Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ «5 ΜΕΓΑΛΟΙ» ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΛΕΪ-ΟΦ (2 ΝΙΚΕΣ – 2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ - 1 ΗΤΤΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ «5 ΜΕΓΑΛΟΙ» ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΛΕΪ-ΟΦ
(2 ΝΙΚΕΣ – 2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ - 1 ΗΤΤΑ)

Όσο πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των πλέι-οφ, τόσο σημαντικότερη καθίσταται κάθε νίκη που πετυχαίνουν οι «5 Μεγάλοι» οι οποίοι διεκδικούν τα τέσσερα Ευρωπαϊκά εισιτήρια. Μπορεί ο Πας Γιάννινα να μην έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρώπη, αλλά αυτό κάθε άλλο παρά σημαίνει πως θα κάτσει να γίνει «σάκος του μποξ» για τους υπόλοιπους. Έτσι το απογευματινό του εκτός έδρας παιχνίδι στο Π. Φάληρο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δύο ώρες μετά στο «Απ. Νικολαΐδης» ο Π.Α.Ο. υποδεχόταν τον τρίτο Άρη. Τελευταίο παιχνίδι του προγράμματος ήταν το βραδινό ντέρμπι των δύο Δικεφάλων στη Τούμπα. Και οι τρείς αγώνες ήταν για διαφορετικούς λόγους ενδιαφέροντες, αλλά οι δύο ήταν «ζωής και θανάτου».

Ο αγώνας στο «Καραϊσκάκης» ήταν από πολλές απόψεις κομβικός για τους γηπεδούχους. Δεν έπρεπε μόνο να κερδίσουν έτσι ώστε να διατηρήσουν μια άνετη διαφορά έναντι του «Γαύρου του Βορρά» εκμεταλλευόμενοι τυχόν βαθμολογική απώλεια του. Ήταν πολύ περισσότερο που όφειλε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο. Από τη οι γηπεδούχοι που έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουν και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι κατέβηκαν με ελλείψεις για να χάσουν, αλλά όχι και για να ξεφτιλιστούν. Αν οι «γνήσιοι Γαύροι» είχαν καταφέρει να πάνε στ’ αποδυτήρια με το 2-0 θα ήταν το πρώτο στοιχηματικό φαβορί για μια εύκολη επικράτηση. Το γεγονός ότι στο ημίχρονο το σκορ ήταν 2-1 έδινε στα υπόλοιπα 45’ κάποιο ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον που χτύπησε κόκκινο όταν στο 80’ ο Πας Γιάννινα ισοφάρισε. Τα τελευταία λεπτά είχαν ακριβώς την εικόνα που θ’ αναμέναμε. Οι Γιαννιώτες κλεισμένοι στην περιοχή τους να κόβουν αλλά… και οι «ερυθρόλευκοι» να πιέζουν για το γκολ της νίκης το οποίο και τελικά πέτυχαν. Το 3-2 εκτός από ακριβές σκορ ήταν και ένα «χορταστικό» over (το οποίο, όμως, είχε ήδη επιτευχθεί από το ημίχρονο).

Ο αγώνας των 7 μ.μ. στο «Απ. Νικολαΐδης» ήταν κομβικός και για τις δύο ομάδες. Από τη μια για τον Π.Α.Ο. που ισοβαθμεί με την Α.Ε.Κ. και από την άλλη για τον φιλοξενούμενο Άρη ο οποίος έχει 2β. περισσότερους. Το α’ ημίχρονο κύλησε ακριβώς όπως το περιμέναμε με τους γηπεδούχους να πιέζουν και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κρατήσουν το μηδέν όσο γίνεται περισσότερο. Στο διάστημα αυτό το κέρδος για τους «πράσινους» ήταν εκτός από το γκολ και το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε με την αποβολή του Καμαρά στο τέλος του ημιχρόνου. Έτσι, το ερώτημα για το β’ ημίχρονο ήταν αν ο Π.Α.Ο. θα κατάφερνε να διαχειριστεί τα δύο αυτά πλεονεκτήματα του ή αν θα επεδείκνυε τάσεις αυτοχειρίας. Τάσεις από τις οποίες τον έσωσε κυρίως η τύχη και το άγχος των Θεσσαλονικέων και λιγότερο η ικανότητα των παικτών του. Η τελική με 1-0 νίκη ήταν αρκετή για να προσπεράσει τον Άρη και να πιάσει την 3η θέση.

Ο τελευταίος αγώνας του προγράμματος ήταν περισσότερο σημαντικός για τον φιλοξενούμενο «γνήσιο Δικέφαλο» παρά για τον «ιμιτασιόν» μιας και οι κιτρινόμαυροι θέλουν να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται μπας και βγουν στην Ευρώπη. Το α’ ημίχρονο ήταν ακριβώς όπως αναμενόταν αφού και οι δύο Δικέφαλοι καίγονταν για τη νίκη. Η αισχρή αμυντική λειτουργία της Α.Ε.Κ. τόσο στο γκολ που ακυρώθηκε όσο και σ’ αυτό που δέχτηκε της στέρησε το δικαίωμα να πάει προηγούμενη στ’ αποδυτήρια. Η κατάσταση δεν άλλαξε στο β’ ημίχρονο όπου οι δυνατές μονομαχίες και τα νεύρα μαζί με την κούραση επικράτησαν αναδεικνύοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες. Με την ισοπαλία αυτή οι «ασπρόμαυροι» είδαν την διαφορά τους από τους «ερυθρόλευκους» ν’ αυξάνει κατά 2β.

Στο τέλος της ημέρας το μόνο που μπορούσε ν’ αλλάξει ήταν οι θέσεις των ομάδων από την τρίτη μέχρι την πέμπτη θέση. Τελικά, εκτός του προσπεράσματος του Άρη από τον Π.Α.Ο. ο οποίος είναι πλέον 3ος και την αύξηση της διαφοράς των δύο πρώτων στους 2β., η μόνη ουσιαστική αλλαγή ήταν η μείωση της διαφοράς μεταξύ Άρη και Α.Ε.Κ. στον 1β. Πλέον η επόμενη 7η αγωνιστική αποκτά ιδιαίτερη σημασία, ειδικά τη στιγμή που μεσοβδόμαδα γίνεται το εξ αναβολής παιχνίδι των δύο Γαύρων στην Θεσσαλονίκη. Ένα παιχνίδι, το οποίο αναλόγως του αποτελέσματος μπορεί να καθορίσει και την αγωνιστική διάθεση των «γνήσιων Γαύρων» έναντι του Άρη.

02 Μάη 2022
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 568 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ «5 ΜΕΓΑΛΟΙ» ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΛΕΪ-ΟΦ (2 ΝΙΚΕΣ – 2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ - 1 ΗΤΤΑ)