Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Η ΞΑΝΘΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ (ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Η ΞΑΝΘΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ
(ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ)

Εκτός και πέρα από την προπαγάνδα που κάνει κάθε ένοχος (ή κατηγορούμενος) περισσότερο διδακτική είναι η στρατηγική που ακολουθεί και τα επιχειρήματα που προβάλλει κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του. Τότε, όταν πρέπει να δικαιολογήσει ή ν’ αντικρούσει την κατηγορία πολλές φορές χρησιμοποιεί παράλογα επιχειρήματα. Σήμερα θα σχολιάσουμε όσα υποστήριξε η Ξάνθη την περασμένη Παρασκευή κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της και αύριο θα σχολιάσουμε όσα υποστήριξε χθες η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη.                  

Την Παρασκευή, λοιπόν, η Ξάνθη υποστήριξε στον Αθλητικό Δικαστή τα παρακάτω (βλέπε εδώ):

1. Ότι το αδίκημα έχει παραγραφεί, επειδή η παράβαση ανάγεται στις 22 Αυγούστου 2019 όταν η Ε.Ε.Α. της χορήγησε το πιστοποιητικό συμμετοχής. Ειπώθηκε χαρακτηριστικά: «Όλο το σύμπαν ήξερε ότι είχε γίνει η αλλαγή των μετοχών και η Ε.Ε.Α. δεν έκανε τίποτα. Μας έδωσε άδεια.»

2. Ότι δεν έγινε καμία παράβαση γιατί:

  • στις 4 Δεκέμβρη 2018 η INSPORTS υπέβαλλε την αίτηση στην Ε.Ε.Α.,
  • στις 19 Δεκέμβρη 2018 υπογράφτηκε μεταξύ της ΒΙΑΜΑΡ και της INSPORTSπροσύμφωνο,
  • στις 7 Μάρτη 2019 η Ξάνθη κλήθηκε από την Ε.Ε.Α.,
  • στις 21 Μάρτη 2019 κατατέθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία,
  • στις 26 Μάρτη 2019 «έπεσαν οι υπογραφές».
  • Στις 31 Δεκέμβρη 2018 έγινε η εξόφληση των μετοχών.

Σχετικά με τον πρώτο ισχυρισμό αυτός είναι προφανώς ξετσίπωτος. Όταν η Ξάνθη υπέβαλλε στην Ε.Ε.Α. τον φάκελο της αδειοδότησης για το πιστοποιητικό συμμετοχής στο Πρωτάθλημα 2019-2020 αυτός περιείχε λάθος μετοχολόγιο. Όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση έτσι και σ’ αυτή αυτός που υποβάλλει ένα φάκελο υποβάλλει ταυτόχρονα και μια «υπεύθυνη δήλωση» για την ακρίβεια των περιεχομένων σ’ αυτόν.

Δεδομένου, ότι το πιστοποιητικό συμμετοχής εκδόθηκε με βάση (τουλάχιστον) σκοπίμως αναληθή στοιχεία και ο έλεγχος των δικαιολογητικών είναι τυπικός και όχι ουσιαστικός ο ισχυρισμός αυτός είναι το λιγότερο προσβλητικός και αποτελεί μνημείο ξετσιπωσιάς, αφού για να προβληθεί σημαίνει ότι η Ξάνθη αναγνωρίζει την παράβαση.

Ο δεύτερος ισχυρισμός ότι δεν υπήρξε παράβαση στηρίζεται σε μια χρονική αλληλουχία γεγονότων, τα οποία όμως ερμηνεύονται όπως τους συμφέρει. Όπως θα δείτε η βάση του ισχυρισμού αυτού είναι ένας ξεκάθαρος παραλογισμός. Ένας παραλογισμός ο οποίος αξίζει να παρουσιαστεί ακόμη μια φορά:

  • Στις 4 Δεκέμβρη υποβάλλεται στην Ε.Ε.Α. αίτημα για παροχή έγκρισης προκειμένου να μεταβιβαστούν οι μετοχές της Ξάνθης στην INSPORTS.
  • Εξ’ αιτίας του μη διορισμού του Προέδρου της Επιτροπής (ο οποίος είχε παραιτηθεί) από τον Βασιλειάδη η Επιτροπή δεν είχε νόμιμη σύνθεση και δεν μπορούσε να συνεδριάσει για να εξετάσει το αίτημα μέχρι τις 7 Μάρτη (οπότε και κάλεσε την Ξάνθη).
  • Για να μη μείνει -προφανώς- εξ’ αιτίας της αδυναμίας της Ε.Ε.Α. να συνεδριάσει το όλο εγχείρημα «ξεκρέμαστο», υπογράφτηκε στις 19 Δεκέμβρη μεταξύ της ΒΙΑΜΑΡ και της INSPORTSπροσύμφωνο. Ένα προσύμφωνο που όπως θα δούμε ΔΕΝ είχε λόγο ύπαρξης.
  • Γιατί, 12 μέρες μετά από την υπογραφή του προσυμφώνου (αν είναι γνήσιο) η ΒΙΑΜΑΡ πουλά τις μετοχές της Ξάνθης εισπράττοντας το τίμημα. Αυτό το σημείο είναι το πλέον σημαντικό, γι’ αυτό και θα επανέλθουμε.
  • Η Ξάνθη κλήθηκε από την Ε.Ε.Α. στις 7 Μάρτη, καταθέτει τα ζητηθέντα έγγραφα στις 21 και στις 26 «πέφτουν οι υπογραφές» ολοκληρώνοντας την μεταβίβαση των μετοχών μετά την άδεια της Επιτροπής.

Το «κακό» είναι πως η άδεια που παρέσχε η Επιτροπή αφορούσε την έναρξη των διαπραγματεύσεων με βάση την από 4 Δεκέμβρη αίτηση και ΟΧΙ την ολοκλήρωση της μεταβίβασης. Η οποία ολοκλήρωση της μεταβίβασης είχε ήδη επέλθει στις 31 Δεκέμβρη 2018 όταν και εξοφλήθηκε το τίμημα αγορά τους.

Η 31η Δεκέμβρη δεν είναι μια τυχαία ημερομηνία. Εκτός από τελευταία μέρα του μήνα και του έτους είναι και η τελευταία μέρα της Χρήσης για όσες εταιρείες ακολουθούν το ημερολογιακό έτος (υπάρχουν και αυτές -όπως οι Π.Α.Ε.- που η Χρήση τους είναι από τον Ιούλη ως τον επόμενο Ιούνη). Τόσο για την ΒΙΑΜΑΡ (που ήθελε να ξεφορτωθεί τις μετοχές) όσο και για την INSPORTS η συγκεκριμένη μέρα είναι η τελευταία των Χρήσεων τους και κατά παράδοση με τη συγκεκριμένη ημερομηνία γίνονται πλήθος «εγγραφές τακτοποίησης».

Γι’ αυτό, λοιπόν, οι δύο εταιρείες (που ανήκουν στα ίδια άτομα) την διάλεξαν για να κλείσουν τις «εκκρεμότητες» τους. Ο ισχυρισμός ότι η πώληση από την Α.Ε. στην Ι.Κ.Ε. (μετά την διακοπή της συνεργασίας με την SKODA) για «λόγους εξορθολογισμού του ομίλου» είναι κατ’ αρχήν αστείος. Θα επανέλθουμε, ωστόσο, στο συγκεκριμένο μεθαύριο. Τότε και όχι τον Μάρτη που «έπεσαν οι υπογραφές» ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση.

Ωστόσο, έχει την αξία να σημειώσουμε πως ακόμη και αν δεχτούμε πως η μεταβίβαση έγινε τον Μάρτη η Ε.Π.Ο. έδωσε την δική της άδεια τον Μάη. Βλέπουμε, λοιπόν, πως η Ξάνθη στην υπόθεση αυτή φαίνεται να έχει πρόβλημα ν’ ακολουθήσει μια σαφή διαδικασία. Κινείται αφ’ ενός βιαστικά και αφ’ ετέρου με απαξία για το ελεγκτικό και αδειοδοτικό πλαίσιο (Ε.Ε.Α. & Ε.Π.Ο.) του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου. Όταν δε πιάστηκε στα πράσα να παρανομεί χρησιμοποιεί όλα τα τερτίπια για να γλυτώσει την τιμωρία αποδεχόμενη έτσι την επί της ουσίας ενοχή της.

25 Φλεβάρη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 2926 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Η ΞΑΝΘΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ (ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ)