Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΑΔΕΡΦΕ ΑΕΚΤΖΗ.

Η παρούσα ιστοσελίδα φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς για έγκυρη και έγκαιρη ΑΕΚτζήδικη ενημέρωση.Το παρατηρητήριο, όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της ιστοσελίδας, μέσω των παρατηρητών του και των πηγών τους βρίσκεται παντού και γι’ αυτό μπορεί να παράσχει την εγκυρότερη πληροφόρηση για σειρά θεμάτων της ενιαίας Α.Ε.Κ.

Δεν εκπροσωπούμε τά συμφέροντα κανενός και γι’ αυτό και δεν αντιστρατευόμαστε κανέναν. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι όλα από δω και πέρα να γίνονται σωστά για να μην ξαναπεράσουμε όσα περνάμε τώρα.

Στην Αρχική σελίδα, δηλαδή εδώ πού ήδη είσαι, θα βρίσκεις τίς τελευταίες αναρτήσεις μας.          

Στην κατηγορία Χρονολόγιο, θα βρίσκεις όλα τά κείμενα της ιστοσελίδας.            

Στην κατηγορία Τα Σχόλια Μας, θα βρίσκεις τά σύντομα και αιχμηρά σχόλια μας.         

Στην κατηγορία Κατηγοριοποίηση θα βρίσκεις όλα τα κείμενα της ιστοσελίδας μας συσχετισμένα ανά θεματική ενότητα.                                    

Στην κατηγορία Κείμενα Που Μας Αρέσουν, θα βρίσκεις αναδημοσιευμένα κείμενα μη παρατηρητών.           

Στην κατηγορία Χρήσιμα Αρχεία, θα βρίσκεις υλικό αρχείου από Δημόσιες Αρχές για όλα τά τμήματα της Α.Ε.Κ.

Στη κατηγορία Σύνδεσμοι–Επικοινωνία, θα βρίσκεις συνδέσμους όσων ΑΕΚτζήδικων ιστοσελίδων εμείς έχουμε υπόψη, κατηγοριοποιημένων με βάση τον βαθμό ανεξαρτησίας τους, αλλά και θα μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας ή να εγγραφείς για να λαμβάνεις μήνυμα με τά νέα μας.    

Τέλος επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τά κείμενα των συνεργατών-παρατηρητών δημοσιεύονται με ψευδώνυμο (εκτός και αν κάποιος επιλέξει διαφορετικά), όχι επειδή φοβόμαστε αλλά επειδή επιθυμούμε να σκέφτεσαι πάνω σ’ αυτά και να τά κρίνεις με βάση το περιεχόμενο και όχι τον συγγραφέα.

3 Φλεβάρη 2014,
παρατηρητές.

ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ VIRTUALS;
(ΟΤΑΝ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΑΧΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ «ΜΠΟΥΚΗΔΕΣ»)

Εν αρχή ήταν ο Λόγος και μετά έγιναν όλα τα υπόλοιπα όπως ο Αθλητισμός. Ο οποίος στην πορεία από ευχαρίστηση για τους αθλητές κατέστη και ευχαρίστηση για όσους τους παρακολουθούσαν. Από την Αρχαιότητα κιόλας οι αθλητές έγιναν επαγγελματίες αφού ασχολούνταν μόνο μ’ αυτόν (τον αθλητισμό). Γεννήθηκε, λοιπόν, η ανάγκη για χρηματικά βραβεία, τα οποία με την πάροδο του χρόνου συμπληρώθηκαν με τους χορηγούς. Οι οποίοι χορηγοί είναι «έμποροι» που θέλουν να πουλήσουν όσο γίνεται περισσότερο. Βέβαια, η ταυτότητα των χορηγών-διαφημιζόμενων είναι ανάλογη αφ’ ενός με το άθλημα και αφ’ ετέρου με την φήμη που το συνοδεύει και το «αγοραστικό κοινό» που το παρακολουθεί. Οι πιο «ευγενείς» θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς και το τένις σ’ αντίθεση με το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ Α1
(ΚΑΙ ΤΙΣ «ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ»)

Ο κορονοϊός ανέστειλε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις δημιουργώντας μια σειρά προβλημάτων αλλά και ευκαιριών. Αυτή είναι και η κατάσταση όσον αφορά την Α1. Μια Α1 που φέτος χωρίς τον «γνήσιο Γαύρο» έχει βρει την ησυχία της. Δυστυχώς, η οικονομική ανυπαρξία των Άρη και Π.Α.Ο.Κ. τους έχει φέρει στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και αν το Πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα θ’ αποχαιρετούσαν την κατηγορία. Ωστόσο, υπάρχουν τουλάχιστον δύο ομάδες που είναι σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και οι οποίες δεν μπορούν να προσβλέπουν σε κάποια εξωτερική οικονομική ενίσχυση (όπως οι δύο της Θεσσαλονίκης) από κάποιον ματσωμένο οπαδό τους. Η μια είναι ο Πανιώνιος και η άλλη ο Ιωνικός.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ Α.Ε.Κ.;
(Ο ΕΜΙΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ)

Την προηγούμενη Δευτέρα 30 Μάρτη έπεσα πάνω σ’ αυτό το κείμενο του Παναγιώτη Αλιατά ο τίτλος του οποίου αποτέλεσε το έναυσμα για ότι ακολουθεί. Ο Παναγιώτης, λοιπόν, προσπαθεί να κοστολογήσει την «επιστροφή στην κανονικότητα» της ποδοσφαιρικής Α.Ε.Κ. Ωστόσο, όπως θα δούμε η «κανονικότητα» έχει άλλο περιεχόμενο στα μάτια ενός οπαδού και άλλο σ’ αυτά ενός ιδιοκτήτη. Για τον οπαδό της Α.Ε.Κ. προέχει η (ποιοτική) κάλυψη όλων των κενών που από την επάνοδο της στην Α’ Εθνική έχει η ομάδα ταυτόχρονα με την κάλυψη των κενών που θα δημιουργήσουν τυχόν πωλήσεις παικτών. Για τον ιδιοκτήτη της Α.Ε.Κ. όλα τα παραπάνω θα ήταν καλό (για την ομάδα) αν γίνονταν με το μικρότερο κόστος (ει δυνατόν με παίκτες που θα πλήρωναν για να παίξουν).

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ.

Η Οικονομία (οικονομική δραστηριότητα) βασίζεται στην καλή διάθεση των συμμετεχόντων και την προσμονή τους για ένα καλύτερο μέλλον. Από γενετική προδιάθεση τείνουμε να εστιάζουμε στις θετικές μελλοντικές προοπτικές υποτιμώντας τους πιθανούς κινδύνους βασιζόμενοι γι’ αυτό στην Στατιστική. Η Στατιστική αφ’ ενός εξ’ αιτίας της χρήσης των δεδομένων του παρελθόντος και αφ’ ετέρου της χρήσης των Μαθηματικών της προσέδωσαν πολύ μεγάλο κύρος. Στο κάτω-κάτω οι αριθμοί (και κατ’ επέκταση τα Μαθηματκά) δεν ψεύδονται. Αν, όμως, δεν ψεύδονται είναι ωστόσο δέσμια των δεδομένων με τα οποία τροφοδοτούνται. Η Στατιστική συνεπικουρούμενη από τη Θεωρία των Πιθανοτήτων εργαλειοποιήθηκαν από την Οικονομία για να λύσουν το πλέον βασικό της γρίφο: την κατανομή των πόρων.

ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗ ΤΑΡΑΤΤΕ
(ΕΥΛΟΓΕΣ ΜΕΝ ΑΠΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕ)

Μέσα στον γενικότερο χαμό που έχει προκαλέσει η «πανδημία του κορονοϊού» κάθε διοργανώτρια αρχή προσπαθεί να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται. Προσπαθεί εκτιμώντας την κατάσταση σε συνάρτηση με την ενδεχόμενη χορηγική χασούρα να βρει τις καλύτερες δυνατές ημερομηνίες για να συνεχίσει από κει που σταμάτησε ή να τροποποιήσει αναλόγως το πρόγραμμα της. Στο πλαίσιο αυτό έκανε τα κουμάντα της και το μπασκετικό CL (βλέπε εδώ). Αυτή η απόφαση αν και επιβεβλημένη από τη λογική προκάλεσε αντιδράσεις. Αντιδράσεις δικαιολογημένες μεν, αλλά από μια άποψη άσχετες με το πρόβλημα που καλούνταν να λύσει το CL. Το μόνο σίγουρο είναι πως την τελική επιδοκιμασία (ή αποδοκιμασία) θα την δώσει η ίδια η πραγματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΠΑΡΑΠΟΝΟ» ΚΑΙ ΤΟΝ «ΚΑΗΜΟ» ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
(ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ)

Ξημερώματα της Πέμπτης 12 Μάρτη άφησε την τελευταία του πνοή ο «πατριάρχης» του ΑΕΚτζήδικου στίβου Γιώργος Παπαβασιλείου (βλέπε εδώ). Την δυσάρεστη είδηση μας κοινοποίησε ο Κώστας Τζίβας μέσω του λογαριασμού του στο fb απ’ όπου αναπαράγουμε και την ανάρτηση που ακολουθεί και την οποία θα σχολιάσουμε. Μια ανάρτηση γραμμένη μεν με «κατάθεση ψυχής» στην οποία όμως περιλαμβάνεται και ένα παράπονο (που είχε καταντήσει καημός) του εκλιπόντος. Ένα παράπονο που δεν βρισκόταν (και συνεχίζει να μην βρίσκεται) κάποιος να το ακούσει και να κάνει κάτι γι’ αυτό. Ο Γιώργος Παπαβασιλείου μας παραδειγμάτισε με όσα έκανε και σήμερα μπορεί να μας παραδειγματίσει μ’ αυτό που κακώς ΔΕΝ έκανε.

 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική