Font Size

SCREEN

Cpanel

ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
(ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ)

Ξεκινά το επόμενο Σαββατο-Κύριακο η παρωδία των πλέι-οφ μέσω της οποίας θ’ αναδειχθεί εκτός απροόπτου ο Γαύρος Πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2019-2020. Η φετινή διοργάνωση είναι η πλέον απαξιωμένη όλων. Γιατί φέτος ο βόθρος ξεχείλισε και το καπάκι δεν στάθηκε ικανό να κρατήσει την βρόμα περιορισμένη. Δεν είναι ότι «πέσαμε από τα σύννεφα» και πως δεν γνωρίζαμε τι συνέβαινε. Είναι ότι σε έναν μέχρις εσχάτων αγώνα ηθικής εξαθλίωσης οι δύο Γαύροι βγάζουν ο ένας τ’ άπλυτα του άλλου στην φόρα προσπαθώντας να τα διεθνοποιήσουν κιόλας. Απώτερος στόχος τους είναι η ηθική (κατ’ αρχάς) και ποδοσφαιρική (τελικά) εξόντωση του αντιπάλου.

Ωστόσο, ούτε η μπόχα των από πολύ καιρό γνωστών «αποκαλύψεων» είναι το στοιχείο που καθιστά παρωδία τη συνέχιση του Πρωταθλήματος και την τελική ανάδειξη ως Πρωταθλητή (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) του «γνήσιου Γαύρου». Τα πλέι-οφ που πρόκειται ν’ αρχίζουν το ερχόμενο Σ-Κ είναι παρωδία γιατί ξεκινούν με τις εκκρεμότητες των υποθέσεων πολυ-ιδιοκτησίας Ξάνθης και «Γαύρου του Βορρά» και την πιθανή πειθαρχική ποινή για τα «στημένα» σε βάρος του «γνήσιου Γαύρου».

Θεωρητικά, όλες οι ομάδες είτε παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού είτε για το καλύτερο Ευρωπαϊκό πλασάρισμα οφείλουν πρώτα και κύρια στην Ιστορία τους και τους οπαδούς τους να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Προφανώς και δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστες απ’ όσα έχουν συμβεί ως τώρα, αλλά και απ’ όσα συζητούνται και ακούγονται για την επόμενη σεζόν.

Θεωρητικά, επίσης, υπάρχουν δύο σενάρια για τη συνέχεια τα οποία αναλόγως των εξελίξεων στο CAS μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω:

  • Το πρώτο είναι μετά την διαδικασία των πλέι-οφ να μην αλλάξουν οι υφιστάμενες διαφορές όσον αφορά κυρίως τις δύο πρώτες θέσεις και να μην ανατραπούν οι ποινές από το CAS.
  • Το δεύτερο είναι οι διαφορές με τη λήξη της διαδικασίας να είναι τέτοιες που σε περίπτωση αθώωσης κυρίως του «Γαύρου του Βορρά» να προκληθεί ζήτημα.

Γιατί είναι σχεδόν σίγουρο πως πρώτα θα τελειώσει το μίνι πρωτάθλημα και μετά θα βγει η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου στην Ελβετία. Αν στις προσφυγές του CAS προσθέσουμε και την διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας που μπορεί να επιφέρει μέχρι και τον υποβιβασμό του «γνήσιου Γαύρου», τότε είναι απολύτως κατανοητή η βιασύνη του Λυσάνδρου να φύγει από την καρέκλα του Προέδρου του συνεταιρισμού.

Θα είχε μεγάλη «πλάκα» να βγει πρωταθλητής από το μίνι πρωτάθλημα κάποιος που κινδυνεύει με υποβιβασμό για στημένους αγώνες. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ξεμπλέξουμε με τις εκκρεμότητες αυτές πριν το τέλος του Καλοκαιριού (και αν). Μέχρι τότε θα παρακολουθούμε μια σειρά από ντέρμπι σ’ ένα δυσώδες περιβάλλον και θα υπολογίζουμε τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια βασιζόμενοι σε μια βαθμολογία με αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Αν όλο αυτό το πανηγύρι βοηθούσε στην κάθαρση του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου δεν θα είχε κανείς μας καμία αντίρρηση. Ωστόσο, είμαστε ακόμη πολύ μακριά από κάτι τέτοιο. Μένει να δούμε ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει από αυτό το γαϊτανάκι «αποκαλύψεων» που υποτίθεται ότι συντάραξε το Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.  

01 Ιούνη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 2715 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ)