Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

UEFA NATIONS LEAGUE: ΜΙΑ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ (ΟΙ «ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

UEFA NATIONS LEAGUE: ΜΙΑ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
(ΟΙ «ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ)

Το UEFA NATIONS LEAGUE εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι μια ακόμη διοργάνωση. Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι είναι μια άσκοπη διοργάνωση. Σίγουρα, όμως, είναι μια ενδιαφέρουσα και «τίμια» διοργάνωση. Στη συνέχεια θα επιχειρηματολογήσουμε σχετικά. Προκειμένου να είναι μια ακόμα επίσημη διοργάνωση της UEFA θα έπρεπε να έχει κάποιο αγωνιστικό αντίκρισμα, το οποίο στην περίπτωση μας είναι η πρόκριση στο επόμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ωστόσο, επί της ουσίας δεν είναι μόνον αυτό. Το UEFA NATIONS LEAGUE είναι η πιο «δίκαιη», «τίμια» θα λέγαμε διοργάνωση που υπάρχει, γιατί είναι μέχρι στιγμής η μόνη που αντιμετωπίζει ισότιμα τις συμμετέχουσες χώρες.

Η UEFA αποφάσισε να κατατάξει τις Εθνικές ομάδες σε 4 γκρούπ δυναμικότητας, δίνοντας την ευκαιρία στον νικητή κάθε γκρούπ να κερδίσει τη συμμετοχή του στο επόμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η καινοτομία των γκρούπ δυναμικότητας δίνει άλλο ενδιαφέρον στην διοργάνωση, μιας και πλέον κάθε Εθνική ομάδα συναγωνίζεται «για μια θέση στον ήλιο» με τις θεωρητικά ισοδύναμες της. Με το σύστημα αυτό η UEFA δίνει την ευκαιρία σε «αδύναμες» Εθνικές ομάδες να κερδίσουν την εκπροσώπηση τους στην κορυφαία της διοργάνωση (το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι της FIFA).

Προφανώς, με το σύστημα αυτό «θίγονται» ως ένα βαθμό και κατά περίπτωση τα συμφέροντα των ομάδων που παραδοσιακά μετέχουν (εκτός από περιπτώσεις ομάδων που βρίσκονται χαμηλότερα και από συγκυρία ανέβηκαν ψηλά) στα δύο πρώτα γκρουπ δυναμικότητας. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε με ποια λογική θα στηθούν οι όμιλοι των προκριματικών του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν αυτός ο εκδημοκρατισμός του ποδοσφαίρου από την UEFA θα συνεχιστεί.

Εμείς από την πλευρά μας ελπίζουμε η Εθνική μας να καταφέρει μέσω της νέας διοργάνωσης να πάρει το εισιτήριο του τρίτου γκρούπ δυναμικότητας για το επόμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

10 Σεπτέμβρη 2018
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2905 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο UEFA NATIONS LEAGUE: ΜΙΑ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ (ΟΙ «ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ» ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ)