Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ (ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ
(ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ)

Σε καιρούς όπως οι τωρινοί που δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα (άρα και παρασκήνιο) οι αθλητικογράφοι αρέσκονται να παραμυθιάζουν τον κόσμο. Ένα από τα αγαπημένα τους παραμύθια είναι η επέκταση της συνεργασίας με τον Καρέρα πάντα σε συνδυασμό με τις αναγκαίες (εδώ και χρόνια) μεταγραφές. Ένα άλλο είναι το γηπεδικό. Ένα θέμα για το οποίο για 3,5 χρόνια ο Μελισσανίδης πορευόταν αγνοώντας όσα οι Καπετανόπουλος και Σταθάκος του είχαν πει και για τα οποία επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Είναι, δε, η αλλαγή που αναγκάστηκε να κάνει την τελευταία στιγμή που έκανε κατορθωτή την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας.

Αυτά, αν και γνωστά από πολύ καιρό κάποιοι «κωλογλύφτες» συμπεριφέρονται σαν να αποκαλύπτουν δήθεν την δράση κάποιων «εχθρών του γηπέδου». Όταν, δε, γίνει και η δίκη στο Διοικητικό Εφετείο για τις παραβάσεις της Οικοδομικής Άδειας οι κάθε κλάσης «κωλογλύφτες» θα μάθουν ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί του γηπέδου (οι οποίοι ταυτίζονται μ’ αυτούς που επιχείρησαν να κλέψουν την ιδιοκτησία του).

Εκτός, όμως, από τον «δράκο» του παραμυθιού πρέπει να υπάρχει και ένα θετικό μήνυμα. Το θετικό μήνυμα στην περίπτωση μας εντάσσεται στην προσπάθεια της ανύψωσης του ηθικού των ΑΕΚτζήδων. Έτσι, εμφανίστηκαν δύο πιθανές ημερομηνίες εγκαινίων του γηπέδου (θα έχει τελειώσει η υπογειοποίηση ως τότε;). Και οι δύο είναι μέσα στο 2021 (με τον Καρέρα προπονητή ή τον αντικαταστάτη του;).

Η μια είναι τα γενέθλια της Α.Ε.Κ. Η άλλη είναι η μέρα της γενοκτονίας των Ποντίων (έτσι για να έχουμε να θυμόμαστε την μέρα των εγκαινίων με κάτι ευχάριστο). Τώρα, τι εγκαίνια ενός γηπέδου θα είναι αυτά χωρίς ν’ ακολουθούνται από έναν αγώνα αυτό εξηγείται μόνο από την σκοπιμότητα της προπαγάνδας του συστήματος Μελισσανίδη.

Ωστόσο, η ημερομηνία των εγκαινίων δεν είναι το μόνο θετικό μήνυμα που διαβάσαμε. Διαβάσαμε ακόμη (βλέπε εδώ) την εκτίμηση (παραμύθι) για έσοδα της Π.Α.Ε. (και όχι της ιδιοκτήτριας ερασιτεχνικής) από την λειτουργία του γηπέδου της τάξης ενός «τηλεοπτικού συμβολαίου» (δηλαδή κοντά στα 6 εκ. Ευρώ). Γιατί αυτή η εκτίμηση ΔΕΝ στέκει έχουμε επιχειρηματολογήσει παλαιότερα και θα επανέλθουμε προσεχώς.

Συστατικό κάθε καλού παραμυθιού είναι η απόδειξη της αξιοσύνης του Βασιλιά/Πρίγκηπα/Διοικητικού Ηγέτη. Επί του προκειμένου δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη της αξιοσύνης του «Τίγρη» από το γεγονός πως μετά από την δική του ενασχόληση με το γήπεδο το κόστος κατασκευής του μειώθηκε κατά 17,5 εκ. Ευρώ!!! Κοντά, δηλαδή, στο ποσό που θα πληρώσει η Περιφέρεια (η ίδια) για την κατασκευή. Υπενθυμίζουμε ότι τα 20 αυτά εκατομμύρια ο Μελισσανίδης πίεζε να τα πάρει ο ίδιος και να τα διαχειριστεί. Η αξίωση του αυτή προσέκρουσε στην νομοθεσία (την οποία ο συγκεκριμένος την είχε «γραμμένη»).

Αυτό, που τα «γιουσουφάκια» παρουσιάζουν ως πρώτου μεγέθους επιτυχία έχει δυστυχώς γι’ αυτούς μια πολύ πεζή εξήγηση.

Το «σχέδιο Γρανίτσα» (προ Ύφεσης) ήταν πολύ φθηνότερο του προϋπολογισμού της «Αγιά Σοφιάς». Η αναθεώρηση του «σχεδίου Γρανίτσα» ήταν ακόμη φθηνότερη (στα 45 εκ.). Οι τιμές που σε περίοδο Ύφεσης προϋπολόγισαν οι άνθρωποι του Μελισσανίδη υπέκρυπταν (όπως εκτιμούν όσοι γνωρίζουν τον χώρο) μια άνευ προηγουμένου υπερ-τιμολόγηση. Ωστόσο, η υπερ-τιμολόγηση έχει νόημα όταν το έργο χρηματοδοτηθεί είτε από τραπεζικό δανεισμό είτε από αυξήσεις κεφαλαίου (με τη ν προϋπόθεση τα λεφτά να τα έχουν βάλει άλλοι).

Αν τίποτα από τα δύο δεν συμβεί, η υπερ-τιμολόγηση χάνει τη σημασία της και απλά καταλήγει να είναι η μεταφορά χρημάτων από τη μια τσέπη στην άλλη. Γι’ αυτό και «μαγικά» ο «Τίγρης» κατάφερε με την προσωπική του εμπλοκή να κατεβάσει το κόστος κατασκευής.

Ελπίζουμε όλες οι εκκρεμότητες του γηπέδου να κλείσουν όσο γίνεται πιο σύντομα. Και μιας και μιλάμε για «εκκρεμότητες» καλό θα ήταν αφ’ ενός να μας πληροφορήσουν για την εξέλιξη της Α.Μ.Κ. και αφ’ ετέρου να μας πληροφορήσουν για το ως τώρα κόστος καθώς και για τις πηγές χρηματοδότησης. Όχι, τίποτα άλλο αλλά αυτά είναι στοιχεία που θα χρειαστεί και η «Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της Α.Ε.Κ.» για να γράψει την ιστορία του γηπέδου.

21 Μάρτη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 3281 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ (ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ)