Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ Η ΖΩΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
(Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ Η ΖΩΗ)

Ο Αθλητισμός δεν είναι μια ακόμη δραστηριότητα που απαιτεί σωματική και πνευματική προσπάθεια. Τόσο ο ατομικός όσο πολύ περισσότερο ο ομαδικός Αθλητισμός προσομοιάζουν με την ζωή▪ είναι η ίδια η ζωή με τις αναποδιές της και τις ατυχίες της, αλλά και τα τυχερά της. Είναι η ζωή γιατί ακόμα και στα ατομικά αθλήματα δεν αγωνιζόμαστε μόνοι, αλλά αντίθετα ανταγωνιζόμαστε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες για το βραβείο που συνοδεύει τη νίκη. Συνεπώς, αυτό που έχει σημασία (και άρα αξία) είναι να κάνουμε πάντα το καλύτερο που μπορούμε και να εκμεταλλευόμαστε όσο γίνεται καλύτερα τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται.

Από την άποψη αυτή η Εθνική Ελλάδας δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένη μιας και ΔΕΝ εκμεταλλεύτηκε όπως μπορούσε (και έπρεπε) τις ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν. Αν το είχε κάνει θα ήταν σήμερα σε λίγο καλύτερη θέση. Από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν την ωφελεί να μείνει στην καλή εμφάνιση (για τα δεδομένα της πάντα) εκτός έδρας στην Ισπανία και χθες όσο το σκορ ήταν στο μηδέν με την Σουηδία. Όπως και στη ζωή το ζήτημα στον Αθλητισμό είναι το αποτέλεσμα (σε συνάρτηση πάντα με το Ήθος και ποτέ χωρίς αυτό).

Το πρόβλημα με τις Εθνικές Ομάδες σε μεγαλύτερο βαθμό από τους συλλόγους είναι η επιλογή της σωστής προσωπικότητας προπονητή. Προφανώς και δεν υπάρχει κάποιος προπονητής που να είναι απολύτως αποδεκτός απ’ όλους. Επιπλέον, το ζήτημα δεν είναι μόνον η αποδοχή του (κυρίως από τους παίκτες) που είναι και η βάση της επιτυχίας, αλλά ο τρόπος διαχείρισης της ομάδας. Έτσι ένας προπονητής αγαπητός από τους παίκτες δεν σημαίνει ότι θα είναι και επιτυχημένος.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Εθνική θ’ αποκλειστεί για άλλη μια φορά. Έτσι η «επόμενη μέρα» της έχει να κάνει με την απόφαση για το πρόσωπο του προπονητή. Ωστόσο, όπως και στους συλλόγους η απόφαση αυτή είναι απόρροια του πως φαντάζονται την Εθνική Ομάδα αυτοί που διοικούν την Ομοσπονδία και κυρίως πόσο μεγάλο (ή μικρό) μέγεθος την θεωρούν. Για την ώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή. Σε λίγο καιρό θα ξέρουμε.

13 Οκτώβρη 2021
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 765 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ Η ΖΩΗ)