Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΠΟ, Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΑΙ Η ANYTIME; (ΒΟΗΘΑ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΦΩΝΗ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η «ΑΥΓΗ»;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΠΟ, Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΑΙ Η ANYTIME;
(ΒΟΗΘΑ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΦΩΝΗ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η «ΑΥΓΗ»;)

Έντεκα μέρες πριν με κείμενο μου (βλέπε εδώ) είχα υπαινιχθεί την συγγένεια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τον κινηματογράφο και την διαφήμιση. Σήμερα θα το προχωρήσω λίγο περισσότερο. Σίγουρα στους περισσότερους από εσάς ο τίτλος φαίνεται ακαταλαβίστικος. Γι’ αυτό και θα εξηγηθώ αμέσως. Σήμερα θ’ αναφερθώ στην φωνή που χρησιμοποιείται τόσο στα σποτάκια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όσο και στις διαφημίσεις της «Αυγής» και όχι μόνο. Θα προσπαθήσω να βρώ τις πιθανές (και κρυμμένες, αλλά όχι κρυφές) σχέσεις μεταξύ της επαγγελματικής δραστηριότητας του εκφωνητή και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι σχέσεις αυτές δεν έχουν συνειδητοποιηθεί από τους εμπλεκόμενους. Προτού προχωρήσω πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι με το κείμενο αυτό δεν μέμφομαι ούτε κατηγορώ για οτιδήποτε τον ηθοποιό που δανείζει την φωνή του στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Στο κάτω-κάτω την δουλειά του (εκφώνηση) κάνει και μ’ αυτή ολοκληρώνεται και η όποια εμπλοκή του.

Ο ηθοποιός που «ντύνει» τα σποτάκια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τις διαφημίσεις της «Αυγής της Κυριακής» συμμετέχει σε πλήθος μεταγλωττισμών κινουμένων σχεδίων για παιδιά (μικρά και μεγάλα). Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο από τις δουλειές του. Από τη μια υποδύεται το πιο καλόβολο πάντα που υπάρχει. Το πάντα αυτό δεν μπορεί μόνο να μιλάει, αλλά γνωρίζει και KUNG FU ενώ καταφέρνει μάλιστα να κερδίσει και τον τίτλο του «Δράκου-Πολεμιστή» την υψηλότερη υποτίθεται διάκριση στο KUNG FU (τουλάχιστον στην παιδική σειρά). Νομίζει ότι τα ξέρει όλα και δεν ακούει καμία συμβουλή (γιατί αν άκουγε δεν θα έμπαινε σε περιπέτειες και δεν θα υπήρχε παιδική σειρά) καθ’ ότι ισχυρογνώμων. Επίσης σχεδόν σε κάθε επεισόδιο μετανιώνει για το γεγονός αυτό και σ’ αυτό μοιάζει του Αλέξη, ο οποίος (αν πιστέψουμε τα λεγόμενα του σε Άγγλο δημοσιογράφο) μετάνιωσε για τον τρόπο που «διαπραγματεύτηκε» και ο οποίος τρόππος οδήγησε στο Μνημόνιο-3 (Θεσμόνιο). Το όνομα του είναι Πο και ο τίτλος της παιδικής σειράς KUNG FU PANDA.

Από την άλλη ενσαρκώνει τον Λεονάρντο στην επίσης παιδική(;) σειρά κινουμένων σχεδίων «Τ.Μ.Ν.Τ.» τα γνωστά μας Χελωνονινζάκια. Για όσους δεν γνωρίζουν την υπόθεση απλά θ’ αναφέρουμε ότι πρόκειται για 4 μεταλλαγμένες χελώνες (οι οποίες μπορούν και αυτές να μιλάνε) που εκπαιδεύονται σαν νίνζα από έναν επίσης μεταλλαγμένο (από άνθρωπο σε) αρουραίο. Φυσικά δουλειά τους είναι να σώζουν την Ν. Υόρκη κατ’ αρχάς και στη συνέχεια και τον υπόλοιπο κόσμο από τα σχέδια των κακών στους οποίους περιλαμβάνονται και εξωγήινοι οι οποίοι θέλουν να εισβάλουν στον πλανήτη μας (ευτυχώς που όλες οι εισβολές ξεκινάνε από τις Η.Π.Α. και μάλιστα από την Ν. Υόρκη).

Εκτός από τις δύο αυτές δουλειές του στην μεταγλώττιση «ντύνει» με την φωνή του και τα διαφημιστικά της ασφαλιστικής ΑΝΥΤΙΜΕ (INTERAMERICAN).    

Βλέπουμε λοιπόν ότι η τηλεοπτική και ραδιοφωνική «φωνή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.» σχετίζεται τόσο με τους Κινέζους (KUNGFUPANDA) όσο και με τις μειονότητες (μεταλλαγμένες χελώνες νίνζα) οι οποίες παλεύουν για λογαριασμό όλων μας προσπαθώντας ταυτόχρονα να βρουν την θέση τους στην κοινωνία μας. Μπορεί η χρηματοδότηση από την Κίνα ν’ αποδείχτηκε φρούδα ελπίδα αλλά είναι καλό να παραμείνει ενεργή η επαφή μαζί τους.

Από την άλλη ακόμη και τα Χελωνονινζάκια έχουν την θέση τους (η οποία πρέπει ενδεχομένως να καλυτερεύσει) στην κοινωνία μας. Δεδομένου ότι δεν γνωρίζω να υπάρχουν πράγματι Χελωνονινζάκια μπορούμε να τα θεωρήσουμε ως κάτι αντίστοιχο με κάθε «μειονότητα» που θεωρεί ότι καταπιέζεται και όλοι γνωρίζουμε ότι οι ΣΥ.ΡΙΖ.Αίοι είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης τους.

Μετά τα παραπάνω κατά την γνώμη μου δεν γεννάται θέμα ότι οι συγκεκριμένες δουλειές του ηθοποιού που επενδύει φωνητικά τα διαφημιστικά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της «Αυγής της Κυριακής» μόνο τυχαίες δεν είναι. Το καλύτερο όμως είναι ότι έχει ληφθεί πρόνοια για την με κάθε τρόπο προστασία/εξασφάλιση μας. Έτσι ακόμη και αν όλα αποτύχουν μπορούμε πάντα να υπολογίζουμε στην ασφάλεια της ασφάλειας που μας έχει πουλήσει η ασφαλιστική ΑΝΥΤΙΜΕ (INTERAMERICAN). Τώρα που κολλάει ο Κοντομηνάς με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τους Κινέζους και τις «μειονότητες» αυτό δεν είμαι σε θέση ακόμη να το καταλάβω. Ελπίζω το επόμενο όνειρο που θα δώ να με διαφωτίσει.

 

Υ.Γ. Παρά την γλυκιά φωνή που «πουλάει» τόσο την Ελπίδα (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) όσο και την εφημερίδα («Αυγή της Κυριακής») δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι είναι αποτελεσματική. Και αν μεν για τις πωλήσεις της «Αυγής της Κυριακής» υπάρχουν στοιχεία, για την επιτυχία των διαφημιστικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν. Πιθανότερο είναι η εκλογική απήχηση του Τσίπρα να οφείλεται στην σπέκουλα του σχετικά με την κρίση το προηγούμενο διάστημα και στην αμορφωσιά και απογοήτευση των ψηφοφόρων παρά στην «γλυκιά φωνή». Άλλωστε στην προπαγάνδα περισσότερο αποδοτικός είναι ένας προσκολλημένος στον Αρχηγό Αλέξη «καραγκιόζης» (θεατρικός και κινηματογραφικός διασκεδαστής) παρά μια «γλυκιά φωνή» κάποιου του οποίου το πρόσωπο δεν γνωρίζουμε (σ’ αντίθεση μ’ αυτό του Αριστοφανικού διασκεδαστή).   

 

22 Δεκέμβρη 2015
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 6215 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΠΟ, Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΑΙ Η ANYTIME; (ΒΟΗΘΑ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΦΩΝΗ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η «ΑΥΓΗ»;)