Font Size

SCREEN

Cpanel

Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.: ΠΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΤΑΙ Η ΗΤΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΝΙΚΗ (ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.: ΠΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΤΑΙ Η ΗΤΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΝΙΚΗ
(ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑΣ)

Τα παπαγαλάκια (κατ’ άλλους όρνεα) της ΑΕΚτζήδικης δημοσιογραφίας άρχισαν από το βράδυ της Τρίτης (9 Αυγούστου) να φτιάχνουν το κλίμα μεταφέροντας στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.» την είδηση για δυσαρέσκεια στην Α.Ε.Κ. με Μπερτομέου. Υποτίθεται ότι στην Κ.Α.Ε. περίμεναν βοήθεια από τον Μπερτομέου στην κόντρα τους με τις Ε.Ο.Κ./FIBA (η οποία δεν ήρθε ποτέ). Η μόνη συμπαράσταση της οποίας έλαχε η Α.Ε.Κ. ήταν από τις Ισπανικές ομάδες οι οποίες μετέχουν στο EURO CUP.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ισπανική μαζί με την Σερβική και φυσικά την Ελληνική είναι από τις πλέον νομιμόφρονες στην FIBA Ομοσπονδίες, οπότε και αποκλείεται να μην το πάνε μέχρι τέλους με τις ομάδες τους που μετέχουν στο EURO CUP.

Σήμερα το πρωί και σε συνέχεια του παραπάνω δημοσιεύματος τα main stream (ορθόδοξα) Μ.Μ.Ε. της Α.Ε.Κ. μας πληροφορούν ότι φεύγει η Α.Ε.Κ. από το EURO CUP για να καταλήξει τελικάστο CHAMPIONS LEAGUE της FIBA (βλέπε εδώ). Το ενδιαφέρον όμως είναι η στάση που κράτησε από την αρχή του χρόνου (για να μην πάμε παραπίσω) η μπασκετική Α.Ε.Κ. στο ζήτημα.

Πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με το ζήτημα ήταν στις 23 Φλεβάρη 2016 (βλέπε εδώ). Τότε ελπίζαμε ότι εξ’ αιτίας της συμμετοχής της ομάδας στην διοργάνωση της FIBA η Κ.Α.Ε. θα έπρεπε να σοβαρευτεί ως προς την λειτουργία της και να δημοσιεύσει και τον πρώτο της Ισολογισμό (ακόμη τον περιμένουμε).

Ένα μήνα μετά και συγκεκιμένα στις 26 Μάρτη 2016 (βλέπε εδώ) και ενώ η Κ.Α.Ε. δεν είχε ανακοινώσει την τελική της απόφαση σχολιάζαμε στον υπότιτλο ότι η στάση της Α.Ε.Κ. ήταν ο καιροσκοπισμός σ’ όλο του το μεγαλείο. Εκείνη την περίοδο η Α.Ε.Κ. (Αγγελόππουλος) υποτίθεται ότι διαπραγματευόταν με τον Μπερτομέου τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα την στιγμή που είχε σίγουρη την θέση της στο EURO CUP. Δεδομένου ότι τα λεφτά βρίσκονται στην Ευρωλίγκα (και όπως φαίνεται τεκ των υστέρων) πιθανόν να πέρασε από το μυαλό της Διοίκησης της ομάδας ότι αν «φλέρταραν» με την FIBA θα μπορούσαν ίσως ν’ αποσπάσουν κάτι περισσότερο. Έτσι ισορροπούσαν σε δύο βάρκες παζαρεύνοτας για 3 διοργανώσεις.

Στις 26 Απρίλη 2016 (κατά τύχη πάλι ένα μήνα μετά) με νέο μας κείμενο θέταμε το ερώτημα ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ» ΤΗΣ Κ.Α.Ε. ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ; (ΠΙΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ). Στο κείμενο μας εκείνο εξηγούσαμε το γιατί η απόφαση ήταν λάθος και δίναμε την μόνη δυνατή κίνηση της «Βασίλισσας» (εκτός της συμμετοχής της εννοείται στο CHAMPIONS LEAGUE της FIBA), αυτή της μη συμμετοχής της σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Από τότε πέρασαν σχεδόν 3,5 μήνες στην διάρκεια των οποίων ειπώθηκαν μόνο παχιά λόγια του τύπου «Η Α.Ε.Κ. δεν θα κάνει πίσω» και «Η Α.Ε.Κ. δεν φοβάται κανέναν» για οπαδική κατανάλωση. Όλο αυτό το διάστημα ήταν προφανές ότι η Α.Ε.Κ. ένοιωθε (και ήταν) στριμωγμένη όχι μόνο εξ’ αιτίας της διαμάχης της με τις Ε.Ο.Κ./FIBA, αλλά και εξ’ αιτίας της κάκιστης διοικητικής διαχείρισης της και των προβλημάτων της για τα οποία σύντομα θα πρέπει να πούμε κάτι περισσότερο (εκτός και αν γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις/αλλαγές).

Έτσι στις 4 Αυγούστου 2016 με νέο μας κείμενο σχολιάζαμε την άρνηση της Ε.Ο.Κ. (και όχι του Γραμματέα της) να εκδόσει δελτία στους νέους παίκτες της Α.Ε.Κ. (βλέπε εδώ). Σχολιάζαμε επίσης τη «συνήθεια» (τακτική) του να προσωποποιείται η όποια κόντρα μέσω της δημοσίευσης φωτογραφιών και ονομάτων (όπως του Γραμμετέα της Ε.Ο.Κ.), λές και η γραφειοκρατική λειτουργία της έκδοσης δελτίων επηρεάζεται (όταν έχεις όλα τα δικαιολογητικά) από τις προσωπικές προτιμήσεις καθενός μας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και λαμβάνοντας υπ’ όψη το ποιοί και τι έλεγαν και έγραφαν, θέτουμε σ’ εσένα αδερφέ ΑΕΚτζή τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Είναι η παρούσα Διοίκηση (με εξαίρεση τον Δουβή) ικανή και άξια να διαχειρίζεται τις τύχες οποιασδήποτε ομάδας και ειδικά της Α.Ε.Κ.;
  • Γιατί παραμένει ακόμα στην Διοίκηση ο Αλεξίου; Μήπως εκτός του πτυχίου της Νομικής έχει και πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων; 

Γνώμη μας είναι πως η παρούσα (ουσιαστικά υπό τον Αλεξίου) Διοίκηση δεν είναι ούτε άξια ούτε ικανή να διαχειρίζεται τις τύχες της Α.Ε.Κ.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο ζήτημα. Αν πιστέψουμε όσα γράφτηκαν (και γράφονται) στα ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Ε. μεγάλο μέρος της διαπραγμάτευσης (αν όχι όλη) με Μπερτομέου και FIBA έκανε ο Ιδιοκτήτης της Κ.Α.Ε. Μάκης Αγγελόπουλος. Συνεπώς αν και στο βαθμό που αυτό ισχύει οι ευθύνες για την κωλοτούμπα της Κ.Α.Ε. και την ζημιά που προκλήθηκε σ’ αυτή από την κόντρα με την Ε.Ο.Κ. όλο αυτό το διάστημα βαρύνουν και αυτόν κατά το ποσοστό που ενεπλάκη στην ιστορία αυτή. Οπότε το ερώτημα σχετικά με την ικανότητα της παρούσας Διοίκησης περιλαμβάνει και τον ίδιο.

Κοντολογίς η παρούσα Διοίκηση της Κ.Α.Ε. απλά δεν κάνει. Το έχει αποδείξει παραπάνω από μια φορές στο σύντομο χρονικό διάστημα που διοικεί. Από την άλλη η Ιδιοκτησία της Κ.Α.Ε. (όπως και κάθε άλλης εταιρείας) πρέπει ν’ αποδεικνύει συνεχώς ότι βρίσκεται κοντά στην εταιρεία και ότι ελέγχει την πορεία της. Ακόμη περισσότερο όταν η Κ.Α.Ε. (όπως και η Π.Α.Ε.) δεν ανήκει στους μετόχους της, αλλά η Ιδιοκτησία της είναι συλλογική (δηλαδή ανήκει σ’ όλους τους ΑΕΚτζήδες).

Τέλος και όσον αφορά εσάς, δηλαδή «τον περήφανο κόσμο της Α.Ε.Κ.» σας αφήνουμε ν’ απολαύσετε εκτός από την κυβίστηση της Διοίκησης/Ιδιοκτησίας της Κ.Α.Ε. και την κυβίστηση των ΑΕΚτζήδικων Μ.Μ.Ε. που βρίσκονται στην δύσκολη θέση να δικαολογήσουν τ’ αδικαιολόγητα μετατρέποντας μια υποχώρηση σε νίκη. Βέβαια αν δεν ήταν τέτοιας ποιότητας η δουλειά τους και αν δεν είχαν αποδεχεί τον ρόλο του «χειροκροτητή» του εκάστοτε ισχυρού εμείς (και κάποιες ακόμα ιστοσελίδες) δεν θα είχαμε λόγο ύπαρξης. Δυστυχώς ή ευτυχώς (εσείς διαλέγετε) όσοι θέλετε να βγάλετε άκρη μ’ όσα συμβαίνουν στο χώρο της Α.Ε.Κ. και δεν μένετε ικανοποιημένοι με το επίσημο σανό που σας προσφέρουν δεν έχετε και πολλές επιλογές για την ενημέρωση σας. Γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι είτε για να διαβάσετε εδώ αυτά που θα γίνουν αύριο, είτε για να μάθετε το παρασκήνιο όσων έχουν ήδη γίνει.

 

Υ.Γ. Παραθέτουμε το επόμενο σχόλιο (το οποίο δεν είναι δικό μας) από την ιστοσελίδα www.sdna.gr με το οποίο ΑΕΚτζής σχολίασε την κωλοτούμπα της Διοίκησης της Κ.Α.Ε. μόνο και μόνο γιατί αποδεικνύει πως υπάρχει ζωή στον πλανήτη Α.Ε.Κ.:

Εξαρχής είχα διαφωνήσει με την απόφαση της ΑΕΚ να παίξει στο Eurocup, οπότε η εξέλιξη αυτή με χαροποιεί.Όχι γιατί δεν ήθελα να δω την ομάδα μου να αγωνίζεται σε μια διοργάνωση με ισχυρούς αντιπάλους,αλλά γιατί θεωρώ γελοίο όλο αυτό το καθεστώς που έχει δημιουργηθεί στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, που η έξοδος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν εξαρτάται από τις αγωνιστικές επιδόσεις των ομάδων αλλά από το πόσο εμπορικές είναι αυτές. Μακάρι λοιπόν η FIBA να διατηρήσει τη στάση της και να αποφασίσει μάλιστα να επιβάλλει αντίστοιχες τιμωρίες και στις ομάδες που έχουν υπογράψει συμβόλαια με την Ευρωλίγκα. Αυτό είναι άλλωστε και το πιο δίκαιο- ή για να το πω σωστότερα, το μόνο δίκαιο. Και αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να ξαναδούμε εκείνο το παλιό καλό μπάσκετ, που η συμμετοχή των ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις κρίνονταν μέσα στο γήπεδο και όχι στα γραφεία της ULEB.

 

 

11 Αυγούστου 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 7268 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ.: ΠΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΤΑΙ Η ΗΤΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΝΙΚΗ (ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑΣ)