Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ «ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ» (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ «ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ»
(ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ)

Δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 18 Απρίλη 2016 στην ιστοσελίδα www.eksegersi.gr ένα κείμενο με το οποίο σχολιαζόταν η αίτηση διορισμού Προσωρινής Διοίκησης της Ερασιτεχνικής (βλέπε εδώ). Με το κείμενο αυτό οι «εξεγερμένοι» παρουσίαζαν όλη την αίτηση διορισμού Προσωρινής Διοίκησης (τμήματα της οποίας επιλεκτικά είχε διαρρεύσει ο Αλεξίου για ν’ αποδείξει ότι την είχε καταθέσει). Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε πολλά (παρά μόνο να κάνουμε δυό-τρείς διορθώσεις συμπεριλαμβανομένης και εκείνης στο τέλος). Πρέπει όμως να «ευχαριστήσουμε» τους «εξεγερμένους» οι οποίοι μας πρόλαβαν γιατί έκαναν σχεδόν όλη την «βρόμικη» δουλειά (τον σχολιασμό).

Πριν προχωρήσουμε στη διόρθωση των σημείων του κειμένου των «εξεγερμένων» πιστεύουμε ότι έχει αξία να προσθέσουμε μια λεπτομέρεια σχετικά με την κατάθεση της αίτησης. Η αίτηση αμέσως μετά την κατάθεση της θα έπρεπε να έχει καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του Πρωτοδικείου Αθηνών. Επειδή όμως βρισκόμαστε στην Ελλάδα λειτουργεί και δεύτερο σύστημα με κινητά φύλλα στα οποία καταχωρείται περίληψη της αίτησης. Τα κινητά αυτά φύλλα τηρούνται τόσο στο τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας όσο και στο Κτίριο 5 του Πρωτοδικείου όπου και εκδικάζονται. Σε κανένα από τα δύο αρχεία δεν έγινε δυνατό να εντοπιστούν τα κινητά φύλλα που αφορούσαν την συγκεκριμένη αίτηση μέχρι που την στιγμή που την δημοσιοποίησε τμηματικά ο Αλεξίου.

Αυτά όμως αφορούν την Ιστορία. Όσον αφορά το κείμενο των εξεγερμένων έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  • Γράφουν: «Οι Αλεξίου, Αγγελόπουλος, Μπέρκοβιτς και Ασλανίδης ήταν έκπτωτα λόγω της συμμετοχής τους στα Δ.Σ. των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.»

Ισχύει: Στην ουσία έχουν δίκιο, καθώς υπάρχει «σύγκρουση συμφερόντων». Τυπικά όμως ο Ν. 2725/1999 θεωρεί ότι υπάρχει κώλυμα όταν ήδη μέλη Δ.Σ. Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. εκλέγονται στο Δ.Σ. αθλητικού σωματείου και όχι το αντίστροφο. Δυστυχώς στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει νομικό κενό.

  • Γράφουν: «…πρότειναν στη διορισμένη προσωρινή διοίκηση να συμμετέχουν και μέλη που δεν έχουν το δικαίωμα. Εκτός του Α. Αλεξίου, κώλυμα έχουν σίγουρα οι Α. Ανατολιωτάκης (μέλος ΔΣ ΠΑΕ ΑΕΚ), Ε. Καρρέρ (μέλος ΔΣ ΚΑΕ ΑΕΚ), όπως βρήκαμε με ένα πρόχειρο ψάξιμο

Ισχύει: Όσοι είναι αυτή την στιγμή μέλη Δ.Σ. των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. δεν μπορούν να είναι όχι μόνο μέλη της Διοίκησης της Ερασιτεχνικής, αλλά ούτε και απλά μέλη της. Ωστόσο λαθεύουν στα πρόσωπα που έχουν κώλυμα. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά είναι μόνο δύο: ο Αλεξίου (ως μέλος των Δ.Σ. Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.) και ο Καρρέρ (ως μέλος Δ.Σ. Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.). Ο Ανατολιωτάκης έχει αντικατασταθεί από τον Αλεξίου στο Δ.Σ. της Π.Α.Ε. στο οποίο συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ερασιτεχνικής. Προσοχή! Ο Ν. 2725/1999 και ειδικά στο άρθρο 3 παρ. 6 δεν κάνει διάκριση σε εκπροσώπους του ερασιτεχνικού σωματείου και μη όσον αφορά τα μέλη των Δ.Σ. Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.

Κλείνοντας θέλουμε να υπογραμμίσουμε το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μας σημείο της αίτησης με την οποία ο Αλεξίου και όσοι τον στηρίζουν παραδέχεται την «έλλειψη διοίκησης». Υπενθυμίζουμε ότι όσα αναφέρονται στην αίτηση είναι αυτά που παραδέχεται η παρούσα διοικητική κατάσταση και όχι όσα και όπως πράγματι έγιναν.

Έτσι διαβάζουμε στο κάτω τμήμα της σελίδας 2 ότι:

«Στις 01-03-2016 παραιτήθηκε και έβδομο μέλος του διοικητικού συμβουλίου και συγκεκριμένα ο Ασλανίδης Ευάγγελος, με αποτέλεσμα, στο διοικητικό συμβούλιο ο συνολικός αριθμός ενεργών μελών μαζί με όλους τους επιλαχόντες να δύναται να φτάσει στον αριθμό των δεκατεσσάρων (14) μελών…»

Από το παραπάνω απόσπασμα αξίζει να προσέξετε την προσεκτικότατη διατύπωση. Πρίν από το παραπάνω απόσπασμα δεν υπάρχει καμία αναφορά στο πόσο συχνά συνεδρίαζε (και αν συνεδρίαζε) το Δ.Σ., ενώ πουθενά δεν αναφέρεται αν τα παραιτηθέντα μέλη αντικαταστάθηκαν από τα αναπληρωματικά (τα οποία θα έπρεπε να δεχτούν τον διορισμό). Απλώς αναφέρεται ότι μετά την παραίτηση Ασλανίδη το σύνολο των μελών μαζί με τ’ αναπληρωματικά ήταν 14 και όχι 15 για να υπάρχει πλήρης σύνθεση του Δ.Σ.

Σημείωση: Αφού μέχρι την παραίτηση Ασλανίδη υπήρχαν πάντα 15 μέλη αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά οι παραιτηθέντες αναπληρώνονταν πλήρως. Άρα την στιγμή της παραίτησης Ασλανίδη ΔΕΝ υπήρχαν αναπληρωματικοί (επιλαχόντες) γιατί ήταν ήδη τακτικά μέλη του Δ.Σ. Γι’ αυτό άλλωστε και ζητείται ο διορισμός Προσωρινής Διοίκησης. Άρα προς τι η διατύπωση: «…ο συνολικός αριθμός ενεργών μελών μαζί με όλους τους επιλαχόντες να δύναται να φτάσει στον αριθμό των δεκατεσσάρων (14) μελών…»

Τέλος πρέπει να προσέξετε πόσο μαεστρικά και βολικά τοποθετείται η παραίτηση Ασλανίδη την 1η Μάρτη 2016 (προφανώς παραιτήθηκε εκείνη τη μέρα και ελεύθερος από υποχρεώσεις πήγε στην εξοχή να «πιάσει τον Μάρτη»). Έτσι η «έλλειψη διοίκησης» διαπιστώνεται από εκείνη τη στιγμή και μετά και επειδή ο Αλεξίου δεν αφήνει εκκρεμότητες σπεύδει στις 8 Μάρτη να καταθέσει την «μυστική» αίτηση διορισμού Προσωρινής Διοίκησης και να ζητήσει και Προσωρινή Διαταγή η οποία βγήκε μια βδομάδα μετά (στις 15 Μάρτη 2016). Ούτε για δική του υπόθεση δεν θα έτρεχε έτσι.

Το κέρδος είναι προφανές: Οι μέχρι εκείνη την στιγμή (01/03/2016) αποφάσεις δεν πάσχουν ακυρότητας αφού η σύνθεση του Δ.Σ. ήταν νόμιμη. Προφανώς όλο αυτό εμφανίζεται έτσι (σίγουρα θα υπάρχει και η σχετική παραίτηση με την αναφερόμενη στην αίτηση ημερομηνία) προκειμένου να μην κινδυνεύσει η απόφαση της Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη 2015 με την οποία παραχώρησε η Ερασιτεχνική το οικόπεδο για 49 χρόνια στην «Δικέφαλος».

 

19 Απρίλη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3127 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ «ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ» (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ)