Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Α.Ε.Κ.: ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΣΙΑΣ (ΠΟΤΕ Θ’ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Α.Ε.Κ.: ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΣΙΑΣ
(ΠΟΤΕ Θ’ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ;)

Μετά την αποχώρηση Κουρέπη από την διοίκηση της Ερασιτεχνικής η διοικητική ευθύνη έπεσε στους ώμους της ORIGINAL, η οποία την αναδέχτηκε χωρίς πολλά παρακάλια παρ’ ότι από την πλευρά της τονιζόταν ότι αυτό έγινε επειδή δεν υπήρχε άλλη λύση («λύση ανάγκης»). Ωστόσο με τον τρόπο αυτό το σημαντικότατο ζήτημα της διοίκησης της Ερασιτεχνικής μασκαρεύτηκε αφού φαινομενικά δεν υπήρχε διοικητικό κενό. Από την άλλη η εμπλοκή του μεγαλύτερου συνδέσμου οργανωμένων στα διοικητικά της «Μάνας Α.Ε.Κ.» τους κατέστησε κεντρικό παίκτη, αφού όποιος ήθελε να βοηθήσει οικονομικά το Σωματείο έπρεπε να συννενοηθεί μαζί τους.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο καιρός περνούσε, τα τμήματα είχαν πολλή καλή παρουσία και κέρδιζαν τίτλους, ενώ παράλληλα σωρεύονταν χρέη τα οποία θα έπρεπε ν’ αντιμετωπίσει η επόμενη διοίκηση. Αυτή η φαινομενική επιτυχία αποκοίμισε πολλούς και ειδικά όσους δεν είχαν άμεση επαφή (και πληροφόρηση) με το Σωματείο. Η έκταση του προβλήματος έγινε φανερή εκ των υστέρων και ειδικά από την στιγμή που τα προβλήματα χρηματοδότησης της Π.Α.Ε. γιγαντώθηκαν οδηγώντας την στην χρεοκοπία.

Το διάστημα που την Ερασιτεχνική διοικούσαν οι οργανωμένοι εμφανίστηκαν κατά περιόδους στο προσκήνιο κάποια πρόσωπα που υποτίθεται με την οικονομική τους επιφάνεια θ’ απογείωναν συγκεκριμένα τμήματα. Κανείς μέσα από την Διοίκηση του σωματείου δεν ήταν σε θέση (ή δεν ήθελε) να εξηγήσει πόθεν προέκυπτε αυτή η μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Απλά άφηναν να πλανάται η εντύπωση που καλλιεργούσαν με τις δηλώσεις τους αυτά τα πρόσωπα. Και αν αυτοί δεν έκαναν βαρύγδουπες δηλώσεις υπήρχε πάντα ο οπαδικός τύπος (έντυπος και ηλεκτρονικός) ν’ αβαντάρει και να δημιουργήσει το απαραίτητο κλίμα. Γιατί πως αλλιώς να σταθεί μια διοίκηση (ή μια Κυβέρνηση) αν δεν υπάρχει η προσμονή για κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο στο (κοντινό) μέλλον;    

Κάποια από τα πρόσωπα που παρέλασαν ως έχοντα την οικονομική επιφάνεια να κάνουν κάποια τμήματα μεγάλα αναφέρονται παρακάτω σε συνάρτηση με το αντίστοιχο τμήμα.

Για το Μπάσκετ (Κ.Α.Ε.) ήταν με σειρά εμφάνισης οι:

 • Μπάμπης Καραμανλής,
 • Νίκος Γεωργαντζόγλου.
 • Κωνσταντίνος Κοτσάτος.

Για το Χάντμπολ ήταν ο Δημήτρης Λαζόπουλος.

Ο Μπάμπης Καραμανλής διαχειρίστηκε τις τύχες του τμήματος μπάσκετ όσο αυτό ήταν στην Α1, ενώ οι Γεωργαντζόγλου και Κοτσάτος από την στιγμή που έπεσε στις χαμηλότερες κατηγορίες. Η περίοδος Μπάμπη Καραμανλή δεν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη, όχι μόνο εξαιτίας του τελικού αποτελέσματος της, αλλά και επειδή άφησε οικονομικές εκκρεμότητες οι οποίες στοιχειώνουν τώρα την Α.Ε.Κ. (αφού παίκτες της περιόδου εκείνης προσέφυγαν στην FIBA που δεν αναγνωρίζει την σχετική Ελληνική νομοθεσία ζητώντας τα λεφτά τους από την νυν Κ.Α.Ε.).

Από την άλλη τόσο ο Γεωργαντζόγλου όσο και ο Κοτσάτος έβαλαν αρκετά λεφτά (αναλόγως των δυνατοτήτων τους) χωρίς ωστόσο αυτό να τους αναγνωριστεί όσο θα μπορούσε και θα έπρεπε. Αντιθέτως το σύστημα που εδώ και χρόνια έχει στα χέρια του την Κ.Α.Ε. μέσω των φιλικών του Μ.Μ.Εξαπάτησης τους χλεύασε και τους λοιδόρησε κατηγορώντας τους στην ουσία ότι δεν ήταν οι «Μεσσίες» του τμήματος (αν και οι ίδιοι ποτέ δεν υποστήριξαν κάτι τέτοιο). Τους απομάκρυναν και τους δύο από το τμήμα μόνο και μόνο γιατί κανένας τους δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με τον Αλεξίου ο οποίος εδώ και καιρό κάνει ουσιαστικό κουμάντο στην Κ.Α.Ε.

Στο τμήμα του Χάντμπολ (το οποίο ιδρύθηκε επί διοίκησης Κουρέπη τον οποίο κάποιοι συστηματικά βρίζουν, με την εξαγορά του αντίστοιχου τμήματος της Ηλιούπολης) εμφανίστηκε σαν «Σωτήρας» ο Δημήτρης Λαζόπουλος, προσωπικότητα τουλάχιστον αμφιλεγόμενη τόσο για την επιχειρηματική του δραστηριότητα (βλέπε εδώ) όσο και για τα πεπραγμένα του στο τμήμα. Υπάρχει η εντύπωση ότι δαπάνησε κάποια λεφτά (άγνωστο πόσα) για το τμήμα και πως σε κάποιο σημείο σταμάτησε να το κάνει είτε γιατί οι δουλειές του δεν πήγαιναν καλά, είτε γιατί απαίτησε να έχει λόγο στην διοίκηση της Ερασιτεχνικής (είτε και τα δύο) κάτι που επ’ ουδενί λόγο ήθελε ο Αλεξίου. Σε κάθε περίπτωση το ίδιο σύστημα εξουσίας που αναφέρθηκε παραπάνω (με τις παραφυάδες του τα ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Ε.) τον αποδόμησε (με τον ίδιο τρόπο που πριν τον εξυμνούσε) και τον γελοιοποίησε.

Ωστόσο όπως αναφέρθηκε και στην εισαγωγή καμία διοίκηση (Κυβέρνηση) δεν μπορεί να σταθεί χωρίς να δίνει ελπίδα και προοπτική για το άμεσο μέλλον. Έτσι και η σημερινή διοίκηση της Ερασιτεχνικής πούλαγε φούμαρα στους ΑΕΚτζήδες όταν φέτος την Άνοιξη τους ενημέρωναν για χορηγίες στο τμήμα Χάντμπολ, του οποίου η διαχείριση θα πέρναγε σε εταιρεία (βλέπε εδώ). Φυσικά αυτού του τύπου η προπαγάνδα δεν θα μπορούσε να επιτύχει αν δεν πείθονταν κάποιοι των οποίων τ’ όνομα μετρά όπως οι Αρβανίτης (προπονητής) και Μπακαούκας (ο εμβληματικός ηγέτης του τμήματος).

Τώρα πλέον γνωρίζουμε ότι όλες οι υποσχέσεις ήταν ψεύτικες και πως σκοπός τους ήταν να δώσουν στην παρούσα διοικητική ομάδα της Ερασιτεχνικής χρόνο μέχρι να βρούν τι (και πώς) θα κάνουν από δω και πέρα. Η κατάσταση σε όλα τα τμήματα είναι από κρίσιμη έως αποκαρδιωτική (λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι μιλάμε για την Α.Ε.Κ.). Έχουμε και λέμε λοιπόν:

 • Βόλλεϋ Γυναικών Α1: μετά από 10 αγώνες στην 6η θέση μεταξύ 12 ομάδων με 16 από 30 βαθμούς (βλέπε εδώ).
 • Βόλλεϋ Ανδρών Α2: μετά από 9 αγώνες στην 2η θέση μεταξύ 12 ομάδων με 24 από 27 βαθμούς (βλέπε εδώ).
 • Χάντμπολ Α1: μετά από 13 αγώνες στην 6η θέση μεταξύ 12 ομάδων με 14 σε 26 βαθμούς, 1 βαθμό πάνω από την ζώνη των πλέι άουτ (βλέπε εδώ).
 • Στίβος: αφού όχι μόνο δεν κατάφεραν να τον διαλύσουν ως τώρα, αλλά αντίθετα αυτός είχε και επιτυχίες συνεχίζουν ν’ αφήνουν απλήρωτους τους αθλητές μπας και σηκωθούν να φύγουν μόνοι τους.
 • Σκάκι: αν και δεν ασχολείται κανείς μαζί του (εκτός από τους εφόρους του) συνεχίζει «κανονικά» την λειτουργία του καταφέρνοντας να συντηρείται εκ των ενόντων. Το τμήμα συνεχίζει να υφίσταται προφανώς επειδή κανείς από την επίσημη διοίκηση δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό.
 • Πίνκ-πόνκ Γυναικών: η ομάδα βρίσκεται στην Α’ Αττικής (τοπικό) και είναι στην 5η θέση σε 7 ομάδες (βλέπε εδώ).
 • Πινκ-πόνκ Ανδρών: η ομάδα βρίσκεται στην Β’ Εθνική Αττικής στην 1η θέση (βλέπε εδώ). Σημειώνεται ότι η Β’ Εθνική είναι διαρθρωμένη σε Αττικής, Β. Ελλάδας, Πελοππονήσου και Λοιπής Χώρας.
 • Ξιφασκία: το τμήμα έχει επιτυχίες τόσο στους μεγάλους όσο και στα τμήματα υποδομής.
 • Ποδόσφαιρο σάλας: η ομάδα μετά από 10 αγώνες βρίσκεται 3η πρίν το τέλος (βλέπε εδώ). Βέβαια σε λίγο καιρό που θα την αναλάβει η «AEK FC DEVELOPMENT NETWORK ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.Κ. – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.» για λογαριασμό της Π.Α.Ε. (όπως επιτάσσει η UEFA) θ’ απογειωθεί κι αυτό.
 • Ποδηλασία: το τμήμα στέκεται ακόμη στα πόδια του παράγοντας έργο.
 • Πυγμαχία: παλεύει (αναλόγως των δυνατοτήτων του) φιλότιμα. Πάλεψε όσο μπόρεσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (17-20 Δεκέμβρη) χωρίς ωστόσο να καταφέρουν οι αθλητές του να περάσουν γύρο.

Η εικόνα που σκιαγραφείται από τα παραπάνω είναι εικόνα εγκατάλειψης και υπολειτουργίας. Η ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση είναι συλλογική και έχει να κάνει με όλους όσους πέρασαν από θέσεις ευθύνης του Σωματείου, είτε ως μέλη του Δ.Σ. είτε ως έφοροι των τμημάτων του. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη της τελευταίας διοίκησης είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με τον χρόνο που βρίσκεται στα πράγματα. Ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» έχει δικαίωμα να μάθει όλη την αλήθεια καθώς και την ακριβή κατάσταση των οικονομικών κάθε τμήματος αρκεί κάποιοι ν’ αποφασίσουν να μιλήσουν. Ελπίζουμε για το καλό όλων μας αυτή η ώρα να μην αργήσει πολύ ακόμα.  

23 Δεκέμβρη 2015
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 5486 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Α.Ε.Κ.: ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΣΙΑΣ (ΠΟΤΕ Θ’ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΣ;)