Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ «ΕΠΙΣΗΜΗΣ Α.Ε.Κ.» ΣΤΟ ΣτΕ (ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΜΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ «ΕΠΙΣΗΜΗΣ Α.Ε.Κ.» ΣΤΟ ΣτΕ
(ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΜΕ)

Την ώρα που η «επίσημη Α.Ε.Κ.» μοιράζει φυλλάδια στην Ν. Φιλαδέλφεια για να ενημερώσει τους κατοίκους προετοιμαζόμενη ταυτόχρονα για «νομικές ενέργειες» κατά του Δήμου, υπάρχουν μέχρι στιγμής στο ΣτΕ δύο εκκρεμείς προσφυγές σχετικά με το γήπεδο. Λέμε μέχρι στιγμής γιατί δεν πρέπει ν’ αποκλείεται τις αμέσως προσεχείς μέρες να κατατεθεί άλλη μία, η οποία τούτη την φορά θ’ αφορά έμμεσα και την Οικοδομική Άδεια (γιατί για την ίδια την Άδεια αρμόδιο είναι το Διοικητικό Εφετείο).επειδή σχετικά με τις δύο εκκρεμείς υποθέσεις έχει υπάρξει κάποια σύγχυση είπαμε να τα ξαναβάλουμε κάτω να τα ξεκαθαρίσουμε.

Το πάρε-δώσε της «επίσημης Α.Ε.Κ.» για την «Αγιά Σοφιά» αρχίζει με τις δύο προσφυγές κατά του άρθρου 42 του Ν. 4277/2014. Και οι δύο προσφυγές απερρίφθησαν επειδή το δικαστήριο δέχτηκε πως το ιδιοκτησιακό δικαίωμα της Α.Ε.Κ. στην έκταση του «Ν. Γκούμας» εγκαθιδρύεται με το Παραχωρητήριο του 1934. Στο σκεπτικό της απόφασης του το ΣτΕ δέχθηκε επίσης ότι η έκταση που παραχωρείται από το Άλσος στην «επίσημη Α.Ε.Κ.» είναι πολύ μικρή σε σχέση με την συνολική έκταση του Άλσους.

Στο σημείο αυτό υπάρχει λάθος γιατί όπως προκύπτει και από το «Σχέδιο Γρανίτσα» εξαιτίας του μεγαλύτερου ύψους του νέου γηπέδου σε σχέση με το παληό, υπήρξε (και συνεχίζει να υπάρχει) μετατόπιση του οικοπέδου. Την έκταση που παραχωρεί η Α.Ε.Κ. επί της Καππαδοκίας της την παραχωρεί το Δημόσιο από τη μεριά του Άλσους όπου και βρίσκονται σήμερα τ’ απορριματοφόρα. Άλλωστε η συνολική έκταση του «Ν. Γκούμας» μαζί με το κλειστό του μπάσκετ ήταν σχεδόν 30 στρέμματα.

Δεύτερη χρονικά υπόθεση ενώπιον του ΣτΕ είναι μια προσφυγή κατά του Δασαρχείου. Η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε τον περασμένο Οκτώβρη (26) και κατά την εκδίκαση της τέθηκαν από το δικαστήριο στην πλευρά της «επίσημη Α.Ε.Κ.» (η οποία πρόσθετα παρέμβαινε) δύο ερωτήματα στα οποία δόθηκε αρνητική απάντηση. Τα ερωτήματα ήταν: α) αν το γήπεδο είχε ενταχθεί στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και β) αν είχε συνταχθεί γι’ αυτό Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Για την υπόθεση αυτή δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση, η οποία όταν εκδοθεί αναμένεται να είναι υπέρ της «επίσημης Α.Ε.Κ.», τόσο επειδή το Δασαρχείο ΔΕΝ μπορούσε βάσει νομοθεσίας να πράξει διαφορετικά όσο και γιατί όπως δέχθηκε το ΣτΕ στην προηγούμενη απόφαση του η συγκεκριμένη έκταση είναι ελάχιστο τμήμα του Άλσους. Για την ιστορία το Δασαρχείο κατηγορείται από τα ίδια άτομα που προσέφυγαν κατά της Μ.Π.Ε. ότι ενέκρινε το τροποποιημένο ρυμοτομικό σχέδιο στο οποίο προβλέπεται η «παραχώρηση» (διάβαζε «τακτοποίηση») των 2,5 στρεμμάτων του Άλσους.

Η τρίτη και τελευταία υπόθεση (μέχρι την επόμενη) στο ΣτΕ είναι αυτή που θα συζητηθεί αύριο και αφορά προσφυγή κατά της Μ.Π.Ε. που υπέγραψε ο Π. Σκουρλέτης. Για την συγκεκριμένη υπόθεση και με βάση την νομοθεσία αλλά και τα δεδομένα της όσοι γνωρίζουν από περιβαλλοντικά ζητήματα έχουν προεξοφλήσει ότι η απόφαση θα είναι κόλαφος για την «επίσημη Α.Ε.Κ.» με αποτέλεσμα να «πέσει» η Μ.Π.Ε. οπότε και αυτομάτως θα δημιουργηθεί σοβαρό ζήτημα και με την Άδεια.

Από τα παραπάνω και δεδομένης της φάσης που βρίσκεται το γήπεδο προκύπτουν αβίαστα τα παρακάτω:

  • Η πρώτη «θετική» για την «επίσημη Α.Ε.Κ.» απόφαση του ΣτΕ ΔΕΝ έχει καμία σημασία και δεν επιδρά με τις άλλες δύο ανοικτές υποθέσεις. Μόνον για επικοινωνιακούς λόγους (και αυτό για λίγο ακόμη) μπορεί η «επίσημη Α.Ε.Κ.» να την κάνει παντιέρα.
  • Η μέχρι τώρα επικοινωνιακή διαχείριση του «δεν ανησυχούμε» έφτασε στο τέλος της. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θ’ αποδειχθεί αδιέξοδη και άρα λανθασμένη. Ας πρόσεχαν.  
  • Η απόφαση για την Μ.Π.Ε. (η προσφυγή της οποίας συζητείται αύριο) όποτε και αν εκδοθεί θα είναι ένα ακόμη (μετά την απόφαση για την Γ.Σ.) στραπάτσο της «επίσημης Α.Ε.Κ.» και θα οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι είτε σκέφτηκαν κουτοπόνηρα, είτε είναι άχρηστοι και γι’ αυτό έκαναν «μισές δουλειές». Γι’ αυτό μια απόφαση που θ’ ακυρώνει την Μ.Π.Ε. θα είναι τόσο ουσιαστική όσο και επικοινωνιακή ήττα.

Αυτά από το μέτωπο του ΣτΕ. Αύριο Τετάρτη 18 θα σας έχουμε μια συνταρακτική από κάθε άποψη αποκάλυψη. Μείνετε συντονισμένοι.

Υ.Γ.1. Στην «ενημέρωση» των συντακτών της Α.Ε.Κ. από την «επίσημη Α.Ε.Κ.» φαίνεται να δόθηκε σαν προθεσμία κατάθεσης προσφυγής σε βάρος της Οικοδομικής Άδεια η 18η Νοέμβρη. Η ημερομηνία αυτή είναι παντελώς λανθασμένη. Η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να κατατεθεί προσφυγή είναι 60 ημερολογιακές ημέρες. Με δεδομένο ότι η Άδεια εκδόθηκε στις 25 Ιούλη η προσφυγή θα έπρεπε να κατατεθεί μέχρι τις 25 Σεπτέμβρη. Επειδή, όμως, τον Αύγουστο τα δικαστήρια είναι κλειστά η προθεσμία μετατίθεται κατά έναν μήνα. Δηλαδή στις 25 Οκτώβρη.

Αν η λανθασμένη ημερομηνία δόθηκε κατά λάθος δείχνει ασχετοσύνη. Αν, όμως, δόθηκε σκόπιμα για να προκαλέσει σύγχυση σ’ όσους το σκέφτονται τότε αυτό δείχνει κουτοπονηριά ή απλά κουταμάρα. Γιατί προφανώς όποιος σκέφτεται να καταθέσει προσφυγή είναι ήδη λίγο-πολύ έτοιμος και έχει απευθυνθεί σε δικηγόρο που ξέρει τουλάχιστον τα βασικά (όχι σαν κάποιους που δεν ξέρουν ούτε αυτά). Συνεπώς το μόνο που κατάφεραν οι εμπνευστές αυτού του κόλπου (αν, δηλαδή, δεν είναι ασχετοσύνη) είναι να προκαλέσουν ειρωνικά σχόλια σε βάρος της «επίσημης Α.Ε.Κ.».

Προσέχετε λίγο. Την Α.Ε.Κ. εκπροσωπείτε. Ακόμα τουλάχιστον…

Υ.Γ.2. Το προηγούμενο διάστημα αν και καλά πληροφορημένοι είχαμε, ωστόσο, μπερδευτεί και θεωρούσαμε ότι η προσφυγή για την Μ.Π.Ε. είχε ήδη συζητηθεί τον Μάρτη και επέκειτο η έκδοση της απόφασης. Γι’ αυτό και σας ζητάμε «συγγνώμη». Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλαμε σκόπιμα να σας παραπλανήσουμε όπως κάποιοι άλλοι.

Υ.Γ.3. Μεγαλύτερη μαλακία από την καταδρομικού τύπου επιχείρηση στην πολυκατοικία του Λιόντου ΔΕΝ μπορούσε να γίνει. Αυτός που την εμπνεύστηκε και αυτοί που την εκτέλεσαν ΔΕΝ θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στην υπόθεση του γηπέδου. Το να σπας τζάμια (όπως ο «Ρουβίκωνας» στο TAXIS) και να γράφεις συνθήματα ΔΕΝ πρόκειται να προωθήσει ούτε στο ελάχιστο την υπόθεση του γηπέδου. Εκτός της εκτόνωσης που πρόσφερε στους συμμετέχοντες έκανε ζημιά που ακόμη ΔΕΝ είναι δυνατόν να εκτιμηθεί.              

 

17 Οκτώβρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4789 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ «ΕΠΙΣΗΜΗΣ Α.Ε.Κ.» ΣΤΟ ΣτΕ (ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΜΕ)