10/04/2016
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΓΓΑΡΕΙΟΜΑΧΟΙ. ΝΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ. - Ν.1.
Η δουλειά της Εφορευτικής Επιτροπής σε μια εκλογική αναμέτρηση είναι ουσιαστική και σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται στην αγγαρεία της καταμέτρησης και της σύνταξης του πρακτικού εκλογής. Κανονικά η Εφορευτική Επιτροπή θα πρέπει να κρίνει επί της ουσίας κάθε ζήτημα που θ' ανακύψει. Θα έπρεπε για τον λόγο αυτόν να γνωρίζει καλά τόσο το Καταστατικό (ειδικά το άρθρο 6) όσο και τον Ν. 2725/1999 (ειδικά το άρθρο 3).
επειδή αμφιβάλουμε ότι θα έχουν πρόχειρες και τις δύο διατάξεις που αναφέραμε παραπάνω τους δίνουμε από τώρα την ευκαιρία (αλλά και στους υπόλοιπους που διαβάζετε αυτό το σχόλιο) να εντρυφήσουν στην ουσία των διατάξεων.
Στο άρθρο 6 και συγκεκριμένα στην παράγραφο 1β ορίζεται ότι:
"Μετά πάροδο ενός έτους από την εγγραφή τα νέα μέλη αποκτούν δικαίωμα να εκλεγούνκαι εκλέγονται..."
Πόσοι από τους υποψηφίους του συνδυασμού "ΖΗΤΩ Η Α.Ε.Κ." είναι μέλη του Σωματείου πρίν την προκήρυξη των εκλογών;
Στο ίδιο άρθρο (6) και στην παράγραφο 5 ορίζεται:
"Τέλος απαγορεύεται να είναι μέλη όσοι έχουν καταδικασθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για τα αδικήματα που προβλέπονται ατό άρθρο 3 παρ, 1 του ν.2725/1999 καθώς και όσοι εμπίπτουν στις υπόλοιπες διατάξεις του ίδιου άρθρου."
Παρακάμπτοντας τα κακουργήματα της παραγράφου 1 ας δούμε τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 3 του Ν. 2725/1999 (τις "υπόλοιπες διατάξεις του ίδιου άρθρου." που λέει και το Καταστατικό). Συγκεκριμένα σύμφωνα με πιστή απόδοση του κειμένου του νόμου:
"Το προσωπικό του σωματείου μπορεί ν' αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους αφού περάσει ένα έτος μετά την διακοπή της εργασιακής σχέσης με αυτό".
Αν σ' αυτό το διάστημα προσθέσουμε και το ένα έτος στο οποίο ως μέλη δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, τότε -όσοι είχαν υπαλληλική σχέση με το σωματείο- πρέπει να περιμένουν 2 χρόνια μετά την διακοπή της για ν' αποκτήσουν τα πλήρη δικαιώματα του μέλους.
Στην ίδια παράγραφο αναφέρεται ότι:
"...και μέλη του διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ανώνυμης εταιρείας".
Προσοχή! Το άρθρο 3 του Ν. 2725/1999 αναφέρεται σε όσους δεν έχουν το δικαίωμα να είναι έστω μέλη ενός αθλητικού σωματείου. Πόσο μάλλον να είναι και υποψήφιοι. Περισσότερα όμως γι' αυτό στο επόμενο σχόλιο μας.






















































































