Font Size

SCREEN

Cpanel

ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ (ΤΡΙΤΟ ΣΕΡΙ «ΜΗΔΕΝ» ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ
(ΤΡΙΤΟ ΣΕΡΙ «ΜΗΔΕΝ» ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ)

Το χθεσινό παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό. Τόσο η σημασία του και για τις δύο ομάδες όσο και το στήσιμο των ομάδων από τους προπονητές τους (αυτοί οι προπονητές τέτοιες ομάδες φτιάχνουν) μας προδιέθεταν γι’ αυτό ακριβώς που είδαμε. Το τελικό σκορ (1-0) είναι το «αγαπημένο» και των δύο προπονητών. Για τον Μανόλο ήταν η τρίτη συνεχόμενη με 1-0, ο οποίος μετά την ήττα στο «Καραϊσκάκη» έχει τρείς συνεχόμενες νίκες. Δεδομένης της ψυχολογικής κατάστασης της ομάδας αυτό το μίνι σερί είναι πολύ σημαντικό.

Η εμφάνιση της Α.Ε.Κ. στο α’ ημίχρονο ήταν αυτή μιας ομάδας που πρόσεχε τα νώτα της έχοντας ν’ αντιμετωπίσει την αναμενόμενη πίεση των γηπεδούχων. Αν, δε, κατάφερνε να προηγηθεί με τον Ανσαριφάρντ λίγο πριν τα μέσα του ημιχρόνου, τότε θα κάναμε λόγο για μια άκρως «επαγγελματική» διαχείριση.

Ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο πως ο Άρης δεν θα μπορούσε να συνεχίσει και στο β’ ημίχρονο με τον ρυθμό του α’. Έτσι, δόθηκε στην Α.Ε.Κ. η ευκαιρία να κάνει το παιχνίδι της. Κάπως έτσι ήρθε το εξαιρετικό γκολ του Λιβάι Γκαρσία για να πάρει η ομάδα μας το προβάδισμα. Από κει και πέρα ο Άρης είχε «ν’ ανέβει ένα βουνό» και δυστυχώς γι’ αυτόν δεν μπορεί πάντα να ρεφάρει.

Το χθεσινό διπλό ήταν πολύτιμο για τέσσερις λόγους:

  • Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη και μάλιστα με 1-0.
  • ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που δεν δέχεται γκολ.
  • Ήταν η έκτη νίκη σε οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια.
  • Έπιασε τον Άρη στην 2η θέση με 33β μειώνοντας μετά την ισοπαλία των «γνήσιων Γαύρων» την διαφορά από την κορυφή.

Μπορεί η χθεσινή εμφάνιση της Α.Ε.Κ. να μην ήταν «χορταστική», ήταν όμως αυτή που έπρεπε για ένα παιχνίδι απέναντι σε μια δυσκολοκατάβλητη και συμπαγή ομάδα. Μένει από δω και πέρα η ομάδα να συνεχίσει το σερί της νικώντας και τον Ατρόμητο πριν ανηφορίσει εκ νέου στην Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι με την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη.

15 Γενάρη 2021
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 1592 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ (ΤΡΙΤΟ ΣΕΡΙ «ΜΗΔΕΝ» ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ)