Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΔΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ

ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΜΑΣ.

ΣΚΟΠΙΜΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ=ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
(ΑΝΤΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ)

Υπάρχουν πολλοί ΑΕΚτζήδες που αναρωτιούνται σχετικά με τούς λόγους τού σημερινού ξεπεσμού μας. Αρκετοί από αυτούς τήν αποδίδουν στήν μέχρι τώρα έλλειψη κάποιου παντοδύναμου οικονομικά αλλά και αποτελεσματικού διοικητικά παράγοντα. Έλλειψη η οποία αν και όταν αναπληρωθεί θα μας ξανακάνει τόσο δυνατούς όσο ήμασταν τήν εποχή τού «θείου Λουκά» ή αντίστοιχα κατά τήν περίοδο τών «Μελισσανίδη-Καρρά».

Τά προηγούμενα 2-3 χρόνια όταν είχε γίνει πλέον κατανοητό πώς η υποχρηματοδότηση τής εταιρείας από τούς τότε μετόχους θα ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, σχεδόν όλα τά ΑΕΚτζήδικα μέσα είχαν αποδυθεί σε έναν απέλπιδα αγώνα επιβίωσης στίς νέες συνθήκες. Από τη μιά έπρεπε να εκφράσουν τόν «λαό τής ΑΕΚ» όπως εκείνα τόν αντιλαμβάνονταν και από τήν άλλη

ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ «ΞΥΠΝΟΥΝ» ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ
(ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Π.Α.Ο. & Π.Α.Ο.Κ.)

Ένα μήνα πρίν (στις 27 Ιούλη συγκεκριμένα) είχαμε σχολιάσει (βλέπε εδώ) την ανακοίνωση της 15ης Ιούλη 2017 της Θύρας 13. Τότε -όπως και κάθε φορά άλλωστε- είχαμε επιχειρηματολογήσει ότι ευθύνη για την κατάσταση στον ποδοσφαιρικό Π.Α.Ο. ΔΕΝ έχει μόνον ο Ιδιοκτήτης του Γιάννης Αλαφούζος. Τις μεγαλύτερες ευθύνες έχουν οι οπαδοί, οι οποίοι επιμένουν πεισματικά να ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ να καταλάβουν ότι η μέχρι σήμερα στάση τους είναι η πηγή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ομάδες τους. Ανέκαθεν αυτή η ιστοσελίδα υποστήριζε (και συνεχίζει να υποστηρίζει) ότι οι Π.Α.Ε. θα έπρεπε επί της ουσίας να λειτουργούν ως μεγάλες εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες.

ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
(«ΡΕ ΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ;»)

Σε σχόλιο μας την βδομάδα μετά τό Πάσχα (23 Απρίλη) με αφορμή δύο κείμενα τού συμπαθή (τουλάχιστον σ’ εμάς) Ν. Αγγελίδη κάναμε μιά σύντομη παρέμβαση στο θέμα των απλήρωτων εργαζομένων της Ερασιτεχνικής. Σε πρόσφατο (08 Μάη) κείμενο του ο Νίκος εκφράζει τήν έκπληξη του (για άλλη μιά φορά) για την οικονομική κατάντια του Σωματείου που και ο ίδιος υπηρέτησε ως έφορος του τμήματος ποδηλασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.
(Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑΣ)

Με αφορμή σχόλιο του πολύ ενδιαφέροντος blog SPORT STRIUNFO σχετικά με τό βιβλίο για την ιστορία της Α.Ε.Κ. (βλέπε εδώ) έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Κατ’ αρχάς δεν μας παραξενεύει η μικρή ζήτηση, καθότι η τιμή τών 50 ευρώ είναι υπερβολική. Άλλα λευκώματα πωλούνται πλέον κατά μέσο όρο στα 35 ευρώ, τιμή η οποία για πολλούς από μας συνεχίζει να είναι απαγορευτική.

ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «A.E.K. FC DEVELOPMENT NETWORK ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.Κ.-ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.» - ΜΕΡΟΣ Ζ’
(ΣΥΝΟΨΗ & Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ»)

(ΜΕΡΟΣ Α'), (ΜΕΡΟΣ Β'), (ΜΕΡΟΣ Γ'), (ΜΕΡΟΣ Δ'), (ΜΕΡΟΣ Ε'), (ΜΕΡΟΣ ΣΤ')

Η «A.E.K. FC DEVELOPMENT NETWORK ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.Κ.-ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.» μπήκε αιφνιδιαστικά στη ζωή μας μέσω μιας επιστολής στην οποία ο συντάκτης της εξέφραζε την απορία γιατί η Απόδειξη Λιανικής Πώλησης που έλαβε από την ηλεκτρονική μπουτίκ της Π.Α.Ε. δεν έγραφε Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Αν το ζήτημα ήταν μόνο η απάντηση στην απορία του «αδερφού» μας τα πράγματα θα ήταν εύκολα. Ωστόσο εκτός της απάντησης προκύπτουν και άλλα γενικότερα ζητήματα, τα οποία εκτός και πέρα από τα πρόσωπα που κάθε φορά αφορούν έχουν να κάνουν με τον τρόπο σκέψης και δράσης του Ελληνικού Κράτους όπως αυτός εκφράζεται (κυρίως αλλά όχι μόνο) από τα νομοθετήματα του.

Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.Κ. ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ

Είναι γνωστά από χρόνια τα οικονομικά προβλήματα της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. Και αν παλιότερα υπήρχε η "δικαιολογία" της αδύναμης οικονομικά διοίκησης τής Original, η οποία υποτίθεται πως "έσωσε" το Σωματείο από την καταστροφή (για την οποία ήταν η ίδια εν μέρει υπεύθυνη, επειδή στις εκλογές του 2005 πήγε με τόν εκλεκτό του Ντέμη και όχι με τόν "Τίγρη"), τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει η ίδια δικαιολογία.

 

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ…
(ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ)

Συνεχίζοντας την πρόσφατα δημιουργηθείσα παράδοση σας αφιερώνουμε τά παρακάτω άσματα τά οποία ειλικρινά ελπίζουμε να βοηθήσουν στην κάθαρση της ψυχής σας…:

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ…

ΑΚΡΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ)…

3 Φλεβάρη «Μέρα Ανεξαρτησίας»

Πάντα η αναδίφηση στό ιστορικό παρελθόν μας δίνει χρήσιμα συμπεράσματα, αρκεί να είμαστε έτοιμοι να τά χρησιμοποιήσουμε. Σαν σήμερα 3 Φλεβάρη με τό νέο ημερολόγιο (Γρηγοριανό) τό 1830 υπογράφηκε στό Λονδίνο τό «Πρωτόκολλο του Λονδίνου» ή όπως έμεινε στήν ιστορία η «Συνθήκη της Ανεξαρτησίας». Αν και κάποιος εύλογα θα πίστευε πώς συμβαλλόμενα μέρη τής Συνθήκης αυτής θα ήταν η Ελλάδα και η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ωστόσο τήν παραπάνω Συνθήκη συνομολόγησαν μεταξύ τους η Αγγλία, η Ρωσία και η Γαλλία (η αντίστοιχη τότε τρόικα ή αλλιώς «οι τρείς Προστάτιδες Δυνάμεις»), αφού μετά τόν θάνατο τού Μέττερνιχ η Αυστρία δεν έπαιζε κάποιο ουσιαστικό ρόλο στα ευρωπαϊκά ζητήματα.

«ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ TOY»

(SPORT-FM 02/02/2014, ΓΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ)

Τι μπορεί να γράψει ένας αθλητικός συντάκτης σε ιστοσελίδα όταν η ομάδα της οποίας καλύπτει τις δραστηριότητες έπαιζε την προηγούμενη μέρα και έχει ήδη γράψει για το παιχνίδι; Όχι πολλά είναι η αλήθεια. Συνήθως γράφουν είτε για μεταγραφές είτε για τα οργανωτικά-διοικητικά της.

Έτσι και προχθές (02/02/2014) στον ιστότοπο του sport-fm ανέβηκε ένα θέμα για τά οργανωτικά της μέλλουσας να ιδρυθεί ΠΑΕ όταν η Α.Ε.Κ. θα ανέβει ξανά σε επαγγελματική κατηγορία (μην είστε και πολύ σίγουροι ότι αυτό θα γίνει του χρόνου στην Β΄Εθνική, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι επαγγελματική κατηγορία). Υπό τον τίτλο: «ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ TOY», και φωτογραφία του χαμογελαστού Μελισσανίδη από την εκδήλωση των παλαιμάχων, ο ανώνυμος συντάκτης γράφει 8 σειρές όλες και όλες για το διοικητικό ρεπορτάζ.

ΜΕ 7,04 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΤΙΖΕΙΣ ΓΗΠΕΔΟ;
(ΦΟΡΑΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ 5 ΕΥΡΩ;)

Στήν γείτονα Αλβανία, η πιό συνηθισμένη αιτία κλήσης είναι η μή χρήση τής ζώνης ασφαλείας. Ακόμα και αν τήν φοράς οι αστυνομικοί θα σου γράψουν κλήση για μή χρήση. Βέβαια τό κακό δεν είναι μεγάλο αφού τό πρόστιμο είναι μόνο 5 ευρώ (δεν γνωρίζω αν άλλαξε τελευταία). Τό αστείο όμως τής υπόθεσης είναι η ατάκα που χρησιμοποιούν όταν σε γράφουν: «Δεν ντρέπεσαι κοτζάμ άντρας να φοράς ζώνη (ασφαλείας) για 5 ευρώ;».

Κυβερνητικός Αεκτζήδικος Τύπος

Αν δεν παιζόταν τό παιχνίδι αυτό στήν «καμπούρα τής ΑΕΚ» θα ήταν μάλλον διασκεδαστικό. Σε κάθε όμως περίπτωση δεν παύει να είναι πρωτίστως διδακτικό. Τήν τελευταία τριετία τό «κενό» που άφησε η ανυπαρξία στοιβαρής διοίκησης στήν ΠΑΕ ΑΕΚ, τό κάλυψε επαρκώς ο ΑΕΚτζήδικος τύπος. Σε έντυπη μορφή τό «κενό» καλύφθηκε από τήν «ΩΡΑ» (τήν νυν, αλλά και τήν τέως που χρωστά 150.000 στήν EMPIRE Α.Ε. για τά είδη πού πουλούσε κάθε Σαββατοκύριακο) και στήν ηλεκτρονική από τό ΑΕΚ365. Και τά δύο Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης ή Συμμόρφωσης αν προτιμάτε έπαιξαν τό ρόλο τού φερέφωνου. Αναπαρήγαγαν χωρίς φιλτράρισμα τά «ρεπορτάζ» που κάθε φορά τούς δινόταν, καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες να «προετοιμάσουν τό κλίμα» για τήν «έλευση του νυμφίου» ή του «σωτήρα» κάθε φορά. Ποιός μπορεί να ξεχάσει τίς «δημοσιογραφικές επιτυχίες» και τά «αποκλειστικά ρεπορτάζ» τους; Κοζώνης, Ρώσοι, Βιντιάδης.

Σελίδα 1 από 289
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο