εμπορική Εταιρεία Α.Ε.» (Σημειώνεται ότι η «A.E.K. FC Development Network Α.Ε.» έχει στο Καταστατικό της πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς, από τους οποίους επιλέξαμε αυτούς που με βάση την διατύπωση ταιριάζουν για την περίσταση):

 • Η εμπορία τόσο χονδρική όσο και λιανική αθλητικών και μη ειδών, ρούχων, άλλων ενδυμάτων και εξοπλισμού εντός και εκτός καταστημάτων, ακόμα και με αλληλογραφία είτε μέσω διαδικτύου.
 • Η παροχή υπηρεσιών αθλητικών σωματείων και παροχή οιωνδήποτε υπηρεσιών σχετικών με δραστηριότητες αθλητισμού και ψυχαγωγίας.
 • Η πώληση δικαιωμάτων αγώνων τηλεοπτικής ή διαδικτυακής (μέσω internet) μετάδοσης στην ημεδαπή ή αλλοδαπή, η διανομή προγράμματος κατ’ οίκον μέσω καλωδιακής υποδομής – με χρέωση ανά θέαση (live streaming), καθώς και κάλυψη υπηρεσιών ενσύρματων τηλεπικοινωνιακών δραστηριοτήτων και άλλων ενσύρματων (καλωδιακών) διαδικτυακών υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας και εν γένει άλλων ασύρματων αντίστοιχων υπηρεσιών.
 • Η παροχή υπηρεσιών τόσο ενοικίασης όσο και χρηματοδοτικής μίσθωσης ειδών αναψυχής και Αθλητισμού.
 • Η παροχή υπηρεσιών περί χορήγησης αδειών για την εμπορική εκμετάλλευση και εκχώρηση δικαιωμάτων χρήσης εμπορικών σημάτων, χρωμάτων και διακριτικών γνωρισμάτων της ομάδας, όσο και δικαιωμάτων επί συμβάσεων δικαιόχρησης
 • Η διαφημιστική εκμετάλλευση των αγώνων μέσω της διάθεσης διαφημιστικού χώρου ή/και χρόνου στο διαδίκτυο, η πώληση διαφημιστικού χώρου ή χρόνου στο διαδίκτυο επί αμοιβής, είτε βάσει συμβάσεως, η πώληση διαφήμισης αναφορικά με πάσης φύσεως προωθητικές ενέργειες και διοργάνωση εκδηλώσεων σχετικά με την ομάδα, καθώς και όποιες άλλες πωλήσεις διαφημιστικού χώρου ή χρόνου που δύνανται να εκτελούνται με αμοιβή ή βάσει σύμβασης, η παρουσία περιμετρικής διαφήμισης του γηπέδου και εξασφάλιση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, καθώς και η παροχή περαιτέρω υπηρεσιών διάθεσης χώρου καταστήματος για την εποικοδομητική προβολή αγαθών και εν γένει οιωνδήποτε άλλων διαφημιστικών υπηρεσιών.
 • Η διοργάνωση εκδηλώσεων σχετικών με την δράση, την ιστορία, την αθλητική, πνευματική και πολιτιστική καταξίωση, αρωγή και ανάδειξη της ομάδας, η εν γένει διοργάνωση πάσης φύσεως προωθητικών ενεργειών για την προβολή της ομάδας στο φίλαθλο και ευρύτερο κοινό, καθώς και η δυνατότητα εμπορικής διαχείρισης και διάθεσης εισιτηρίων για τα ως άνω θεάματα, αθλητικά, πολιτιστικά στα πλαίσια προώθησης αγώνων, οιωνδήποτε προγραμματισμένων εκδηλώσεων και εν γένει ενεργειών με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της ομάδας. Για την επίτευξη των ανωτέρω καθίσταται αναγκαία η συμμετοχή και συνεργασία περισσότερων συλλόγων.

«Θρύλος Α.Ε». (Σημειώνεται ότι η «Θρύλος Α.Ε.» έχει στο Καταστατικό της πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς, από τους οποίους επιλέξαμε αυτούς που με βάση την διατύπωση ταιριάζουν για την περίσταση):

 • Η εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία: α) Ετοίμων ενδυμάτων κάθε φύσεως και λοιπών ειδών ενδύσεως, β) Ηλεκτρικών συσκευών κάθε φύσεως και μικροσυσκευών, γ) Αθλητικών ενδυμασιών και κάθε φύσεως αθλητικών ειδών, δ) Ειδών ταξιδιών και δώρων, είτε από μόνη ως εταιρεία, είτε σε συνεργασία με άλλες συναφείς επιχειρήσεις, εταιρείες ή πρόσωπα, είτε για ίδιο λογαριασμό της εταιρείας είτε για λογαριασμό τρίτων φυσικών νομικών προσώπων, ημεδαπών ή αλλοδαπών.
 • Η εισαγωγή και εμπορία των παραπάνω ειδών ή και οποιουδήποτε άλλου είδους, αντικειμένου και προϊόντος μέσω καταλόγου και ταχυδρομικών παραγγελιών (mail order).
 • Η αντιπροσώπευση στην Ελλάδα αλλοδαπών εταιρειών, επιχειρήσεων ή προσώπων που ασχολούνται με τις παραπάνω δραστηριότητες ή με μερικές από αυτές.
 • Η δημιουργία οργάνωση και η εκμετάλλευση κτιριακών και μηχανικών εγκαταστάσεων για την αποθήκευση, κατασκευή και παραγωγή των ανωτέρω ειδών δι' ίδιον ή αλλότριο λογαριασμό.
 • Η ενοικίαση χώρων transit για την αποθήκευση των εισαγόμενων από την εταιρεία ειδών.
 • Η δημιουργία, οργάνωση και η εκμετάλλευση χώρων και εγκαταστάσεων για την αποθήκευση και/ή εμπορία αφορολόγητων (transit) ειδών.
 • Η αγορά, μίσθωση, εκμίσθωση γης, η ανέγερση και γενικά κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, είτε σε ιδιόκτητα οικόπεδα είτε σε οικόπεδα με αντιπαροχή και η εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων και οικοδομών εν γένει.
 • Η λειτουργία και εκμετάλλευση αναψυκτηρίων, καφετέριες, snack−bar, εστιατορίων και γενικά καταστημάτων αναψυχής και εστίασης.
 • Η διαχείριση και λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, γυμναστηρίων, γηπέδων, σταδίων και εν γένει χώρων άθλησης και διοργάνωσης αγώνων.
 • Η προβολή και οργάνωση διαχείρισης δημόσιας εικόνας ποδοσφαιρικών ομάδων ή εν γένει αθλητικών επιχειρήσεων.
 • Η εισαγωγή, εμπορία, διάθεση και διανομή αθλητικών προϊόντων όπως αθλητικά ρολόγια και λοιπά αξεσουάρ, ποτά και τρόφιμα ειδικά για αθλητές, όργανα, συσκευές και μηχανήματα γυμναστικής και θεραπείας αθλητών, τεχνολογίες προβολής και διαφήμισης σε αθλητικούς χώρους και γήπεδα, μηχανήματα, συστήματα και προγράμματα έκδοσης εισιτηρίων και ελέγχου εισόδου σε αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και η εκπροσώπηση εταιρειών που παράγουν ή διαχειρίζονται τα παραπάνω προϊόντα.
 • Η παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Η συμμετοχή σε οποιαδήποτε εταιρεία ημεδαπή ή αλλοδαπή με τις ίδιες και/ή διαφορετικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.
 • Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα η οποία άμεσα ή έμμεσα είναι συναφής με αθλητικές εκδηλώσεις, αθλητικούς χώρους και αθλητικές υπηρεσίες καθώς και υπηρεσίες εκγύμνασης ή αναψυχής και διευκόλυνσης αθλουμένων. Η άσκηση και κάθε άλλης επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας συναφούς προς τους σκοπούς της εταιρείας ή έστω και μη συναφούς εφ’ όσον ήθελε θεωρηθεί ότι προωθεί και διευκολύνει την επιδίωξη και επίτευξη των ανωτέρω σκοπών.

Όπως παρατηρεί οποιοσδήποτε συγκρίνει τους σκοπούς της «Θρύλος Α.Ε.» με αυτούς των υπολοίπων βλέπει πόσο πρωτοπόροι είναι οι Γαύροι. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται δικαιωματικά η «Green ΤeamA.E.» και στην τρίτη η «Α.Ε.Κ. FC Development Network Υποδομές Α.Ε.Κ.-Εμπορική Εταιρεία Α.Ε.». Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους σκοπούς της «Α.Ε.Κ. FC Development Network Α.Ε.» μοιάζουν εκπληκτικά στην διατύπωση τους μ’ αυτούς της «Green ΤeamA.E.».    

 

Δώρο η «Empire A.E.».

Η θνήσκουσα αλλά ακόμη έστω και τυπικά ενεργή «Empire A.E.» επεδίωκε σύμφωνα με το Καταστατικό της τους παρακάτω σκοπούς:

 • Κατασκευή, εισαγωγή, εξαγωγή, απόκτηση κατοχή, εκμετάλλευση και γενικά εμπορία κάθε είδους κινητών, ακινήτων και άυλων περιουσιακών στοιχείων και δικαιωμάτων, ιδία σε σχέση με τον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης αυτών ή της χρήσης αυτών με οποιονδήποτε τρόπο προς οποιονδήποτε. Ενδεικτικά αναφέρεται η εισαγωγή, εξαγωγή, παραγωγή και εμπορία ειδών ένδυσης, ηλεκτρικών συσκευών, ηλεκτρονικών και οπτικοακουστικών συστημάτων, επίπλων, ειδών οικιακής χρήσης, αθλητικών ειδών, ειδών αλιείας, κυνηγιού, ειδών συσκευασίας και τυποποίησης, ειδών διατροφής και ειδών δώρου.
 • Η δημιουργία και ανάπτυξη κάθε είδους αθλητικών κέντρων και εγκαταστάσεων, ακαδημιών και ιδρυμάτων, προγραμμάτων ανάπτυξης, διδασκαλίας, επιμόρφωσης και εν γένει εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης και αναψυχής, ιδία σε σχέση με τον αθλητισμό και η διοργάνωση κάθε είδους αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εκθέσεων και αγώνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Η ίδρυση, λειτουργία και καθ’ οιονδήποτε τρόπο εκμετάλλευση ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων, και κάθε είδους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ενδεικτικά καφετεριών, καφενείων, καφέ μπάρ, αναψυκτηρίων, κυλικείων, εστιατορίων, λοιπών χώρων εστίασης, επιχειρήσεων θεαμάτων, μουσικών σκηνών, συναυλιακών χώρων, κινηματογράφων, θεάτρων κ.λπ. καθώς και κάθε βοηθητικού για τη λειτουργία τους χώρου, όπως, αποθηκών, χώρων στάθμευσης οχημάτων, στεγασμένων ή μη, κ.λπ.    
 • Η παροχή ολοκληρωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών, ιδία σε σχέση με τον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών, αθλητικού management, marketing, διαφήμισης, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων με οποιονδήποτε τρόπο προς οποιονδήποτε στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Η καθ’ οιονδήποτε τρόπο ενημέρωση των φιλάθλων σχετικά με θέματα γύρω από τον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένης και της έκδοσης και κυκλοφορίας εντύπων, CD ROM, DVD κ.ο.κ.
 • Η έρευνα, δημιουργία, ανάπτυξη και εκμετάλλευση κάθε είδους νέων και υφιστάμενων προγραμμάτων, προϊόντων και τεχνολογιών με οποιαδήποτε μέσα, ενδεικτικά αναφερομένων των οπτικοακουστικών, τηλεοπτικών, τηλεφωνικών, ηλεκτρονικών και διαδικτύου, ιδία σε σχέση με τον αθλητισμό.
 • Η αγορά και πώληση τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και ενδεικτικά κινητών τηλεφώνων και εξαρτημάτων αυτών, καρτών SIM και άλλων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών φωνής ή δεδομένων (όπως υπηρεσιών σχετικά με το διαδίκτυο) που παρέχονται από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, πλέον κάθε άλλου προϊόντος ή υπηρεσίας που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δύνανται να πωλούν δυνάμει της αδείας των, η προσέλκυση και η σύναψη συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας, καθώς και η προσφορά υπηρεσιών υποστήριξης πελατών μετά την αγορά στον τομέα της τηλεφωνίας.
 • Η παροχή, τουριστικών, ξενοδοχειακών ταξιδιωτικών και μεταφορικών υπηρεσιών, υπηρεσιών οργάνωσης και ασφαλείας, ιδία σε σχέση με αθλητικά γεγονότα και δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Η έρευνα, ο σχεδιασμός, η εκπόνηση και η υλοποίηση προγραμμάτων χορηγίας, licensing, merchandising, brand management και υποστήριξης των πάσης φύσεως δραστηριοτήτων των Ανώνυμων Αθλητικών Εταιρειών, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών, Σωματείων, Αθλητικών Ενώσεων, Συνδέσμων, Ομοσπονδιών ή των παρεχομένων δραστηριοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορέων, οργανισμών ή ανωνύμων εταιρειών.
 • Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εκπαιδευτικών και αθλητικών προγραμμάτων ανάπτυξης των υποδομών του ποδοσφαίρου ή/και άλλων Ολυμπιακών ή μη αθλημάτων.
 • Η εκμετάλλευση πόρων από κοινοτικά κονδύλια (Κ.Π.Σ.) που αφορούν τον αθλητισμό, την κοινωνία της πληροφορίας ή άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες.
 • Η αντιπροσώπευση στην Ελλάδα αλλοδαπών εταιρειών, επιχειρήσεων ή προσώπων που ασχολούνται με τις παραπάνω ή παρεμφερείς προς αυτές δραστηριότητες.
 • Η άσκηση κάθε άλλης συναφούς αναγκαίας ή συμπληρωματικής δραστηριότητας και εκμετάλλευσης συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών τεχνικών εγκαταστάσεων και κατασκευών καθώς και η άσκηση οποιαδήποτε άλλης εργασίας δυνατής να εξυπηρετήσει άμεσα ή έμμεσα τους σκοπούς της εταιρείας.        

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι η «Empire A.E.» ήταν -όπως και η «Θρύλος Α.Ε.» μια υπερ-εταιρεία η οποία συγκέντρωνε τόσο την εκπαιδευτική δραστηριότητα (Ακαδημίες και συναφή ιδρύματα) όσο και την εμπορική δραστηριότητα η οποία έφτανε μέχρι την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας (αν και αυτό το είχαν σκεφτεί πρώτοι οι Γαύροι όπως θα δούμε παρακάτω). Είναι προφανές ότι η «Α.Ε.Κ. FC Development Network Υποδομές Α.Ε.Κ.-Εμπορική Εταιρεία Α.Ε.» έχει στηθεί (τουλάχιστον ως προς τους σκοπούς της) κατ’ εικόνα και ομοίωση της «Empire A.E.» .


Κλείνοντας σας δίνουμε ένα δεύτερο δώρο. Δημοσιεύουμε το Φ.Ε.Κ. σύστασης της «Θρύλος Security A.E.» η οποία λειτούργησε μέχρι το τέλος του 2003 οπότε και λύθηκε και εκκαθαρίστηκε. Έτσι είναι μια από τις ελάχιστες Α.Ε. η οποία δημοσίευσε έναν και μόνο Ισολογισμό, αυτόν της Λήξης και Εκκαθάρισης της (βλέπε εδώ). Ακολουθούν οι σκοποί όπως αναφέρονται στο Καταστατικό της:

 • Επιτήρηση ή φύλαξη κινητών και ακινήτων περιουσιακών αγαθών και εγκαταστάσεων.
 • Προστασία φυσικών προσώπων.
 • Προστασία θεαμάτων, εκθέσεων, συνεδρίων, διαγωνισμών και αθλητικών εκδηλώσεων.
 • Ασφαλής μεταφορά χρημάτων, αξιών και πολύτιμων αντικειμένων.
 • Εγκατάσταση, συντήρηση και παρακολούθηση λειτουργίας μηχανημάτων και συστημάτων ασφαλείας και συναγερμού, πλην αυτών που τοπετούνται σε αυτοκίνητα.
 • Εκμετάλλευση κέντρων λήψης, ελέγχου και διαβίβασης σημάτων συναγερμού.
 • Έλεγχος με ειδικά μηχανήματα επιβατών και αποσκευών στους χώρους των αεροδρομίων και λιμένων, κατόπιν αδείας της αρμόδιας αστυνομικής ή λιμενικής αρχής.
 • Εκπόνηση μελετών και σχεδιασμός συστημάτων ασφαλείας.
 • Φύλαξη και προστασία κατοικιών και παντός επαγγελματικού χώρου, Τραπεζών, Οργανισμών, Βιομηχανικών, Τουριστικών, Αεροπορικών, Ναυτιλιακών Εταιρειών με πεζές περιπολίες, σκάφη, αεροσκάφη και οχήματα της εταιρείας ειδικά εξοπλισμένα, εκμισθούμενα από τους ενδιαφερομένους.
 • Διεξαγωγή χρηματαποστολών και μεταφορά επισήμων προσώπων με διάθεση σκαφών, αεροσκαφών και οχημάτων της εταιρείας θωρακισμένων και ειδικά εξοπλισμένων.
 • Παροχή υπηρεσιών Ασφαλείας, Μελετών, Ανάλυσης, Σχεδίασης, Επιστημονικής Έρευνας, Εξακρίβωσης και Ανάλυσης Κινδύνων προς φυσικά πρόσωπα, Ν.Π.Ι.Δ., Ν.Π.Δ.Δ., Δ.Ε.Κ.Ο., Τράπεζες Πρεσβείες και λοιπούς Οργανισμούς και Ιδρύματα του Κράτους (Πανεπιστήμια, Υπουργεία κ.λ.π.).

Για τους τολμηρούς ακολουθεί και ένα EXCEL στο οποίο περιλαμβάνονται όλοι οι παραπάνω σκοποί (71 τον αριθμό). Τέλος υπενθυμίζουμε ότι ένας από τους βασικούς λόγους ύπαρξης μας (εκτός από τις αποκαλύψεις) είναι και η απάντηση των όποιων αποριών καθώς και η ανάλυση (όποτε απαιτείται) θεμάτων για τα οποία η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις. Συνεπώς αν έχετε οποιαδήποτε απορία (όσο «χαζή» και αν σας φαίνεται) μη διστάσετε να μας ενημερώσετε.

 

28 Νοέμβρη 2015
παρατηρητήριο.

  

 

 

Διαβάστηκε 5880 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΝΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ Π.Α.Ο. & ΓΑΥΡΟΥ (ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΩΡΑ)