Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (Μ‘ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
(Μ‘ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ)

Ο Καβάφης μέσα σε 19 στίχους κατάφερε στο ποίημα του «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον» να δώσει το δράμα αυτού που ξέρει πως έρχεται το τέλος του αλλά δεν θέλει να το δεχτεί. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Μελισσανίδη και της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στον Πειραιά και ειδικά στην Δραπετσώνα. η εγκατάσταση της OIL ONE στην Δραπετσώνα είχε γίνει επί Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και οφείλεται στις στενές σχέσεις του «Τίγρη» με τον τότε Πρωθυπουργό. Συνεχίστηκε αδιατάρακτα (και αδιαμαρτύρητα) με την Κυβέρνηση Τσίπρα και τίθεται σε κίνδυνο με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Προφανώς και ο Δημήτρης θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα. Το ζήτημα είναι πως δεν μπορεί να κάνει και πολλά παρά μόνο να προσπαθεί να βγάλει τους άλλους είτε «στημένους» είτε «τρελούς».

Αν όντως πίσω από τα παράπονα για δυσοσμία και λιποθυμίες εξ’ αιτίας της υπάρχει «πόλεμος» (και μάλιστα επιχειρηματικός) αυτός χρειάζεται μια «κήρυξη πολέμου». Στην περίπτωση μας η «κήρυξη πολέμου» ισοδυναμεί με μια σειρά δημοσιευμάτων στα Μ.Μ.Ε. του αντιπάλου. Έτσι για να έχουμε μια ιδέα επέλεξα τρία της ίδιας ημέρας (βλέπε εδώ, εδώ & εδώ). Όπως θα δείτε απ’ όλα έχει ο μπαχτσές. Από μια τουλάχιστον προβληματική συνύπαρξη ρόλων στην περίπτωση του Ιπποδρόμου (1η ανάρτηση), από το ποδοσφαιρικό παρελθόν του (2η ανάρτηση) και τέλος μια σύνοψη και την απέλπιδα(;) προσπάθεια του να «συνδεθεί» με το Μαξίμου (3η ανάρτηση). Αιτία της «κήρυξης πολέμου»; Το «δημόσιο συμφέρον» (όπως το ορίζει κάθε πλευρά). Αφορμή; Από αφορμές όσες θέλετε (γι’ αυτό και δεν έχει νόημα ν’ αναζητήσουμε μόνο μια).

Στο σημείο αυτό στην παλάντζα του «επιχειρηματικού πολέμου» έρχεται να προστεθεί και ένας άλλος πολύ κρίσιμος παράγοντας, ο οποίος στο παρελθόν έχει χειραγωγηθεί γιατί το «ειδικό βάρος του» μπορεί να (και) κρίνει το αποτέλεσμα. Ο παράγοντας αυτός είναι οι ψηφοφόροι. Είναι αυτοί που δίνουν δουλειά στους πολιτικούς (οι οποίοι υποτίθεται ότι προασπίζονται τα συμφέροντα τους) και με την ψήφο τους εξισορροπούν καμιά φορά τα λεφτά των επιχειρηματιών (αναλόγως του γενικότερου σχεδιασμού τους).

Τους ψηφοφόρους, λοιπόν, φαίνεται πως θυμήθηκαν εσχάτως οι βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου. Με βάση το πρώτο χρονικά από τα δύο δημοσιεύματα που αλίευσα οι τέσσερις βουλευτές των δύο εκλογικών περιφερειών του Πειραιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατέθεσαν κοινή ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα δυσοσμίας σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα. Η ερώτηση στοχεύει (όπως θα έπρεπε) την Κυβέρνηση και περιέχει μόνο μια (δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς) αναφορά στην OIL ONE.

Έντεκα μέρες μετά το πρώτο δημοσίευμα ένα άλλο μας πληροφορεί ότι οι ερωτήσεις σχετικά με το ίδιο ζήτημα έχουν αυξηθεί. Μετά τους τέσσερις ΣΥΡΙΖαίους, οι βουλευτές Δ. Μαρκόπουλος της Ν.Δ. και της Δ. Μανωλάκου του Κ.Κ.Ε. (συζητήθηκε στις 22 Ιούνη) ακολούθησαν είκοσι τέσσερις βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οι οποίοι ρωτούν για την δέσμευση Μητσοτάκη σχετικά με την αξιοποίηση του χώρου στον οποίο βρίσκεται και λειτουργεί η OIL ONE. Βλέπουμε πως οι πρώην «σύμμαχοι» του (ΣΥΡΙΖΑίοι) προσπαθώντας να «στριμώξουν» τον Μητσοτάκη που υποσχέθηκε έργα στη συγκεκριμένη περιοχή στρέφονται ουσιαστικά εναντίον του. Αλλά τι να κάνουμε. Άλλος έχει τα λεφτά και άλλοι τις ψήφους. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ο Μελισσανίδης έχει κάποια επιρροή σε ψηφοφόρους αυτή δεν βρίσκεται στην Β’ Πειραιά.

Μετά τα παραπάνω είναι λογικό να υποθέσουμε πως οι μέρες της OIL ONE στην Δραπετσώνα είναι μεν μετρημένες αλλά η απομάκρυνση της δεν θα είναι άμεση. Το μόνο σίγουρο είναι πως όπως δήλωσε σε ανάλογο δημοσίευμα των Μ.Μ.Ε. ιδιοκτησίας Μαρινάκη παράγοντας της περιοχής όπως μ’ έναν νόμο και ένα άρθρο έγινε η εγκατάσταση της επιχείρησης στην Δραπετσώνα έτσι με τον ίδιο τρόπο (έναν νόμο και ένα άρθρο) θα γίνει και η αποβολή της. Αυτό, όμως, από τη στιγμή που φτάσαμε εκεί είναι αναμενόμενο. Οπότε, απομένει να εξετάσουμε τον τρόπο διαχείρισης της διαφαινόμενης εξέλιξης.

Από την άποψη αυτή δυστυχώς με βάση την μέχρι τώρα διαχείριση του ζητήματος γνωρίζουμε ήδη το αποτέλεσμα. Θα γίνει προσπάθεια να βγουν όλοι τους τρελοί και «στημένοι» από τον Βαγγέλα. Μια παραπάνω κουβέντα θα ειπωθεί (και θα γραφτεί) για την δύναμη των Μ.Μ.Ε. του Μαρινάκη και την «δύναμη» που του δίνουν. Αν το σκεφτούμε για μια μόνο στιγμή ένα τέτοιο επιχείρημα θ’ αποτελούσε μια διττή αποδοχή αδυναμίας. Γιατί από τη μια θα ήταν σαν ο «Τίγρης» ν’ αποδέχεται ότι είναι λιγότερο δυνατός του Βαγγέλα και από την άλλη ότι δεν διαθέτει λεφτά για Μ.Μ.Ε. ανάλογου βεληνεκούς. Για το πρώτο μάλλον έτσι είναι. Για το δεύτερο, όμως, είμαι απόλυτα σίγουρος. Στο κάτω-κάτω άλλο να έχει κάποιος στην κατοχή του τον πρώην Δ.Ο.Λ. και άλλο την «ΩΡΑ» το ψωράλογο, μια-δυό ιστοσελίδες και κάποιες άκρες σε άλλα αθλητικά μέσα.           

Αντί επιλόγου παραθέτω το «Απολείπει ο Θεός Αντώνιον»:

Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ', ακούσθει
αόρατος θίασος να περνά
με μουσικές εξαίσιες, με φωνές -
την τύχη σου που ενδίδει πιά, τα έργα σου
που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανοφέλετα θρηνήσεις.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει.
Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μιά τέτοια πόλι,
πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ' όχι
με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις.

27 Ιούνη 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 2253 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (Μ‘ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ)