Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ)

Είμαστε μάρτυρες σε μια παράσταση-υπερπαραγωγή της οποίας το κόστος πληρώνουμε εξ’ ολοκλήρου εμείς. Πρωταγωνιστές της παράστασης αυτής είναι οι κάθε φορά διαπλεκόμενοι και η «Αριστερή» (με έντονα Εθνικιστική χροιά λόγω ΑΝ.ΕΛ.) λαϊκιστική και διχαστική Κυβέρνηση του αρχιψεύταρου Αλέξη η οποία άγεται και φέρεται από τις ιδεοληψίες της από τη μια και από την επιθυμία να γίνει η ίδια καθεστώς από την άλλη. Εμείς ως πολίτες, περιοριζόμαστε στον ρόλο του κοινού, το οποίο κάθε τόσο καλείται να πεί την γνώμη του για την εξέλιξη της παράστασης. Σήμερα ήταν να γίνει ο τελευταίος ημιτελικός με τον οποίον θα διαμορφωνόταν το ζευγάρι του τελικού.

Όπως θυμόμαστε μετά τα επεισόδια του πρώτου ημιτελικού της Τούμπας είχε ακυρωθεί η διεξαγωγή των υπόλοιπων 4 αγώνων (συμπεριλαμβανομένου του τελικού). Εναλλακτικά της μη πραγματοποίησης των υπολοίπων αγώνων είχε προταθεί η πραγματοποίηση τους χωρίς θεατές (όπως και έγινε). Ειδικά για τον τελικό προτάθηκε είτε αυτός να γίνει χωρίς θεατές, είτε να τον παρακολουθήσουν μαθητές.

Εισαγωγικά και πριν σχολιάσουμε τα μέτρα που έλαβε ο Κοντονής για την διεξαγωγή του τελικού (και στα οποία κανείς κυβερνητικός δεν αντέλεξε) πρέπει να σημειώσουμε ότι η διεξαγωγή των υπολοίπων 4 αγώνων (με τον τελικό) χωρίς θεατές είναι μια γελοία απόφαση η οποία καταργεί το ίδιο το Κράτος. Είναι γελοία γιατί δεδομένης της απαγόρευσης μετακινήσεων οπαδών και της συνακόλουθης μη πώλησης εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους δεν υπήρχε περίπτωση να πάνε ΠΑΟΚτζήδες στο Φάληρο, ενώ και η παρακολούθηση του Ατρόμητος-Α.Ε.Κ. με λίγη καλή θέληση από την Αστυνομία θα μπορούσε να γίνει χωρίς προβλήματα. Ως αποτέλεσμα των προηγουμένων έχουμε την ομολογία του Κράτους ότι είναι ανίκανο να αστυνομεύσει ποδοσφαιρικές συναντήσεις.

Αν όμως η διεξαγωγή των ημιτελικών είναι γελοία, η διεξαγωγή του τελικού με τον τρόπο που η ανίκανη ηγεσία του Αθλητισμού αποφάσισε είναι εξοργιστικά ηλίθια. Αντί λοιπόν να γίνει ο τελικός μπροστά σε άδειες εξέδρες -κάτι το οποίο θ’ αποτελούσε ακόμα και για μια «Αριστερή» κυβέρνηση την ύστατη γελοιοποίηση- σκέφτηκαν να επιστρατεύσουν τους μαθητές (για να γελοιοποιηθούν λιγότερο). Βέβαια στην πρακτική εφαρμογή του το μέτρο έχει πρακτικές δυσκολίες-αδυναμίες όπως:

  • Ποιάς βαθμίδας μαθητές θα παρακολουθήσουν τον τελικό;
  • Αν είναι Δημοτικού θα πρέπει να συνοδευτούν. Ποιος θα τα συνοδέψει; Οι γονείς τους (κάποιοι από τους οποίους μπορεί να είναι μέλη συνδέσμων οργανωμένων) ή ο γυμναστής του σχολείου. Θα είναι υπεύθυνος ένας γυμναστής για 100 παιδιά;
  • Ποιες τάξεις του Δημοτικού θα επιλεγούν;
  • Αν οι μαθητές είναι Γυμνασίου και Λυκείου θα πάνε και αυτοί συνοδευόμενοι από τον γυμναστή ή θα πάνε μόνοι τους;
  • Πόσο σίγουροι είναι στην Κυβέρνηση ότι οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείουπου θα παρακολουθήσουν τον αγώνα δεν είναι μέλη οργανωμένων συνδέσμων και δεν θα πλακωθούν μεταξύ τους τελικά (αυτό που θέλουν ν’ αποφύγουν); Αν είναι μαθητές Δημοτικού τι θα γίνει αν τσακωθούν μεταξύ τους επειδή έχουν διαφορετικές οπαδικές προτιμήσεις;

Υπάρχει βέβαια ακόμη ένα μικρό πρόβλημα, το οποίο όμως ωχριά μπροστά σ’ όσα αναφέραμε παραπάνω. Ωστόσο αξίζει να το αναφέρουμε έτσι για ιστορικούς λόγους:

Αν ο τελικός γίνει το Σάββατο 7 Μάη και δεδομένου ότι τα σχολεία ανοίγουν την Δευτέρα στις 9 πως θα μοιράσουν τις προσκλήσεις(;) -δεδομένου ότι δεν θα εκδοθούν εισιτήρια- στα σχολεία; Θα βάλουν τους διευθυντές να τ’ ανοίξουν για καμιά ώρα ή μ’ επίκεντρο τα σχολεία θα μοιράσουν τις προσκλήσεις ή μήπως θ’ αλλάξουν ημερομηνία στον τελικό;

Η απάντηση όμως σ’ αυτά τα ερωτήματα είναι «ευκολάκι» ειδικά αν συγκριθούν με τα παραπάνω. Εκτός αν προτιμήσουν -για το καλό μας πάντα εννοείται- να κάνουν τον τελικό χωρίς θεατές (εφ’ όσον οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν και τα σχολεία είναι κλειστά) όπως για το καλό μας πάλι έχουμε «τραπεζική αργία» για 10 μήνες τώρα.

 

Υ.Γ. Το εξοργιστικό με τα όσα αποφάσισε ο Δον Κιχώτης είναι ότι καμία από τις εμπλεκόμενες ομάδες δεν τόλμησε να «του βάλει χέρι». Το μόνο που μπορούμε να πούμε γι’ αυτό είναι ότι αποτελεί την επιτομή του καιροσκοπισμού.

 

27 Απρίλη 2016
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 2812 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ)