Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ORIGINAL (ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ORIGINAL
(ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.)

Η ενέργεια της ORIGINAL να βγάλει ανακοίνωση για την κατάσταση του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (βλέπε εδώ) ήταν εντελώς απρόσμενη (τουλάχιστον για τους περισσότερους από εμάς). Όπως το βότσαλο που πέφτοντας στον βάλτο ρυτιδώνει τα λιμνάζοντα νερά κάνοντας ένα υπόκωφο «πλαφ», έτσι και η ανακοίνωση αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη τόσο επειδή ήταν μεστή νοήματος (όπως πάντα άλλωστε) όσο και επειδή γινόταν αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα και τους ρόλους τους (που όλοι οι άλλοι αποφεύγουν).

Από την πλευρά μας δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι σε σχέση με την ανακοίνωση την ίδια. Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε όσα ακούγονται ότι δήθεν η ORIGINAL της Αθήνας δεν ρωτά την γνώμη των επαρχιακών κλάμπ. Ούτε ότι η ανακοίνωση είχε γραφτεί από άλλους και ότι απλά μπήκε η υπογραφή της οργάνωσης. Και δεν θα τα σχολιάσουμε όχι μόνο επειδή είναι «οικογενειακά» της (εσωτερικά) ζητήματα, αλλά κυρίως επειδή αυτά που ακούγονται δεν «ταιριάζουν» με όσα από το παρελθόν γνωρίζουμε για την ORIGINAL. Εκτός αν έχει αλλάξει τόσο πολύ από την Άνοιξη του 2013 και μετά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την ανακοίνωση αυτή η ORIGINAL τοποθετεί πολύ ψηλά τον πήχη κινδυνεύοντας την επόμενη φορά να περάσει από κάτω του. Για παράδειγμα τώρα που τέλειωσε(;) με την «εγκληματική οργάνωση» του ποδοσφαίρου σειρά έχει η «εγκληματική οργάνωση» που πλιατσικολόγησε την πρώην Π.Α.Ε. και τέλος η «εγκληματική οργάνωση» που ρήμαξε την Ερασιτεχνική. Βέβαια στις δύο τελευταίες (συν)μετείχαν και γνωστοί τους και πιθανόν να πρέπει ν’ αναμετρηθούν και με τις δικές τους ευθύνες αν και όταν αποφασίσουν να βγάλουν αντίστοιχες ανακοινώσεις.

Ευθύνες συλλογικές οι οποίες είναι υπαρκτές είτε αντιδρά είτε όχι στα συμβαίνοντα. Από τις ευθύνες αυτές δεν μπορεί να «ξεφύγει» (ακόμα και να το ήθελε) δηλώνοντας ότι «εμείς ασχολούμαστε με την ομάδα και όχι με τα διοικητικά». Το ίδιο, βέβαια, ισχύει για όλους μας αν και δεν έχουμε το ίδιο «ειδικό βάρος» με την ORIGINAL. Η συνεχιζόμενη αδιαφορία για την κατάσταση στο Σωματείο σε λίγο καιρό θα συνιστά «αλητεία», ειδικά αν σκεφτούμε πως η ύπαρξη του Σωματείου νομιμοποιεί τα επαγγελματικά του τμήματα και όχι το αντίστροφο. Συνεπώς το «ευ ζήν» της Ερασιτεχνικής (το οποίο και περιποιεί τιμή σε κάθε ΑΕΚτζή) θα έπρεπε να είναι δεδομένο ειδικά όταν υπάρχουν ισχυρές οικονομικά Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι «εμείς (η παρούσα ORIGINAL) δεν έχουμε καμία σχέση με το παρελθόν» γιατί όπως είπε και ο απατεωνάκος που μοστράρεται για Πρωθυπουργός (τρομάρα μας): «Το Κράτος (διάβαζε οργάνωση) έχει συνέχεια». Αν δεν είχε (συνέχεια) θα είχε και άλλο (διαφορετικό) όνομα όπως η Κ.Α.Ε. που έβαλε στην επωνυμία της μπροστά το επίθετο «ΝΕΑ».

Κλείνοντας θέλουμε να τους ευχηθούμε «καλά ξεμπερδέματα» με την εμπλοκή του εύθικτου Εισαγγελέα ο οποίος προφανώς δεν διαβάζει εφημερίδες και δεν τα ήξερε όλα αυτά («πρώτη φορά τ’ ακούω»). Θεωρούμε αυτονόητη επίσης την νομικού τύπου αρωγή της Π.Α.Ε. στην ORIGINAL για το ξεπέρασμα και αυτού του σκοπέλου. Στο κάτω-κάτω η αλληλοβοήθεια μεταξύ ΑΕΚτζήδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι υποχρέωση όπως άλλωστε μας διδάσκει το παρελθόν τότε που ο Μελισσανίδης βοήθησε τον Θωμά να βγεί από τη φυλακή όπου είχε μπεί για θέματα της πρώην Π.Α.Ε.

  

Υ.Γ. Είναι ευνόητο ότι αν και εφόσον επιλέξουν να βγάλουν τις δύο ανακοινώσεις που αναφέρουμε παραπάνω, θα έχουν αναδεχτεί την ευθύνη να πάρουν θέση στα κοινά της Α.Ε.Κ. και όχι να παραμένουν απλοί θεατές σ’ όσα γίνονται (τουλάχιστον μέχρι «να φανεί που θα κάτσει η μπίλια» στο γηπεδικό) στο Σωματείο

Το πιθανότερο είναι να μην βγούν ποτέ οι δύο ανακοινώσεις για τις οποίες κάναμε λόγο παραπάνω. Το ίδιο πιθανό ήταν να μην έβγαινε και η ανακοίνωση που τελικά βγήκε. Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι στο χέρι της ORIGINAL είναι είτε να μας επιβεβαιώσει είτε να μας διαψεύσει.

 

15 Mάρτη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2741 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ORIGINAL (ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.)