Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ Ο «ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΑΥΡΟΣ» ΔΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ (ΑΛΛΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Ο «ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΑΥΡΟΣ» ΔΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
(ΑΛΛΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ)

Τελείωσε και η φετινή Ευρωπαϊκή περιπέτεια των ομάδων μας με τον αποκλεισμό στην 8αδα και του τελευταίο εκπροσώπου μας του «Γαύρου του Βορρά». Μετά και τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων η Χώρα μας κατέλαβε την 15η θέση της κατάταξης της UEFA με ότι αυτό συνεπάγεται για την μεθεπόμενη περίοδο. Ειλικρινά έχω βαρεθεί την προπαγάνδα «ασπρόμαυρων» και «ερυθρόλευκων» ν’ αποδείξουν ποιος οφείλει σε ποιον. Από τη μια κριτική για τα 27 χρόνια αποτυχίας παρά τον πακτωλό χρημάτων που έχουν εισρεύσει στο Ταμείο των «ερυθρόλευκων» από την UEFA και από την άλλη ο καβγάς για το Ευρωπαϊκό ranking (επιμέρους και συνολικό).

Επί της ουσίας ΔΕΝ έχει καμία εκτός της προπαγάνδας σημασία ο συγκεκριμένος καβγάς. Δεν έχει γιατί προφανώς κάθε ομάδα προσπαθεί πρώτα και κύρια για τον εαυτό της. Δεν μπορεί (ακόμη και να θέλει) να κάνει τίποτα για το «κοινό καλό». Μιας και το «κοινό καλό» είναι συνισταμένη των προσπαθειών και των υπολοίπων ομάδων. Προφανώς, είναι καλό για κάθε «μεγάλη ομάδα» να υπάρχουν και άλλες αναλόγου μεγέθους στη χώρα της. Γιατί αν υπάρχουν, η χώρα της θα είναι σταθερά στους πάνω ορόφους της κατάταξης με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο προσπάθειας στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις. Μόνο που για να υπάρξουν περισσότερες της μιας ομάδας πρέπει οι υπόλοιπες είτε να έχουν ιδιοκτήτες με «βαριά πορτοφόλια» είτε η πρόσβαση τους στις «Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις» να μην εμποδίζεται.

Συνεπώς, το μόνο που έχει πραγματικά (και πρακτικά) ενδιαφέρον είναι να είσαι σε θέση να εκμεταλλευτείς την δουλειά (αποτελέσματα) όλων των υπολοίπων ομάδων▪ οι οποίες για να συνεισφέρουν πρέπει να είναι δυνατές έτσι ώστε να προχωρήσουν κάμποσο στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις. Στο κάτω-κάτω σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας π.χ. τις επιστήμες ο ένας «πατά» (εκμεταλλεύεται) την δουλειά των προηγούμενων που άνοιξαν σ’ αυτόν τον δρόμο.

Μόνον η επιτυχημένη εκμετάλλευση της προσπάθειας των άλλων (χωρίς ταυτόχρονα να τους απειλείς με εξαφάνιση επειδή μπορείς) φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα και ταυτόχρονα είναι και μια αναγνώριση ότι χωρίς αυτούς εσύ δεν θα ήσουν αυτός που έγινες. Το αντίθετο είναι σαν να περιμένουμε μια ομάδα με 11 αστέρες και χωρίς 4-5 «εργάτες» να κυριαρχεί στο Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο.

Από τη στιγμή, όμως, που δεν υπάρχει επιτυχημένη εκμετάλλευση του κόπου των άλλων αρχίζει η γκρίνια και η προσπάθεια ο ένας να φάει τις σάρκες του άλλου. Μια προσπάθεια η οποία όχι μόνο αποτυγχάνει και αυτή αλλά ακόμη και αν πετύχαινε δεν θα είχε κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα. Οπότε, το μόνο που απομένει είναι η εκατέρωθεν προπαγάνδα προς τέρψη μόνο των φανατικών κάθε πλευράς. Κάτι σαν τις «ζαχαρωτές τουφεκιές» που τραγουδά ο Γιάννης Χαρούλης.

21 Απρίλη 2022
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 1265 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ Ο «ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΑΥΡΟΣ» ΔΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ (ΑΛΛΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ)