Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ΚΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΗΣ ΜΕ FIBA/E.O.K. (ΘΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ Ή ΘΑ ΑΝΑΚΡΟΥΣΕΙ ΠΡΥΜΝΑ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ΚΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΗΣ ΜΕ FIBA/E.O.K.
(ΘΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ Ή ΘΑ ΑΝΑΚΡΟΥΣΕΙ ΠΡΥΜΝΑ;)

Κορυφώνεται η αβεβαιότητα σχετικά με το αγωνιστικό στη φάση αυτή μέλλον της μπασκετικής Α.Ε.Κ. Τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ που εκτυλίσσεται με αφορμή την συμμετοχή της Α.Ε.Κ. στο EURO CUP είναι η μη έκδοση δελτίων στους παίκτες που μεταγράφηκαν φέτος στην ομάδα μας. το συγκεκριμένο ζήτημα έχει δύο επίπεδα ανάγνωσης. Το πρώτο είναι η ουσία του ζητήματος και το δεύτερο η διαχείριση του από την Κ.Α.Ε. μέσω της αντίδρασης κάποιων από τα ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Ε.

Σχετικά με την ουσία της διαμάχης έχουμε ήδη πάρει θέση καθώς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Τόσο το μαχαίρι όσο και το καρπούζι βρίσκονται στην πλευρά της Ε.Ο.Κ. (Βασιλακόπουλου) η οποία πορεύεται όπως την προστάξει η FIBA. Συνεπώς η μέχρι τώρα αντίδραση της Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. σε επικοινωνιακό επίπεδο το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να δημιουργήσει κάποιες συμπάθειες για την «αδικούμενη» Α.Ε.Κ.

Τα πράγματα για την Α.Ε.Κ. μπορεί να χειροτερέψουν περαιτέρω καθώς εξ’ αιτίας έλλειψης «νόμιμης σύνθεσης» η Ε.Ε.Α. δεν αναμένεται να λειτουργήσει φέτος και η αδειοδότηση ενδέχεται να περάσει στην Ε.Ο.Κ., η οποία θα έχει κάθε λόγο να είναι περισσότερο τυπολατρική όταν θα εξετάζει τον φάκελο της Α.Ε.Κ. Όπως γίνεται κατανοητό η μόνη περίπτωση να μην έχει η Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. πρόβλημα με την Ε.Ο.Κ. και με την αδειοδότηση της, είναι οι σχετικές αρμοδιότητες ν’ ανατεθούν σε υπαλλήλους της Γ.Γ.Α. (φυσικά πάντα με την προϋπόθεση ότι ο φάκελος της είναι τυπικά πλήρης και εντάξει).

Συμπερασματικά, αν η Α.Ε.Κ. δεν τιμωρηθεί από την Ε.Ο.Κ./FIBA για την απόφαση της να συμμετάσχει στο EUROCUP θα είναι επειδή έτσι το θέλησε η Ε.Ο.Κ./FIBA (επειδή της την «χάρισε») και όχι επειδή είχε δίκιο.

Στο ζήτημα της επικοινωνιακής διαχείρισης του ζητήματος και η μπασκετική Α.Ε.Κ. φαίνεται να διολισθαίνει στα ίδια επικίνδυνα μονοπάτια μ’ αυτά της Π.Α.Ε. και της Ερασιτεχνικής, οι οποίες δεν χάνουν την ευκαιρία να προσωποποιούν τις «ευθύνες» για οτιδήποτε δεν πάει όπως το έχουν σχεδιάσει. Η προσωποποίηση της «ευθύνης» για την μη έκδοση δελτίων στους νέους παίκτες της ομάδας με την δημοσίευση εκτός του ονόματος και της φωτογραφίας του Γραμματέα της Ε.Ο.Κ. αποτελεί μεν την πεπατημένη την τελευταία 3ετία, αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνη, εκθέτοντας τόσο τους στοχοποιούμενους όσο και τα Μ.Μ.Ε. που δέχονται να παίξουν αυτό το παιχνίδι σε κινδύνους. Ευτυχώς που μέχρι τώρα δεν έχει κάτσει καμία «στραβή» γιατί αλλιώς κάποιοι θα είχαν μεγάλοοο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση η τελική ευθύνη για την τύχη της «Βασίλισσας» ανήκει στην Διοίκηση και την Ιδιοκτησία της και σε κανέναν άλλο. Στην Διοίκηση και την Ιδιοκτησία της ανήκουν επίσης οι ευθύνες για την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης, η οποία εκτός των σχετικών δηλώσεων Αγγελόπουλου και τις σχετικές διαρροές πως «η Α.Ε.Κ. δεν θα κάνει πίσω», χρησιμοποιεί την δοκιμασμένη μέθοδο της στοχοποίησης καθιστώντας προσωπικά «υπεύθυνους» τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας για όσα επαπειλούνται σε βάρος της «Βασίλισσας».

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο κλείσιμο στο συγκεκριμένο θέμα από την έκκληση του «θρυλικού» Β. Γεωργίου, ο οποίος με ανάρτηση στο facebook ζήτησε από Ε.Ο.Κ. & FIBA να σεβαστούν την Ιστορία της Α.Ε.Κ. (βλέπε εδώ). Ο κος Γεωργίου (παρά)κινούμενος από το συναίσθημα επικαλείται το έλεος (για το οποίο μιλήσαμε παραπάνω) των Ε.Ο.Κ./FIBA προκειμένου οι εμφανιζόμενοι ως «δήμιοι» της Α.Ε.Κ. να της χαρίσουν την ζωή. Η έκκληση αυτή (παρόμοια της οποίας έχει γίνει και παλιότερα από άλλους) αποδεικνύει στην ουσία δύο πράγματα:

  • Κουμάντο κάνει ΜΟΝΟ η Ε.Ο.Κ./FIBA και κανένας δεν μπορεί να την αποτρέψει από το ν' αποφασίσει όπως επιθυμεί. Γι' αυτό άλλωστε και η επίκληση στο συναίσθημα (η οποία δεν αποτελεί επιχείρημα).
  • Ο κος Γεωργίου ζητά από Ε.Ο.Κ. & FIBA να σεβαστούν την Ιστορία της Α.Ε.Κ. την ίδια στιγμή που η Α.Ε.Κ. με τη στάση της (μέχρι την τελευταία στιγμή διέρρεε ότι θα μετάσχει στην διοργάνωση της FIBA) μοιάζει να μην σέβεται στην πράξη την εξουσία της Ε.Ο.Κ. & FIBA και να κάνει του κεφαλιού της.

Συμπεριφερόμενη έτσι η Α.Ε.Κ. φαίνεται να παρεξηγεί το γεγονός ότι η FIBA είχε αφήσει τόσο καιρό τον Μπερτομέου να κάνει μόνος του παιχνίδι. Πιθανόν κάποιοι να νόμιζαν ότι αυτό σήμαινε πως η FIBA είχε αποδεχτεί την ήττα της στο πεδίο των συλλογικών διοργανώσεων. Μένει να μάθουμε την τελική απόφαση των Ε.Ο.Κ./FIBA για να δούμε αν ο Β. Γεωργίου θα είναι τελικά χαρούμενος ή λυπημένος/αγανακτισμένος.

 

Υ.Γ. Εμείς από την πλευρά μας ειλικρινά ευχόμαστε η Ε.Ο.Κ./FIBA να εκδώσει τα δελτία των παικτών και να μη δώσει έτσι άλλοθι στην Διοίκηση και την Ιδιοκτησία της Κ.Α.Ε. να (απο)κρύψουν τις ευθύνες που έχουν για όσα ιλαροτραγικά και εγκληματικά έχουν γίνει ως τώρα στην Κ.Α.Ε., στη δημοσιοποίηση των οποίων δεν προχωρούμε εδώ και καιρό μόνο και μόνο από αγάπη προς την Α.Ε.Κ. Θα ήταν άλλωστε κρίμα να πάει στράφι η μέχρι τώρα οικονομική συνεισφορά του Κουτά. Δυστυχώς όμως ο καιρός που θα βγούν στη φόρα δεν είναι πολύ μακριά…

 

04 Αυγούστου 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 6663 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Η Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ΚΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΗΣ ΜΕ FIBA/E.O.K. (ΘΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ Ή ΘΑ ΑΝΑΚΡΟΥΣΕΙ ΠΡΥΜΝΑ;)