Font Size

SCREEN

Cpanel

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ «BIG 5»ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2 ΝΙΚΕΣ – 3 ΗΤΤΕΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ «BIG 5»ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(2 ΝΙΚΕΣ – 3 ΗΤΤΕΣ)

Η δέκατη αγωνιστική έβρισκε τους «BIG 5» να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε τέσσερα παιχνίδια (αφού Α.Ε.Κ. και «γνήσιος Γαύρος» έπαιζαν μεταξύ τους). Και τα τέσσερα παιχνίδια προοιωνίζονταν ενδιαφέροντα καθώς σε κανένα δεν υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί. Πρώτος χρονικά αγωνιζόταν το Σάββατο ο Άρης εντός έδρας με αντίπαλο τον Πας Γιάννινα. Την Κυριακή τη σκυτάλη έπαιρνε ο «Γαύρος του Βορρά» ο οποίος το βράδυ αντιμετώπιζε στο Περιστέρι τον Ατρόμητο. Την ίδια ώρα στο Μαρούσι οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας διασταύρωναν τα ξίφη τους. Το πρόγραμμα έκλεινε την Δευτέρα ο Παναθηναϊκός στη Λαμία. Η νίκη για καθέναν από τους «BIG 5» ήταν από κάθε άποψη κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Η δέκατη αγωνιστική αποδείχτηκε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα μιας και το αποτέλεσμα του αγώνα του Χαριλάου κάθε άλλο παρά αναμενόμενο ήταν. Αν νίκαγε ο Άρης δεν θα ήταν ιδιαίτερη έκπληξη μιας και ο Πας Γιάννινα μέχρι τώρα δεν είχε δείξει κάτι ιδιαίτερο. Αν ερχόταν ισοπαλία και πάλι δεν θα μας σόκαρε. Στο κάτω-κάτω ο Άρης δεν είναι και η καλύτερη ομάδα στην επίθεση. Ωστόσο, την ήττα του Άρη και μάλιστα με 5-0 (ημίχρονο (2-0) δεν την περίμενε κανείς εκτός ίσως απ’ όσους είχαν στοιχηματίσει πάνω της. Έτσι, αυτοί που μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έψαξαν τις αποδόσεις που αυτό έδινε ήταν απολύτως δικαιολογημένοι. Εγώ, απλά, να θυμίσω (και όσοι δεν το γνωρίζουν να το μάθουν) πως το πρώτο παιχνίδι που στήθηκε για το στοίχημα ήταν στην Αγγλία της δεκαετίας του ’50. Ο αγώνας ήταν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ και έληξε 0-0. Στο 0-0 στοιχημάτισαν οι παίκτες και των δύο ομάδων.

Το βράδυ της Κυριακής η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη καλούνταν να περάσει νικηφόρα από το Περιστέρι όπου αντιμετώπιζε τον Ατρόμητο που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Με νίκη θα ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί κάθε αποτέλεσμα του ντέρμπι που την ίδια ώρα λάμβανε χώρα στο Ο.Α.Κ.Α. Ωστόσο, οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να χάσουν με το «καθαρό» 2-0 και έτσι να μην μπορούν να καρπωθούν οποιοδήποτε στραβοπάτημα ενός εκ των δύο (ή και των δύο σε περίπτωση ισοπαλίας) πρωτοπόρων που έπαιζαν μεταξύ τους.

Την ίδια ώρα η «Α.Ε.Κ. του Μελισσανίδη» καλούνταν με μια νίκη να κάνει την επανεκκίνηση. Η τελικά δεν ήρθε ποτέ κυρίως λόγω της έλλειψης ποιότητας των «κιτρινόμαυρων» οι οποίοι απέδειξαν ότι έχουν ακόμα πολλά καρβέλια να φάνε για να φτιάξουν μια ομάδα αντάξια της ιστορίας και του ονόματος της. Οι «γνήσιοι Γαύροι» εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των γηπεδούχων κατάφεραν να φύγουν και πάλι νικητές από το Ο.Α.Κ.Α. αυξάνοντας την διαφορά στους 6β.

Έτσι, αφού μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής δεν άλλαξε κάτι στην κατάταξη της κορυφής το ενδιαφέρον εστιάστηκε αποκλειστικά στο αν ο Παναθηναϊκός θα κατάφερνε να πετύχει την πρώτη εκτός έδρας νίκη του νικώντας στην Λαμία την τοπική ομάδα (κάτι που θεωρητικά ήταν αναμενόμενο, αλλά όχι και σίγουρο για τον φετινό Παναθηναϊκό). Μια νίκη η οποία στο ημίχρονο φαινόταν μακρινή μιας και η Λαμία προηγούνταν με 1-0. Η ισοφάριση λίγο μετά το 10λεπτο του β’ ημιχρόνου έδειξε ότι υπήρχε ζωή ακόμα στους «πράσινους» οι οποίοι όμως έπρεπε να περιμένουν το τελευταίο 5λεπτο για να φύγουν νικητές με 3-1.

Στο τέλος της (δέκατης αγωνιστικής) ημέρας ο «γνήσιος Γαύρος» ήταν ο πολύ μεγάλος κερδισμένος με μεγάλους χαμένους στον αντίποδα τον Άρη, την Α.Ε.Κ. και τον ιμιτασιόν «Δικέφαλο». Στους κερδισμένους πρέπει να συγκαταλεγεί και ο Παναθηναϊκός ο οποίος με το διπλό στη Λαμία κέρδισε λίγους πόντους ζωής και ηρεμίας. Το τέλος της αγωνιστικής βρήκε την Α.Ε.Κ. να έχει την καλύτερη επίθεση (22) και μια από τις χειρότερες άμυνες (13) μαζί με τον «Γαύρο του Βορρά» μπροστά μόνο από Λαμία (14), Ατρόμητο (18), Απόλλωνα (19) και Βόλο (20).

23 Νοέμβρη 2021
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 665 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ «BIG 5»ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2 ΝΙΚΕΣ – 3 ΗΤΤΕΣ)