Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

«ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ» (ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ»
(ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ)

Βασικό αξίωμα της Εγκληματολογίας είναι η αναζήτηση του κινήτρου πίσω από κάθε έγκλημα προκειμένου να βρεθεί ο ένοχος. Ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις μέχρι να βρεθεί το κίνητρο πολλά γράφονται και άλλα τόσα λέγονται φτιάχνοντας κλίμα. Το πλέον κοινό κίνητρο είναι οι οικονομικές διαφορές για ν’ ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα. Βέβαια μερικές φορές δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο έγκλημα, αφού υπάρχουν και τα δικαστήρια. Καμιά φορά όμως την ίδια δουλειά μπορεί κάποιος να την κάνει μέσω του πλήρως Εξημερωμένου (το «Ε» του Μ.Μ.Ε.) Μέσων τα οποία έχουν δηλώσει τυφλή υποταγή σ’ αυτόν. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το πρόσφατο μπαράζ επιθέσεων των Γαύρικων Μ.Μ.Ε. σε βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη.

Ακολουθώντας το χρήμα πάμε λίγα χρόνια πίσω όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγοράζει τον Γαύρο από τον Σωκράτη Κόκκαλη. Είμαστε στο Καλοκαίρι του 2010 έναν χρόνο μετά την αρχική εκδήλως η της Παγκόσμιας Κρίσης και στην Χώρα μας. Όταν σιγά-σιγά ο Σωκράτης αρχίζει να συμμαζεύει τα οικονομικά του ανοίγματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της περιόδου εκείνη το συνολικό τίμημα ήταν 100 εκ. ευρώ στα οποία συμπεριλαμβάνονταν και τα Χρέη της ομάδας ύψους 60 εκ. Άρα ο Σωκράτης θα εισέπραττε από τον Βαγγέλη περίπου 40 εκ. Ευρώ.

Προφανώς και ένα τέτοιο ποσό ΔΕΝ πληρώνεται μετρητοίς. Δίνεται σε δόσεις. Σε μια τέτοια όμως περίπτωση μπορεί να προκύψουν ζητήματα τα οποία ν’ ανατρέπουν τις μέχρι τότε συμφωνίες. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση μας, όταν πριν εξοφλήσει ο Μαρινάκης τον Σωκράτη «έσκασε» το ζήτημα των ποσών που διεκδικεί η Τράπεζα Κρήτης από την Π.Α.Ε. του Λιμανιού. Ως γνωστόν η Τράπεζα Κρήτης (και οι διεκδικήσεις της) έχουν καταλήξει, πλέον, στο χαρτοφυλάκιο της EUROBANK.

Ο Γαύρος έχει εξαντλήσει όλα τα νομικά τερτίπια και σύντομα θα πρέπει να πληρώσει και για τις δύο εκκρεμείς από χρόνια δικαστικές αποφάσεις. Με βάση τα νούμερα που αναφέρονται στην πρώτη τελεσίδικη απόφαση (βλέπε εδώ) ο Γαύρος πρέπει να πληρώσει σχεδόν 23 εκ. Ευρώ. Ανάλογο ποσό αναμένεται να εκδικαστεί και με την δεύτερη απόφαση.

Είναι προφανές πως το συνολικό ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ο Μαρινάκης (ή ο διάδοχος του) είναι μεγαλύτερο από τα 40 εκ. που θα έπρεπε να πληρωθεί ο Σωκράτης για την μεταβίβαση του Γαύρου. Αν στα προηγούμενα προσθέσετε και την αδιέξοδη κατάσταση με το Ομολογιακό Δάνειο του «Καραϊσκάκη» τότε έχετε την πλήρη εικόνα που προκάλεσε την επίθεση των Γαύρικων Μ.Μ.Ε. στον πρώην Ιδιοκτήτη της ομάδας του Λιμανιού.

Βέβαια, την επίθεση διευκόλυνε δίνοντας και ένα άλλοθι η εκ νέου συνεργασία της INTRALOT με τον Ο.Π.Α.Π., η συνεργασία του Θωμά Μητρόπουλου με τον Μελισσανίδη για την «αλλαγή» στην Ε.Π.Ο., όπως επίσης και η πιθανότητα η ΙΝΤΡΑΚΑΤ ν’ αναλάβει κάποια από τα έργα κατασκευής του γηπέδου.

Αυτά τα τελευταία είναι το ντεκόρ (σκηνικό) και όχι η ουσία. Η ουσία ήταν και είναι πάντα τα λεφτά. Όλα τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

 

28 Δεκέμβρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5464 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο «ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ» (ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ)