Χθες 15 Απρίλη η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. εξέδωσε τον λογαριασμό για όσα συνέβησαν στον πρώτο ημιτελικό του Ο.Α.Κ.Α. Το αποτέλεσμα ήταν μάλλον το αναμενόμενο (βλέπε εδώ):
- Ο «Διοικητικός Ηγέτης» απαλλάχτηκε από την πολύ σοβαρή κατηγορία και τιμωρήθηκε με 8 μήνες εκτός γηπέδων και 20.000 πρόστιμο.
- Από την άλλη η Α.Ε.Κ. «πλήρωσε όλο το μάρμαρο»: της επιβλήθηκαν 2 αγωνιστικές χωρίς θεατές και πρόστιμο 68.000 Ευρώ. Επιπλέον αν δεν καταφέρει να κρατήσει τον «Διοικητικό Ηγέτη» εκτός γηπέδων για τους επόμενους 8 μήνες θα πληρώσει άλλα 20.000 Ευρώ.
Δυστυχώς, και σ’ αυτή την περίπτωση ο φταίχτης πληρώνει μικρότερο τίμημα από το Νομικό Πρόσωπο που εκπροσωπεί και το οποίο εκτός της ζημιάς που υφίσταται από τα δύο παιχνίδια χωρίς κόσμο πρέπει να πληρώσει και το πρόστιμο. Βέβαια, στη συγκεκριμένη συγκυρία οι δύο αγωνιστικές χωρίς θεατές μοιάζουν με ανούσια τιμωρία. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει την αξία της διαπίστωσης.
Τελικά, αν και ο τραμπουκισμός (ειδικά όταν είσαι Α.Ε.Κ.) πάντα τιμωρείται αυτό δεν σημαίνει πως ο ίδιος ο τραμπούκος δεν «πέφτει στα μαλακά». Όχι, τίποτα άλλο αλλά ούτε και το επιχείρημα ότι «τον έπνιγε το δίκιο» δεν συγκινεί τους ανάλγητους δικαστές που επιμένουν να θέλουν να μας κάνουν Ευρώπη.
16 Απρίλη 2020
«πανταχού παρόντες».






















































































