Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

«ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΜΩΡΕ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ…» (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΚΡΕΟΥΖΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΜΩΡΕ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ…»
(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΚΡΕΟΥΖΗ)

Αυτός που θα προσπαθήσει να παρακολουθήσει (θέλοντας να βγάλει άκρη) την εξέλιξη της έκδοσης Οικοδομικής Άδειας για την «Αγιά Σοφιά», μετά από λίγο καιρό αισθάνεται ότι και οι δύο πλευρές τον θεωρούν ηλίθιο. Από τη μια η πλευρά της Α.Ε.Κ. στην οποία δεσπόζει όχι η Ερασιτεχνική, ούτε καν η «Δικέφαλος» (η οποία όχι μόνο δραστηριότητα δεν έχει αλλά ούτε καν προσωπικό) αλλά η Π.Α.Ε. (καθότι το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό αν δεν το ξέρατε). Από την άλλη η Κρατική Μηχανή στην οποία υποτίθεται ότι ανατέθηκε η αποστολή «να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρα» εκδίδοντας την άδεια με βάση την νομοθεσία. Αν εξετάσουμε τα πράγματα λίγο περισσότερο προσεκτικά θα παρατηρήσουμε ότι:

  • Η μεν Α.Ε.Κ. δεν παρέχει ουσιαστική ενημέρωση μ’ αποτέλεσμα ο διψασμένος για πληροφόρηση «κόσμος» της να πρέπει να ικανοποιείται με τίτλους-συνθήματα και με άρθρα επιπέδου Κετσετζόγλου (τα κείμενα του Μάριου Τριβιζά θεωρούνται πολυτέλεια μπροστά σ’ αυτά του Κ.Κ.). έτσι το όποιο ρεπορτάζ περιορίζεται στην αναπαραγωγή αυτών που η Π.Α.Ε. θα ήθελε να ισχύουν όπως τα περίφημα «3 φάουλ του Σκουρλέτη» (στα 3 κόρνερ πέναλτυ).
  • Η δε Κρατική Μηχανή παίζει άμυνα τόσους μήνες τώρα. Σκοπίμως δεν μιλά καθαρά γιατί δεν θέλει να ξεκόψει ότι όπως είναι δομημένο το project(βλέπε Ανδριόπουλος) της «Αγιά Σοφιάς» δεν βγαίνει νομίμως Οικοδομική Άδεια. Δεν θέλει να μπλέξει με τα πίτουρα (οπαδούς) και έτσι αφήνει τον «Τίγρη» να παραμυθιάζει σκοπίμως ή όχι (αυτό θα το επιλέξετε εσείς) τους ΑΕΚΤζήδες και τους Γαύρους να «σπάνε πλάκα» σε βάρος μας ειρωνευόμενοι την αφέλεια και το όνειρο μας.

Διαβάζουμε για Άδειες με προαπαιτούμενα (σαν το Μνημόνιο) και με αστερίσκους (σαν τ’ ανακοινωθέντα της Ε.Ο.Κ. και του Ν.Α.Τ.Ο. επί Α. Παπανδρέου). Διαβάζουμε για αλληλογραφία και για το πώς η «επίσημη Α.Ε.Κ.» γράφει στα παληά της τα παπούτσια το Υπουργείο από το οποίο περιμένει την έγκριση για να ξεκινήσει το χτίσιμο. Διαβάζουμε για όλα αυτά που θα γίνουν για να γίνει «μεγάλη» η Α.Ε.Κ. ενώ την ίδια στιγμή η Ερασιτεχνική ως κυψέλη αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας είτε ψυχορραγεί είτε έχει μοιραστεί σε αυτόνομα «φέουδα» όπου τον ρόλο του «φεουδάρχη» τον παίζουν οι έφοροι εκάστου τμήματος.

Και σαν να μην έφταναν αυτά έχεις και κάθε πονεμένο «Αριστερό» (αρκεί και μόνο ν’ αυτοπροσδιορίζεται ως τέτοιος) να γράφει με τέτοιο τρόπο που να μπερδεύει παρά να ενημερώνει και τελικά να μην καταλανβαίνεις τι ακριβώς θέλει. Για παράδειγμα η τελευταία ανακάλυψη κάποιων είναι ότι η απάντηση της Α.Ε.Κ. σ’ όσα κατατέθηκαν στην Δημόσια Διαβούλευση για την Μ.Π.Ε. είναι εκπρόθεσμα! (βλέπε εδώ) κάτι για το οποίο τυπικώς μεν έχουν δίκιο (υποτίθεται ότι η αποστολή των σχολίων και απαντήσεων γίνεται εντός 25 ημερών) αλλά δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσει δεδομένου του μέχρι τώρα ιστορικού διαχείρησης του γηπεδικού. 

Για να τελειώνουμε με όλους τους «Αριστερούς» (και έχουν μαζευτεί πάρα πολλοί εσχάτως) και τα γραφόμενα τους ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

  • Η Α.Ε.Κ. (όπως και αν την εννοεί κανείς) κατέθεσε την Μ.Π.Ε. σε Δημόσια Διαβούλευση, δηλαδή την προκάλεσε.
  • Η Δημόσια Διαβούλευση είναι ένας ιδιότυπος διάλογος της Α.Ε.Κ. με την κοινωνία ο οποίος όμως δεν γίνεται απευθείας αλλά με την διαμεσολάβηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
  • Η προθεσμία για συμμετοχή στην Δημόσια Διαβούλευση ισχύει για όλους τους άλλους εκτός της Α.Ε.Κ. (η οποία δεν έχει λόγο να συμμετέχει αφού την προκάλεσε καταθέτοντας την Μ.Π.Ε. για έγκριση).
  • Προφανώς η συμμετοχή θεσμών όπως η Περιφέρεια είναι σημαντική για την όλη διαδικασία γι’ αυτό υπάρχει ελαστικότητα ως προς το χρονοδιάγραμμα γι’ αυτούς.
  • Το Υπουργείο Περιβάλλοντος μετά την λήξη της Δημόσιας Διαβούλευσης ζητά τα σχόλια και τις απαντήσεις της Α.Ε.Κ. στις τοποθετήσεις όσων συμμετείχαν προκειμένου να μορφώσει συνολική γνώμη. Τυπικά η Α.Ε.Κ. θα έπρεπε ν' α'παντήσει εντός 25 ημερών. Δεν προκύπτει όμως από πουθενά κάποια επίπτωση από την μη τήρηση της προθεσμίας (εκτός της καθυστέρησης υλοποίησης του έργου), αφού υποτίθεται ότι αυτός προς όφελος του οποίου γίνεται η Δημόσια Διαβούλευση έχει κάθε λόγο να μην καθυστερεί την όλη διαδικασία!

Σαν να μη μας έφταναν οι ερασιτεχνισμοί (σκόπιμοι;) με τους οποίους αντιμετωπίζεται το γηπεδικό από την «επίσημη Α.Ε.Κ.» έχουμε και τις επισημάνσεις για εκπρόθεσμη απάντηση να επιβαρύνουν το κλίμα, λες και εκεί είναι το πρόβλημα. Το ‘χουμε γράψει και άλλοτε και θα το επαναλάβουμε και σήμερα. Πρέπει η «επίσημη Α.Ε.Κ.» να βγεί και να ενημερώσει ξεκάθαρα όλον τον κόσμο. Κανονικά το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και το Υπουργείο αλλά εδώ μπλέκουμε με πολιτικάντηδες οι οποίοι έχουν ανάγκη τους ψηφοφόρους (πελάτες) για να έχουν δουλειά και την επόμενη χρονιά και δεν τους χαλάνε το χατήρι (όταν μπορούν) λέγοντας τους την αλήθεια.

Γι’ αυτό επιμένουμε ότι πρέπει η «επίσημη Α.Ε.Κ» να τοποθετηθεί προκειμένου να γλυτώσουμε από αναλύσεις για τα «3 φάουλ του Σκουρλέτη» (από τέτοια κείμενα προτιμότερη η γνώμη της Παπαγγελή για τον Μάρξ) και από τοποθετήσεις όπως αυτή του Κετσετζόγλου στον SPORT FM στις 23 Φλεβάρη ότι το παραχωρητήριο του 1934 (το οποίο ως τίτλος ιδιοκτησίας έχει μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών) δεν ισχύει γιατί η έκταση παραχωρήθηκε εκ νέου με τον Ν. 4277/2014. Προφανώς αυτό το πιστεύουν και στην Π.Α.Ε. και δεν το κατέβασε από το κεφάλι του, οπότε πρέπει να υπάρχει ένα έγγραφο με το οποίο ανακαλείται το παραχωρητήριο του 1934 και παραχωρείται εκ νέου η έκταση με το άρθρο 42 του Ν. 4277/2014 και το οποίο πρέπει να δοθεί στην δημοσιότητα για να το μάθουμε κι εμείς.

Επειδή εμείς ως «παρατηρητήριο» αμφισβητούμε όλα όσα μας/σας «ταΐζουν» σχετικά με το νέο γήπεδο της Α.Ε.Κ. και σε συνέχεια προηγούμενου κειμένου μας (βλέπε εδώ) σας «αποκαλύπτουμε» τα παρακάτω:

Παράμετρος 1η: Η Κυβέρνηση επιθυμεί ν’ απεμπλακεί από το ζήτημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για παράδειγμα θα επιθυμούσε να δώσει την ζητούμενη Άδεια και να φύγει η υπόθεση από τα χέρια της ακόμη και αν η Άδεια αυτή προσβληθεί στο ΣτΕ και καταπέσει εκεί. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μην σκάσει στα χέρια της η υπόθεση.

Παράμετρος 2η: Συμφέρον του Μελισσανίδη είναι να χτιστεί το γήπεδο με την μνημειακού τύπου αρχιτεκτονική που το έχει οραματιστεί (για να παίξει και με το αίσθημα «του κόσμου της Α.Ε.Κ.») στην Ν. Φιλαδέλφεια, αλλά όχι όπως νομίζουν πολλοί για να βγάλει λεφτά από τους εμπορικούς χώρους του γηπέδου. Τα λεφτά όταν έρθει η ώρα θα προκύψουν από αλλού (όχι μακρυά από το γήπεδο).

Παράμετρος 3η: Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο (ούτε και στην Ελλάδα) Οικοδομική Άδεια με προϋποθέσεις (υπό αίρεση). Η Οικοδομική Άδεια είτε παρέχεται στην βάση των κατατεθειμένων εγγράφων (και εφ’ όσον πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις) είτε δεν παρέχεται καθόλου. Όλη αυτή η χαζομάρα με τις 5 προϋποθέσεις της Περιφέρειας δεν μπορεί να σχετίζεται με την Οικοδομική Άδεια (η οποία όμως πρέπει να συνοδεύεται από την Μ.Π.Ε.). Συνεπώς η Άδεια θα δοθεί με βάση τα υπάρχοντα σχέδια ή δεν θα δοθεί καθόλου. Τώρα αν μετά την κατασκευή δοθεί άδεια χρήσης (αδειοδοτηθεί το γήπεδο) και με ποιους όρους, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα και σίγουρα όχι του παρόντος.

Παράμετρος 4η: Στην περίπτωση νέας Οικοδομικής Άδειας οι μελετητές που είχαν ασχοληθεί με την προηγούμενη Άδεια (σχέδιο Γρανίτσα) θα πρέπει να εξοφληθούν ολοσχερώς προκειμένου να εκδοθεί η νέα Οικοδομική Άδεια ακυρώνοντας την ήδη ισχύουσα. Στην διαδικασία αυτή εμπλέκεται και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) κάτοι που σημαίνει πως χωρίς εξόφληση (πληρωμή) δεν προχωρά η έκδοση της νέας Άδειας.

Παράμετρος 5η: Αν ο «Τίγρης» καταφέρει και εκδόσει νέα Οικοδομική Άδεια (έχοντας προηγουμένως εξοφλήσει τους μελετητές που είχαν ασχοληθεί με την προηγούμενη) και για οποιονδήποτε λόγο δεν προχωρήσει το σχέδιο του (π.χ. χρηματοδότηση), τότε το σχέδιο κατασκευής νέου γηπέδου μπλοκάρει αφού σύμφωνα με τον νόμο μόνο μια Άδεια εκδίδεται για τον ίδιο ιδιοκτήτη, το ίδιο έργο και το ίδιο ακίνητο.

Παράμετρος 6η: Ο Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του θεωρούσαν ότι η προηγούμενη Άδεια (δεύτερος «Νόμος Γρανίτσα») είχε 10ετή ισχύ (η οποία έληγε τον Δεκέμβρη του 2013) και γι’ αυτό έφεραν τον δικό τους νόμο (Ν. 4277/2014) 8 μήνες μετά. Αυτή η πεποίθηση είναι λανθασμένη γιατί Οικοδομική Άδεια που δίνεται δια νόμου έχει απεριόριστη ισχύ (δεν έχει ημερομηνία λήξης). Το μόνο που υπόκειται σε χρονικό περιορισμό είναι οι περιβαλλοντικοί όροι οι οποίοι αρχικά ίσχυαν μέχρι τον Δεκέμβρη του 2013 όμως μετά την ψήφιση του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν. 4067/2012) η ισχύ των περιβαλλοντικών όρων παρατάθηκε για 3 ακόμη χρόνια (άρθρο 29 παρ. 5) δηλαδή μέχρι τις 31/12/2016.  

Παράμετρος 7η: Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι (όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά μεταξύ άλλων) οι οποίοι δεν θα ήθελαν να κατασκευαστεί γήπεδο στην Ν. Φιλαδέλφεια. Όλοι αυτοί όμως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν ο Μελισσανίδης αλλάξει επιτελείο και ασχοληθεί με το γηπεδικό σε νέα βάση. Περισσότερα όμως γι’ αυτή την παράμετρο προσεχώς…  

Εδώ ολοκληρώνονται όσα επιθυμούσαμε να μοιραστούμε μαζί σας. Ακολουθεί ένα μικρό σημείωμα από τον ίδιο αποστολέα που την προηγούμενη εβδομάδα ανέδειξε την ανεπάρκεια των συνεργατών του Μελισσανίδη (βλέπε εδώ). Το δημοσιεύουμε αυτούσιο γιατί πάνω απ’ όλα είναι άξιο σεβασμού απ’ όλους μας το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν κάποιοι για τις υποθέσεις της Α.Ε.Κ. φροντίζοντας παράλληλα να ενημερώνουν τον «κόσμο της Α.Ε.Κ.». Ακολουθεί το κείμενο:

Στο εδάφιο δδ του άρθρου 3 του ν. 4014/2011 (Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων) αναφέρεται η προθεσμία 45 εργάσιμων ημερών (60 ημερολογιακές, περίπου) διαβούλευσης των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Μετά τη διαβούλευση, ο νόμος ορίζει, στο εδάφιο εε, ακόμη 25 εργάσιμες ημέρες (35 ημερολογιακές), για «αξιολόγηση και στάθμιση γνωμοδοτήσεων και απόψεων, καθώς και τυχόν απόψεων του φορέα του έργου…….» και …εδώ μπλέξαμε, που λέει και ο ….aekwatch και εξηγούμαστε :

Μετά την παράταση των δύο μηνών, η προθεσμία διαβούλευσης έληξε στις 26 Νοέμβρη (23 Νοέμβρη, συν δύο-τρεις αργίες) και η Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Π.ΕΝ. έστειλε έγγραφο, στο φορέα του έργου, την εταιρεία «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.», ζητώντας διευκρινίσεις, επί απόψεων και γνωμοδοτήσεων φορέων και πολιτών, χωρίς καμία καθυστέρηση, με ημερομηνία 27 Νοέμβρη. Οι εμπειρότατοι υπάλληλοι της ΔΙ.Π.Α. (δεν εννοούμε τον Τολέρη) γνώριζαν και γνωρίζουν, άριστα, τη δουλειά τους και ήταν συνεπέστατοι, στα καθήκοντά τους!

Οπότε, η «καθυστέρηση» λήψης απόφασης, εκ μέρους του Υπουργού, είναι ολοκληρωτική ευθύνη των αρμοδίων παραγόντων της εταιρείας «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.», οι οποίοι «έξυναν» το …κεφάλι τους, εδώ και τρεις μήνες, αφού, προφανώς, δεν είχαν …κάτι να παρατηρήσουν, επί της διαβούλευσης!

Στο «Δια ταύτα», η ευθύνη καθυστέρησης ανήκει, «ολοκληρωτικά», στη «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» και όχι στον Σκουρλέτη! Και, για να πούμε «τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη», ο Σκουρλέτης έχει …παρανομήσει, περιμένοντας τρεις μήνες!!!

Και, βέβαια, δεν είναι δικαιολογία η καθυστέρηση απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, γιατί και αυτό περίμενε διευκρινίσεις, από την «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.», σχετικές με την κατάργηση του άρθρου 43, όπως αναφέρει η απόφαση του Π.Σ. και οι οποίες (διευκρινίσεις) δόθηκαν «εκ του περισσού», σύμφωνα με ομολογία της «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924».

Άρα, επανερχόμαστε σ’ αυτό που επισημάναμε, πριν μία εβδομάδα:

«Άσχετους, άχρηστους και ανίκανους» συνεργάτες επέλεξες, κύριε Μελισσανίδη και έχεις τεράστια ευθύνη γι’ αυτό!!!

Όσον αφορά την παράταση της διαβούλευσης, που ζήτησε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, η παράγραφος 4 του ίδιου άρθρου 3 του ν. 4014/2011, αναφέρει :

«4. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,κατόπιν τεκμηριωμένης εισήγησης της υπηρεσίας, οι ανωτέρω χρόνοι παρατείνονται, το πολύ, μέχρι το διπλάσιοτων αρχικά προβλεπόμενων προθεσμιών, για ιδιαιτέρως σύνθετα έργα.»

(Για το σχετικό Φ.Ε.Κ. βλέπε εδώ)

Και γεννάται το ερώτημα: «Είναι ιδιαιτέρως σύνθετο έργο η Αγια-Σοφιά»; Και η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο: ΝΑΙ !!!

Διότι, τα απαραίτητα συνοδά έργα, δηλαδή, οι δύο υπογειοποιήσεις και η τεράστια αλλαγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και η δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων, μεταβάλλουν, ολοκληρωτικά, τις συνθήκες ζωής των κατοίκων, προς το χειρότερο!!!

Ποιος, λοιπόν, καθυστερεί (σκόπιμα;) την απόφαση του Σκουρλέτη;

 

Αυτά για την ώρα και θα επανέλθουμε σύντομα με κάτι συνταρακτικό που θα προκαλέσει πάταγο.            

 

25 Φλεβάρη 2016
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 4459 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου «ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΜΩΡΕ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ…» (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΚΡΕΟΥΖΗ)