Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ «ΑΛΛΕΣ Α.Ε.Κ.» (ΜΗΠΩΣ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ «Α.Ε.Κ» ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΔΗ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ «ΑΛΛΕΣ Α.Ε.Κ.»
(ΜΗΠΩΣ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ «Α.Ε.Κ» ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΔΗ;)

Εκ προοιμίου η καταγραφή (αρχικά) και η ανάλυση (στη συνέχεια) όσων μας περιβάλλουν είναι θετική. Πολλές φορές κάνει καλό και στην ψυχή (ψυχισμό) μας καθώς μας συνδέει μ’ ένα ένδοξο (πια) παρελθόν, όσο και με μια εποχή περισσότερο (τουλάχιστον στην θεωρία) «αγνή» και «αμόλυντη» απ’ όσα μας δηλητηριάζουν τη ζωή μας σήμερα. Αποτελεί το ανοιχτό χωρίς κάγκελα παράθυρο από το οποίο μας δίνεται η δυνατότητα ν’ αποδράσουμε όταν και αν το αποφασίσουμε. Το κακό, όμως, με αυτού του είδους τις αποδράσεις είναι ότι μετά από λίγο πάντα σε πιάνουν και σε επιστρέφουν με βία πίσω στην πραγματικότητα.

Το ζήτημα με τις ιστοριογραφικές καταγραφές ΔΕΝ είναι τόσο η παράθεση πληροφοριών (κάποιες από τις οποίες είναι λίγο-πολύ άγνωστες). Το ζήτημα είναι η καταγραφή (όταν αυτό είναι δυνατόν) της επίδρασης που είχε -για παράδειγμα ένα σωματείο- στην κοινωνία, το οποίο όπως ένα βότσαλο πέφτοντας στην λίμνη ταράζει την ηρεμία της έτσι κι αυτό αλληλεπιδρά μ’ αυτή. Δεν γνωρίζω αν και πόσο πληροί τα παραπάνω το βιβλίο του Ν. Αγγελίδη. Ακόμα και στην περίπτωση που είναι μια απλή καταγραφή πληροφοριών, μπορεί ωστόσο ν’ αποδειχθεί μελλοντικά χρήσιμη αν χρησιμοποιηθεί ως βάση για περαιτέρω έρευνα. Οπότε ως προσπάθεια έχει θετικό πρόσημο.

Στο βιβλίο που παρουσιάστηκε την προηγούμενη Παρασκευή (9 Ιούνη 2017) ο ΑΕΚτζής θα βρεί άλλες 302 Α.Ε.Κ. Θα βρεί ομάδες:

  • που αγωνίζονται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες πρώτα και κύρια για την χαρά που αντλούν αγωνιζόμενοι με τον Δικέφαλο και τα κιτρινόμαυρα (και όχι μόνο).
  • Που αγωνίζονται σε «ξερά» γήπεδα γνωρίζοντας ότι κανείς δεν θα τους κατασκευάσει καινούριο δικό τους γήπεδο (έστω και υπερκοστολογημένο).
  • Που αγωνίζονται να επιβιώσουν οικονομικά άλλη μια εβδομάδα, αλλά που ΔΕΝ χρωστάνε στους ανθρώπους που απασχολούν και ΔΕΝ τραβολογιούνται με «επισχέσεις εργασίας» στα δικαστήρια.
  • Θα βρεί εντέλει ομάδες που αγωνίζονται τον δύσκολο και φθοροποιό καθημερινό αγώνα επιβίωσης, χωρίς να περιμένουν τον μεγαλοεπιχειρηματία να τις ξεφτυλίσει διαλύοντας τες για να τις απογειώσει στη συνέχεια «καθαρές από χρέη». Βλέπετε όλες τους έχουν την ατυχία να μην είναι Π.Α.Ε. και να μην είναι πνιγμένες στα χρέη (αν και πολλές απ’ αυτές με βάση τα «κυβικά» τους μπορεί να είναι στην ίσια μοίρα με την πρώην Π.Α.Ε.) ούτε και «μαγαζιά γωνία» όπως η «Α.Ε.Κ. Αθηνών» (που λέει και η UEFA).

Κλείνοντας, αναρωτιέμαι αν διαβάζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο θα γίνουμε καλύτεροι ΑΕΚτζήδες ή θα παραμείνουμε αυτοί που είμαστε σήμερα. Μήπως σ’ αυτές βρούμε το χαμένο πια νόημα της «Α.Ε.Κ.» του Σπανούδη και των Ιδρυτών της;

Υ.Γ.1. Φυσικά και ΔΕΝ περιμένω από τον Νίκο ν’ απαντήσει σε όσα του έσουραν (σίγουρα τα έχει πληροφορηθεί) στο διαδίκτυο σχετικά με την συνεργασία (κυρίως) με την Π.Α.Ε. για την έκδοση αυτού του βιβλίου. Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα σχόλια θα μπορούσαν να θεωρηθούν και σαν «ενδοοικογενειακή υπόθεση» ή μήπως όχι; Και όπως λένε «τα εν οίκω μη εν δήμω».

Υ.Γ.2. Δεδομένου ότι η εκδήλωση της παρουσίασης ΔΕΝ ήταν γκλαμουράτη και ο «Διοικητικός Ηγέτης» ήταν σε διακοπές, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία (σοβαρά) η παρουσία του Προέδρου της Π.Α.Ε. και αδερφικού φίλου του «Τίγρη».Στην 2η έκδοση μπορεί να είναι και ο ίδιος. Μεγαλεία...

 

15 Ιούνη 2017
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 3647 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ «ΑΛΛΕΣ Α.Ε.Κ.» (ΜΗΠΩΣ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ «Α.Ε.Κ» ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΔΗ;)