Font Size

SCREEN

Cpanel

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ; (ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟ 2023;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ;
(ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟ 2023;)

Η κατασκευή του νέου μας γηπέδου στον ίδιο χώρο με το προηγούμενο ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα για μια σειρά Διοικήσεων και Ιδιοκτητών. Πρώτη η ENIC άνοιξε τον χορό διερευνώντας την πιθανότητα τμηματικής ανακατασκευής του χωρίς να γκρεμιστεί όλο ώστε ν’ απαιτηθεί νέα Οικοδομική Άδεια. Ωστόσο, η προοπτική αυτή δεν προχώρησε. Επόμενη Διοίκηση η οποία μάλιστα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον κατασκευαστικό οργασμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ήταν αυτή του Γρανίτσα. Ο Γρανίτσας παρά τα όσα του χρεώνονται για την ευπιστία του απέναντι στις υποσχέσεις που του δόθηκαν και για το γκρέμισμα του γηπέδου ήταν αυτός που έφτασε να εκδώσει Οικοδομική Άδεια. Δυστυχώς, για οικονομικούς λόγους το σχέδιο δεν προχώρησε.

Η επόμενη Διοίκηση που είχε το πιο μεγαλεπήβολο σχέδιο για το νέο μας γήπεδο ήταν αυτή του Ντέμη. Μόνο που η δημιουργία μιας «ΑΕΚούπολης» θα έπρεπε να γίνει μακριά από την Ν. Φιλαδέλφεια προκειμένου να υπάρχει άπλετος χώρος για την δημιουργία πολλών εμπορικών χώρων. Και αυτό, όμως, το σχέδιο δεν πήγε μακρύτερα από μια (μικρή) σειρά συναντήσεων και κάποιες φωτογραφίες με υπουργούς της Κυβέρνησης της Ν.Δ. επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή.

Τελευταίος σταθμός (που θα έλεγε και ο Σεφεριάδης) του γηπεδικού δράματος της ομάδας ήταν η Διοίκηση Μελισσανίδη. Ο Μελισσανίδης έχτισε ένα γήπεδο με πολλά νομικά ζητήματα τα οποία έχουμε όλα αυτά τα χρόνια αναδείξει και δεν είναι του παρόντος. Οι σχέσεις του με την Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η ψηφοθηρία των προηγούμενων τον βοήθησαν να τα ξεπεράσει όπως-όπως. Αυτό, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ήταν η χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου γηπέδου.

Όσοι έχετε παρακολουθήσει έστω και σε τίτλους τα σχετικά δημοσιεύματα θυμάστε την πρακτικά άγονα Α.Μ.Κ. της «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» με δημόσια εγγραφή, τα δημοσιεύματα για έκδοση ομολογιακού δανείου, την έκδοση δανείου με εγγύηση τη σύμβαση ονοματοδοσίας ή την κατασκευή με τα λεφτά που θα έπαιρνε από την ονοματοδοσία. Τίποτα απ’ όλα αυτά ΔΕΝ ευοδώθηκε. Και όλα αυτά έχοντας καβάντζα τα 20 εκ. Ευρώ που είχε υποσχεθεί ο Σγουρός όταν ήταν Περιφερειάρχης.

Τελικά εκτός από τα 20 εκ. που είχαν δεσμευθεί για την Β’ Φάση κατασκευής (και τα οποία μετά την δημοπράτηση έπεσαν στα περίπου 10,5 εκ.) η Περιφέρεια Αττικής πληρώνει και για τον εξοπλισμό του γηπέδου με κάτι παραπάνω από 14 εκ. Ευρώ. Το τελευταίο αυτό κομμάτι το ανέλαβαν η COSMOTE όσο αφορά τα ηλεκτρονικά και η θυγατρική του Ο.Π.Α.Π. NEUROSOFT της οποίας το αντικείμενο δραστηριότητας δεν έχει καμία σχέση την πυρασφάλεια και τον γηπεδικό εξοπλισμό.

Θεωρητικά και οι δύο εταιρείες θα έπρεπε με το τέλος του Καλοκαιριού να παραδώσουν τα έργα που ανέλαβαν για να τα παραλάβει η Περιφέρεια, να τα πληρώσει και να αδειοδοτήσει το γήπεδο. Θεωρητικά… Γιατί όπως αποκαλύπτουμε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής έδωσε στη μεν NEUROSOFT παράταση ενός μήνα για να ολοκληρώσει τις εργασίες που έχει αναλάβει, δηλαδή μέχρι τις 12/09/2022, στη δε COSMOTE παράταση έξι μηνών, δηλαδή μέχρι τις 12/03/2023 για να ολοκληρώσει τα δικά της!!! (βλέπε εδώ).

Γι’ αυτό και εμείς αναρωτιόμαστε χθες για ποιο γήπεδο αγόρασαν εισιτήρια διαρκείας όλοι αυτοί οι ΑΕΚτζήδες. Το έγγραφο είναι αδιάψευστο και για τον λόγο αυτό πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις σ’ όλους τους ΑΕΚτζήδες.

Προκειμένου να είναι πλήρης η ενημέρωση σας ακολουθεί η περιγραφή των έργων που αφορά η παράταση:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ                                ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 15 – 17
Τ.Κ.: 117 43 Αθήνα
Τηλ.: 213 20 63 538
          213 20 63 776

Συνεδρίαση 7η

Απόφαση υπ’ αριθμ. 391/2021

Στην Αθήνα, σήμερα στις 17-02-2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 μ.μ., έλαβε χώρα διά τηλεδιάσκεψης, σε εφαρμογή της από 11/03/2020 Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 55/τ.Α΄/11-3-20), η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ύστερα από την υπ’ αριθ. πρωτ: 121452 πρόσκληση του Προέδρου της η οποία κοινοποιήθηκε νόμιμα στα μέλη της στις 11-02-2021.

Η Επιτροπή συνεδριάζει στις 17/02/2021 και ώρα 14:00μ.μ. έπειτα από ανακοινώσεις αναβολής που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής, στις 16/02/2021 και 17/02/2021.

Θέμα 50ο

Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ερασιτεχνικού Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως» για την υλοποίηση της προμήθειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 14.221.205.86 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Σύμφωνα με τις με αρ. 300/2020 και 301/2020 Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η προμήθεια με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ» είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής καθώς και στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2021.

Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης είναι η συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για την υλοποίηση της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια Εξοπλισμού για την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ», με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα πρόκειται για προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού στη παρούσα Φάση του έργου, και περιλαμβάνονται οι εξής επιμέρους εγκαταστάσεις Ασθενών Συστημάτων:

1) Εγκαταστάσεις Συστημάτων Δικτύωσης, Πληροφορικής και Ασφαλείας,

2) Εγκαταστάσεις Ήχου, Εικόνας, Οπτικοακουστικών και Τηλεοπτικής Μετάδοσης,

3. Αναλυτικότερα στο πλαίσιο της παρούσας προμήθειας θα υλοποιηθούν :

1. Εγκαταστάσεις Συστημάτων Δικτύωσης, Πληροφορικής και Ασφαλείας

Αντικείμενο της εγκατάστασης αποτελεί η προμήθεια, εγκατάσταση, προγραμματισμός και παράδοση σε πλήρη λειτουργία των παρακάτω επιμέρους συστημάτων:

1.1 Συστήματα αίθουσας τύπου,

1.2 Δίκτυο οπτικών ινών

1.3 Κέντρο ελέγχου ασφαλείας

1.4 Σύστημα ασύρματης δικτύωσης

1.5 Σύστημα ενσύρματης δικτύωσης

1.6 Εξοπλισμός κέντρου δεδομένων

1.7 Κεντρικός εξοπλισμός ασφάλειας πληροφοριών

1.8 Σύστημα ελέγχου πρόσβασης

1.9 Σύστημα ελέγχου εισιτηρίων

1.10 Τηλεφωνικό κέντρο – συσκευές

1.11 Σύστημα ενδοεπικοινωνίας

1.12 Κλειστό σύστημα παρακολούθησης

1.13 Σύστημα κεντρικής διαχείρισης συστημάτων ασφαλείας

1.14 Σύστημα συναγερμού

1.15 Σύστημα πυρανίχνευσης

1.16 Κέντρα δεδομένων

Οι εγκαταστάσεις θα γίνουν σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στα σχέδια, τεύχη (περιγραφές – προδιαγραφές κ.λπ στοιχεία) της ανανεωμένης μελέτης και περιλαμβάνεται η τοποθέτηση των καλωδίων και οι σχετικές οδεύσεις.

2. Εγκαταστάσεις Ήχου, Εικόνας, Οπτικοακουστικών και Τηλεοπτικής Μετάδοσης,

Αντικείμενο της εγκατάστασης είναι η προμήθεια, εγκατάσταση, προγραμματισμός και παράδοση σε πλήρη λειτουργία των παρακάτω επιμέρους συστημάτων:

2.1 Σύστημα ανακοινώσεων

2.2 Σύστημα ενισχυμένου ήχου

2.3 Σύστημα ζωντανής ροής σταδίου

2.4 Σύστημα ρολογιών σταδίου

2.5 Φωτιστικό σύστημα παραγωγής αγώνων

2.6 Σύστημα δυναμικής προβολής

2.7 Εξοπλισμός δημοσιογράφων

2.8 Σύστημα τηλεοπτικών μεταδόσεων

2.9 Σύστημα διαχείρισης εικόνας, χρονισμού και σκορ

2.10 Σύστημα προβολής κερκίδων

2.11 Σύστημα προβολής εισόδου

Οι εγκαταστάσεις θα γίνουν σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στα σχέδια, τεύχη (περιγραφές – προδιαγραφές κ.λπ στοιχεία) της ανανεωμένης μελέτης και περιλαμβάνεται η τοποθέτηση των καλωδίων και οι σχετικές οδεύσεις.

Τέλος πατώντας στη φωτογραφία βλέπετε και το αντίστοιχο κόστος.

Μετά απ’ όλα τα παραπάνω, όπως επίσης και μετά την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της Β’ Φάσης Κατασκευής πρέπει επισήμως να δοθούν εξηγήσεις στον κόσμο της Α.Ε.Κ., ο οποίος εξαιτίας του νέου γηπέδου δέχθηκε αδιαμαρτύρητα το πικρό ποτήρι της Γ’ Εθνικής και ανέχθηκε να βλέπει την ομάδα της καρδιάς του να γίνεται κλωτσοσκούφι κάθε κανονικής ομάδας.

Νισάφι πια!

11 Αυγούστου 2022
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 1265 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ; (ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟ 2023;)