Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΗΝΟ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ (Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΗΝΟ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ
(Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε.)

Θυμόμαστε όλοι μας τα απειλητικά κατ’ αρχάς και δακρύβρεχτα στη συνέχεια δημοσιεύματα των ΑΕΚτζήδικων Μέσων σχετικά με την «κόντρα» της Α.Ε.Κ. με την Ε.Ο.Κ. και την FIBA για την συμμετοχή της είτε στο EURO CUP, είτε στο CHAMPIONS LEAGUE (όπου και παίζει τώρα). Θυμάστε επίσης τα δικά μας κείμενα με τα οποία εντοπίζαμε το λάθος ολοκληρωτικά στην πλευρά της Α.Ε.Κ. και ειδικότερα στον τρόπο που αυτή είχε επιλέξει να διαπραγματευτεί την συμμετοχή της «φλερτάροντας» για πολύ καιρό και ξεδιάντροπα με την FIBA προκειμένου να εκβιάσει τον Μπερτομέου μπας και την έβαζε στην EURO LEAGUE. Για τα σχετικά μας κείμενα βλέπε εδώ & εδώ.

Τότε είχαν γραφτεί αράδα οι συναισθηματικές ανοησίες περί του δικαιώματος να επιλέξει η Α.Ε.Κ. να συμμετάσχει όπου αυτή αποφάσιζε. Ανοησίες, αφού βασίζονταν στον ισχυρισμό ότι αφού οι άλλοι (Π.Α.Ο. & Γαύρος) δεν ακολουθούν τους κανόνες τότε δεν είναι υποχρεωμένη και η Α.Ε.Κ. να το κάνει. Δυστυχώς όμως για εκείνους (τα «γιουσουφάκια» αλλά και όσοι τους χρηματοδοτούν-καθοδηγούν) δεν έμειναν μόνο στις ανοησίες, αλλά τις διάνθισαν με βαρύγδουπες απειλές τύπου «προειδοποιήσεων» για όσους σταθούν εμπόδιο στην Α.Ε.Κ. Τελικά όλοι αυτοί που με τη στάση τους έκαναν κακό στα συμφέροντα της μπασκετικής Α.Ε.Κ. έκαναν μια ακόμα κωλοτούμπα και «την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι» κατέβασαν την ομάδα στο CHAMPIONS LEAGUE.

Η πορεία της ομάδας στην διοργάνωση μέχρι τώρα, αλλά και η φετινή αλλαγμένη εΕυρωλίγκα (όπως εξελίσσεται τουλάχιστον μέχρι τώρα) επιβεβαιώνουν ότι τελικά η καλύτερη επιλογή ήταν αυτή που έγινε (υποτίθεται) εκβιαστικά. Από τη μια η ομάδα πήγε καλύτερα απ’ ότι πέρισυ στο EURO CUP (χωρίς να παίζει με ευκολότερους αντιπάλους) και από την άλλη αποδείχτηκε πως η Ευρωλίγκα δεν είναι ακόμη για τα δόντια της. Ειδικά με την σημερινή της μορφή αν θέλει κάποια ομάδα να σταθεί αξιοπρεπώς πρέπει να «χώσει» πολλά λεφτά.

Όλα τα παραπάνω είναι λίγο-πολύ γνωστά σ’ όλους μας. Ωστόσο ότι κι αν λέγεται είναι λίγο μπροστά στα μαθήματα που δίνει η ίδια η ζωή. Έτσι η πορεία των πραγμάτων έδωσε στα «γιουσουφάκια», αλλά κυρίως στην Ιδιοκτησία και την Διοίκηση της Κ.Α.Ε. (των οποίων το έργο θα μπορέσουμε ν’ αξιολογήσουμε όταν δούμε και τους δύο πρώτους Ισολογισμούς) να «δρέψουν δάφνες»· να μας (απο)δείξουν πόσο μεγάλη έχουν καταφέρει να κάνουν την «Βασίλισσα».

Έτσι άδραξαν την ευκαιρία και σκάρωσαν δημοσίευμα με βάση το οποίο η Α.Ε.Κ. βρίσκεται στην 13η θέση της Ευρωπαϊκής Κατάταξης (βλέπε εδώ). Προφανώς και η κατάταξη έχει κάποια αξιοπιστία ειδικά αφού για τον καταρτισμό της λαμβάνονται υπ’ όψη όλα τ’ αποτελέσματα πολλαπλασιαζόμενα με διαφορετικής βαρύτητας συντελεστές.

Ωστόσο τα σημαντικά ευρήματα είναι άλλα και σχετίζονται με την δυναμικότητα των τριών Ευρωπαϊκών διοργανώσεων που βρίσκονται σ’ εξέλιξη αυτή τη σεζόν. Έτσι σύμφωνα με την κατάταξη στις 16 πρώτες ομάδες οι 8 είναι της Ευρωλίγκας οι 7 του CHAMPIONS LEAGUE και 1 του EURO CUP. Στις πρώτες 30 η αναλογία είναι 14, 11 & 5 αντίστοιχα (βλέπε εδώ). Όπως καταλαβαίνετε ο επίλογος της αναπαραγωγής από το ΑΕΚ365 είναι πανηγυρικός, αφού όπως δηλώνεται: «Εύρημα, που αν μη τι άλλο, υποδηλώνει και το επίπεδο δυσκολίας των πλέι οφ της διοργάνωσης που συμμετέχει η Α.Ε.Κ.»

Τώρα πως γίνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μια παρακατιανή διοργάνωση όπως το CHAMPIONS LEAGUE (όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν το Καλοκαίρι που μας πέρασε) ν’ αποδεικνύεται τόσο ισχυρό αυτό κανονικά θα έπρεπε να σας το εξηγήσουν τα «γιουσουφάκια», αλλά δυστυχώς αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί. Όσο για το γεγονός ότι η υψηλή κατάταξη της Α.Ε.Κ. πρέπει να πιστωθεί στην Ιδιοκτησία και την Διοίκηση της Κ.Α.Ε. και όχι στο γεγονός ότι η Α.Ε.Κ. μετέχει σε μια διοργάνωση στης οποίας τις απαιτήσεις μπορεί ν’ ανταποκριθεί, αυτό δεν πρέπει να σας ξενίζει ούτε και χρειάζεται εξήγηση. Έτσι κι αλλιώς οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες, ενώ οι ήττες είναι ορφανές.

Εσύ όμως, αδερφέ ΑΕΚτζή, γνωρίζεις ότι όπως ένας χιονιάς ή ένας παγετός μπορεί να κάψει ένα νεαρό δέντρο (αν το αφήσουμε απροστάτευτο) έτσι και η συμμετοχή της τωρινής μπασκετικής Α.Ε.Κ. στην Ευρωλίγκα μπορεί στην αρχή να φαινόταν τιμητική αλλά στη συνέχεια το πιθανότερο είναι ότι θα μετατρεπόταν σ’ αγωνιστικό εφιάλτη. Όμως δεν πρόκειται να βρείς ούτε έναν επαγγελματία της ενημέρωσης που να μην γλύψει (έστω και λίγο) τον Μάκη Αγγελόπουλο, όπως δεν θα βρείς και κανέναν τους να πει αυθόρμητα μια καλή κουβέντα για την Διοίκηση υπό τον Αλεξίου (εκτός ίσως από τον μοναδικό φίλο του Κ. Κετσετζόγλου).      

Υ.Γ. Υπό μια έννοια ο «Κετσέ» είναι τυχερός αφού προλαβαίνει και δημοσιεύει τις παπαριές του (τα περίφημα «σφηνάκια» του) πριν από εμφανίσεις των ομάδων μας όπως αυτή του μπάσκετ στον εντός έδρας αγώνα με την Κύμη. Μπορεί έτσι άφοβα να πανηγυρίζει και να υπόσχεται για μεγαλεία που είναι ήδη στα σκαριά και των οποίων οι πρώτοι καρποί ήδη φαίνονται. Έχει ενδιαφέρον να δούμε για πόσο ακόμα θα είναι τυχερός, γιατί όπως ξέρουμε χωρίς (πολλά) χρήματα δεν χτίζονται Αυτοκρατορίες (πολιτικές ή αθλητικές).        

06 Φλεβάρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3000 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΗΝΟ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ (Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε.)