Font Size

SCREEN

Cpanel

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΨΩΡΙΑΡΗΣ ΧΩΡΙΑ (Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Α2)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΨΩΡΙΑΡΗΣ ΧΩΡΙΑ
(Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Α2)

Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη της διοικητικής-ιδιοκτησιακής αποτυχίας του μπασκετικού Γαύρου από την εικόνα απομόνωσης του στο Δ.Σ. του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Οι Αγγελόπουλοι κατάφεραν ν’ αποξενωθούν απ’ όλους τους υπόλοιπους ακόμα και απ’ αυτούς που ΔΕΝ γουστάρουν τον Δ. Γιαννακόπουλο. Το κατάφεραν με το να θέτουν στο χειρότερο δυνατό χρονικό σημείο καίρια ζητήματα, η επίλυση των οποίων παίρνει χρόνο και θα έπρεπε να τοποθετείται μετά την λήξη του Πρωταθλήματος. Βέβαια, από την στιγμή που αποφάσισαν (επειδή ξέμειναν από λεφτά;) να κάνουν σε λάθος χρονικό σημείο την «επανάσταση» τους προτάσσοντας (τυπικά) σοβαρά ζητήματα (τα οποία είχαν αμελήσει να θέσουν από το προηγούμενο Καλοκαίρι) ΔΕΝ είχαν άλλη επιλογή. Έτσι, ειδικά στο τελευταίο Δ.Σ. (καλύτερα Γ.Σ.) του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. απομονώθηκαν ακόμη και από αυτούς που θα μπορούσαν να υπολογίζουν για συμμάχους όπως ο ψωριάρης για να μην κολλήσει τους υπόλοιπους. Την απομόνωση τους αυτή (η οποία είναι και ηθικής τάξης, αφού με την στάση τους απειλούν να τινάξουν το Πρωτάθλημα στον αέρα λίγο πριν την ολοκλήρωση του) την υπογράμμισε ακόμη περισσότερο η αποχώρηση τους πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Μέχρι τότε, όμως, η ομάδα των Αφων Αγγελόπουυλων είχε καταφέρει μια νίκη σε βάρος της Ε.Ο.Κ., η οποία διήρκεσε σχεδόν ένα 3μηνο. Είχε καταφέρει να μην ορίζονται οι διαιτητές που δεν γούσταρε. Ωστόσο, τέτοιου είδους χατίρια δεν θα μπορούσαν να γίνονται εσαεί. Ο τρόπος με τον οποίο ορίστηκε ο Αναστόπουλος την τελευταία αγωνιστική (που μετά απ’ όσα έγιναν σπίτι του δήλωσε κώλυμα) οδήγησε τον μπασκετικό Γαύρο σε προσφυγή στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. Στην ουσία οι Αγγελόπουλοι ζητούν την επανάληψη της τελευταίας αγωνιστικής.

Ανεξάρτητα από το πότε θα συζητηθεί η προσφυγή και πότε θα εκδοθεί η απόφαση αν υποθέσουμε ότι επαναλαμβάνεται όλη η τελευταία αγωνιστική, τότε θα μιλάμε για την μεγαλύτερη χειραγώγηση αποτελεσμάτων που έχει γίνει από μια και μόνη ομάδα στο Ελληνικό Μπάσκετ. Η χειραγώγηση ξεκίνησε από την στιγμή που οι Γαύροι δεν κατέβηκαν στο παιχνίδι του Σ.Ε.Φ. με τον Π.Α.Ο. Η αφαίρεση των 6β. που ακολούθησε άλλαξε ουσιαστικά την κατάταξη των ομάδων άρα και τα «σταυρώματα» στα πλέι-οφ. Η τιμωρία της ομάδας του Λιμανιού οδήγησε με τη σειρά της τον Π.Α.Ο. να επιλέξει να χάσει από το Περιστέρι με τέτοια διαφορά ώστε στην ισοβαθμία μαζί του να είναι αποκάτω. Σε συνδυασμό με την σκόπιμη επιλογή του να μην κατέβει στον τελευταίο αγώνα (που ήταν και εντός έδρας) και την αφαίρεση των 6β. ο Π.Α.Ο. όχι μόνο καθόρισε ποιος θα υποβιβαστεί (σώζοντας την Κύμη σε βάρος του Λαυρίου, οδηγώντας στην απόφαση για «αναδιάρθρωση») αλλά και «σταυρώθηκε» στον Α’ γύρο των πλέι-οφ με τον μισητό του αντίπαλο.

Έστω, λοιπόν, ότι η 26η αγωνιστική επαναλαμβάνεται. Τότε η ομάδα του Λιμανιού θα έχει την μοναδική ευκαιρία να χάσει από τον Προμηθέα και να ισοβαθμήσει με τον Ήφαιστο Λήμνου στους 39 με τον οποίο υπερτερεί και άρα θα παραμείνει 6ος. Από την άλλη, όμως, ο Προμηθέας με την νίκη του (έστω και με την δεύτερη προσπάθεια) θα ισοβαθμήσει με Π.Α.Ο. και Περιστέρι (με την προϋπόθεση ότι και στην επανάληψη της 26ης αγωνιστικής ο Π.Α.Ο. δεν κατεβαίνει με την Κύμη). Τότε στην τριπλή ισοβαθμία βγαίνει 2ος ο Π.Α.Ο. και 3ο το Περιστέρι. Στο σενάριο αυτό ο μπασκετικός Γαύρος «σταυρώνει» με το Περιστέρι στον Α’ γύρο των πλέι-οφ.

Με τον τρόπο αυτό (δηλαδή, την επανάληψη της 26ης αγωνιστικής) η ομάδα των Αγγελόπουλων έχει ένα πολύ μεγάλο κέρδος. Αναγκάζει τον Π.Α.Ο. να επιλέξει εκ νέου αν θα κατέβει ή όχι, χωρίς όμως να έχει κάποιο «κέρδος» στην περίπτωση που δεν κατέβει αν χάσει ο Γαύρος από τον Προμηθέα. Γιατί, όταν ο Δ. Γιαννακόπουλος πήρε την απόφαση να «σώσει» την Κύμη το έκανε για να τιμωρηθεί με -6β και να τερματίσει 3ος (εφ’ όσον έχανε ο Προμηθέας). Συνεπώς, σε περίπτωση επανάληψης της τελευταίας αγωνιστικής ο Δ. Γιαννακόπουλος έχει να επιλέξει αν θα τερματίσει 1ος ή 2ος (σε περίπτωση νίκης του Προμηθέα στο Φάληρο). Γιατί, βέβαια αν νικήσει ξανά ο Γαύρος τον Προμηθέα η επανάληψη της αγωνιστικής όχι μόνο ΔΕΝ θα έχει νόημα, αλλά θα πρόκειται για μια καραμπινάτη κοροϊδία των υπολοίπων ομάδων από την ομάδα των Αφων Αγγελόπουλων.

Για διευκόλυνση μας στο παραπάνω σενάριο αφήσαμε στην άκρη παραμέτρους όπως:

  • Την επανεξέταση της απόφασης για «αναδιάρθρωση» στην περίπτωση που ο Π.Α.Ο. έπαιζε (και νικούσε όπως είναι φυσικό) την Κύμη.
  • Την περίπτωση τώρα νομότυπα η Κ.Ε.Δ. να όριζε εκ νέου τον Αναστόπουλο ή κάποιον από τους άλλους δύο που δεν γουστάρει ο Γαύρος.

Σε κάθε περίπτωση με τον τρόπο που οι Αγγελόπουλοι διαχειρίστηκαν την κατάσταση ΔΕΝ έχουν πολλές επιλογές. Σωστότερα, η μόνη τους επιλογή είναι να επιλέξουν τον τρόπο που θ’ αποχαιρετήσουν την Α1. Ο υποβιβασμός δεν θα είναι μεν κάτι πρωτόγνωρο για το τμήμα, θα είναι όμως «καταστροφή» από άποψη της δυνατότητας παρέμβασης στα ζητήματα του Ελληνικού Επαγγελματικού Μπάσκετ καθώς ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. αποτελείται μόνον από τις ομάδες της Α1. Από την άλλη δεν γίνεται να «κοροϊδέψουν» την Ομοσπονδία διατηρώντας μια ομάδα στην Α2 και μετέχοντας παράλληλα σε άλλο Πρωτάθλημα (εκτός και αν δεν μετέχουν πουθενά μέχρι ν’ αποφασίσουν να ανέβουν ξανά στην Α1).

Η επιλογή της «ηρωικής εξόδου», το #mexritelous, κρύβει «κάτω από το χαλί» τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της ομάδας. Οικονομικά προβλήματα τα οποία συνίστανται στην αδυναμία κατάθεσης μιας συμπληρωματικής εγγυητικής στην Ε.Ε.Α. και τα οποία αποδεικνύονται από πρόστιμο 70.000 που οι Πειραιώτες «έφαγαν» φέτος από την Ευρωλίγκα για παραβίαση του Financial Fair Play. Δυστυχώς για τους Αφους Αγγελόπουλους ο δεύτερος υποβιβασμός στην Α2 (την προηγούμενη φορά έμειναν 3 χρόνια εκεί) ΔΕΝ θα τους σώσει από τα λεφτά που πρέπει να πληρώσουν στους ξένους παίκτες της ομάδας, γιατί πολύ απλά η FIBA δεν καταλαβαίνει από τέτοια.

Περιμένουμε, λοιπόν, με αγωνία να δούμε αν η Δευτέρα 20 Μάη 2019 θα σηματοδοτεί την επιστροφή του μπασκετικού Γαύρου στην Α2, ικανοποιώντας έτσι το 86% των οπαδών του που «ψήφισαν» σε διαδικτυακό γκάλοπ «κόκκινης» ιστοσελίδας. Εμπρός, λοιπόν. Ιδού ο Καιάδας. Πηδήξτε αν γουστάρετε που θα έλεγε και η Στυλιανοπούλου στην ταινία «Αχ, αυτή η γυναίκα μου.».

Απορία 1η: Για την αδυναμία κατάθεσης συμπληρωματικής εγγυητικής επιστολής τραβολογιέται στην Ε.Ε.Α. και η μπασκετική Α.Ε.Κ. του Μάκη Αγγελόπουλου αντιμετωπίζοντας τις ίδιες ποινές με την ομάδα του Λιμανιού. Λέτε να το έχει το επίθετο ή να είναι τυχαίο;

Απορία 2η: Για την μη δημοσίευση Ισολογισμού η Ε.Ε.Α. δεν μπορεί ν’ απειλήσει με την επιβολή κάποιας ποινής μπας και κάποιοι κάνουν ότι θεωρητικά είναι υποχρεωμένοι να κάνουν; Γιατί η μεν Α.Ε.Κ. ΔΕΝ έχει δημοσιεύσει Ισολογισμό για τις χρονιές 2016-2017 & 2017-2018, ο δε Γαύρος για την χρονιά 2017-2018. Γιατί το καθυστερούν τόσοοο;

18 Μάη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 4206 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΨΩΡΙΑΡΗΣ ΧΩΡΙΑ (Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Α2)